2017. 05. 28.
Csanád, Emil
: 307 Ft   : 274 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nemzetközi Katonaszakács Világkupa

Art of WAR  |  2006-05-22 08:36:31

A 10. Nemzetközi Gasztronómiai Világkiállítás keretében idén is lebonyolítják a Nemzetközi Katonaszakács Világkupát. A Magyar Honvédség részvétele ezen a négyévenként megrendezésre kerülő csúcseseményen immár hagyományosnak tekinthető. A magyar katonaszakácsok 1998 óta 4 versenyen jelentek meg és mindegyikről érmes helyezésekkel tértek vissza, ezzel is öregbítve a magyar konyha, ezen belül pedig a katonaszakácsok jó hírnevét. A világkiállítás állandó helyszíne a Luxemburgi Nagyhercegség; az idei eseményt november 18–22. között tartják.

Ezúttal katonáink a német, az angol, az amerikai, a francia, a svéd, a svájci, a szlovén, a lengyel és a luxemburgi csapattal mérik össze tudásukat. A verseny két számból áll, melyet külön-külön értékel a zsüri, majd az összesítés során legtöbb pontot elérő csapat lesz a világkupa győztese. A versenyzőknek először hét különböző, egyenként 5 euró nyersanyagköltségü, háromfogásos menüt kell elkészíteniük, majd hidegen kiállítaniuk. Ezt követően a nemzetközi zsüri által kiválasztott egy menüből – tábori körülmények között, mobil konyhán – 100 adagot kell elkészíteni és kiosztani a kiállításra látogatók között.A csapat a felkészülést májusban az MH Támogató Ezred objektumában kezdte meg. A meghívott szakácsállomány kibővített kerettel (9 fővel), Gulyás Károly csapatvezető főszakács vezetésével elkészítette a 3 fogásos menüket. Az egyhetes megfeszített munka után a menük készen álltak fényképezésre, illetve a csapatvezető főszakács a tapasztalatok alapján hét emberre szükítette a keretet.A felkészülésen az alábbi szakácsállomány vett részt: Gulyás Károly ka, (MH Támogató ezred főszakács), Barabás József zls., (MH 25. Klapka György KLDD, étkezdevezető), Gyimóti Tamás sz. szkv., (MH Radarbázis, Kup, szakács), Hornyák József tartalékos őrvezető, cukrász, Igaz Pál tartalékos őrvezető, szakács, Rell Gábor ka., (HM I. obj. szakács), Szollil Ferenc ka. (MH Támogató ezred szakács), Somorjai Péter törzsőrmester, (HM III. obj. főszakács), Takács Zoltán ka., (HM Recreatív Kht. Annavölgyi Üdülő)A menükről készített fényképeket, valamint a menüsorok összetételét, az egyes ételek elkészítésének technológiai folyamatait június 1-ig kell megküldeni a szervezőbizottság részére. A munka ezután sem áll meg, hiszen a résztvevők szolgálati helyükön tovább folytatják az egyéni felkészülést, és a versenyig még további két közös gyakorlásra is sor kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2017-05-03 15:25:04
1914. október 27-én reggel, a Royal Navy nyolc modern hadihajója haladt északnyugat felé az Ír-tengeren, hogy lőgyakorlatot tartson a Skóciai nyugati partja mellett fekvő Mull-sziget, Loch na Keal nevű tengeröblében.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 05. 26., 09:44

Éleslövészetet tartottak a központi gyakorlótéren

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztálya és 36. Páncéltörő Rakétaosztálya közvetlen irányzású lövészetet hajtott végre május 25-én, csütörtökön a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótéren.
2017. 05. 25., 13:46
Galéria a Fire Blade helikopteres hadgyakorlat zárónapjáról.
2017. 05. 23., 10:04
Precíz mentés slágerekkel: felkészült forgószárnyasok versenyeztek a német bázison.
2017. 05. 22., 12:44
Donald Trump amerikai elnök május 20-ai Szaúd-Arábiai látogatása mega üzletet hozott az Egyesült Államok két legnagyobb katonai gyártójának, a Lockheed Martinnak és a Boeingnak.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról a napokban már lapunkon is beszámoltunk, 2017. május 22. és június 9. között zajlik a többnemzeti Load Diffuser 2017 hadgyakorlat a Kecskeméti Repülőbázison.