2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés

Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés
honvedelem.hu  |  2024. 01. 12., 12:51
Educatio 2024: bemutatják, miben több egy katonai képzés

Ha pályaorientáció, akkor Educatio. A nemzetközi oktatási szakkiállítást immár 24. alkalommal rendezik meg Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában január 11. és 13. között. A kiállítók közül idén sem hiányozhat a Magyar Honvédség, hiszen a katonai hivatást övező érdeklődés évről-évre nő.

Az Educatio húszezer négyzetméteres alapterületével, több mint kétszáz kiállítójával Magyarország legnagyobb oktatási kiállítása, amelynek keretében a továbbtanulás előtt állók számára három nap áll rendelkezésre, hogy megismerjék elsősorban a hazai és külföldi felsőoktatási intézmények profilját. Emellett szakképzési, nyelvtanulási, sőt, munkalehetőségekről is informálódhatnak – így a Magyar Honvédség különböző szolgálati formáiról, illetve ösztöndíjrendszeréről is.

„Minden évben ez az első fontos rendezvény, ahol nagyobb erőkkel jelenünk meg, mert az érdeklődés évről-évre egyre jelentősebb” – mondta el Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. A katonai hivatás népszerűsége véleménye szerint a Magyar Honvédség intenzívebb médiajelenlétének is köszönhető, ehhez hozzájárul még, hogy a fiatalabb generációk informatikai tudása tökéletesen illeszkedik a jelenlegi  high-tech eszközök kezeléséhez.

A kiállítás alatt a legújabb eszközök közül a PzH 2000 önjáró löveget és a H145M helikoptert közelebbről is szemügyre vehetik az érdeklődők, de az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ interaktív bemutatójával és a 175 éves a Magyar Honvédség kiállítás egyes elemei mellett digitális katonákkal is találkozhatnak.

„A katonai élet sajátosságait elsősorban az tudja átadni, aki maga is átélte. Ez a mi feladatunk; felkészíteni a fiatalokat arra, hogy miben más és miben több az, amit a katonai képzések tudnak nyújtani” – fogalmaz Ficskovszky Péter főhadnagy, az 1. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda beosztott tisztje, azon katonák egyikeként, akik a toborzósátornál várják az érdeklődőket. Bevallása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései mellett a toborzókampányok keltették fel leginkább a fiatalok érdeklődését, de ezeken túl az ösztöndíjrendszerről is széleskörű tájékoztatást nyújtanak számukra.

Krizsán Szabolcs százados, az MH Sportszázad parancsnoka alakulata standjánál vesz részt a hozzájuk látogatók fizikai állapotának felmérésében, de a  reakcióidő mérést szolgáló feladat mellett különféle erőpróbákkal is készültek számukra. Emellett a Magyar Honvédség nyújtotta számos lehetőségről is tájékoztatást adnak, különös tekintettel a katonasportolókra jellemző kettős életpályamodellről. Ahogyan ő is hangsúlyozza: csütörtöktől szombatig, reggel 9 órától 17 óráig szeretettel várják az érdeklődőket.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.