2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb csúcstechnika érkezhet a Magyar Honvédséghez

Újabb csúcstechnika érkezhet a Magyar Honvédséghez
honvedelem.hu  |  2020. 12. 14., 16:19
Újabb csúcstechnika érkezhet a Magyar Honvédséghez

A Magyar Honvédség is érdeklődik a SAAB BT46 típusú megújult kiképzőrendszere iránt. A cég képviselői december 10-én, Tatán mutatták be a szimulációs rendszert. Az eseményen részt vett Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

A SAAB BT46-os kiképző szimulátorrendszereinek segítségével terepen, valós harci környezetben lehet tüzérségi gyakorlatot tartani – többféle fegyverrel.

A bemutatón Horváth Gábor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke elmondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően emberöltő óta nem látott infrastrukturális beruházások, haditechnikai fejlesztések és beszerzések kezdődtek el. Mint fogalmazott, egy új eszköz érkezése azonban önmagában nem jelent garanciát a sikerre, az csak hozzáértő kezelőszemélyzettel válik igazán hatékonnyá. Ahhoz pedig minőségi kiképzésre van szükség.

„A jövőben ebben fontos szerepet fognak játszani azok a költségcsökkentő digitális technikai kiképzőrendszerek, amelyek ma már rendelkezésre állnak. Pusztán technikai szempontból könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a 21. század technikai kiképzési lehetőségeinek csak a fantáziánk szabhat határt. A nemzetközi piacon a kiképzés minden fázisához rendelkezésre áll a feladatok szimulációs rendszere” – mondta. Horváth Gábor vezérőrnagy hozzátette: a BT46-os rendszert több szövetséges haderő is sikeresen használja, a szimulátor pedig a kiképzés ezen szegmensében piacvezetőnek tekinthető.

A bemutató napjára a SAAB munkatársai már beszerelték a rendszert a Leopard harckocsikba, valamint a lövészeket is ellátták a BT46-os rendszerrel. A kiképzési szimulátort az MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén mutatták be működés közben a Leopard harckocsik, BTR-ek és a tatai dandár katonáinak részvételével.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK