2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel
Art of WAR  |  2022. 05. 16., 15:21
Partneri megállapodást kötött a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség a Continest Technologies Zrt.-vel

Május 10-én a pozsonyi IDEB védelmi kiállításon export együttműködési megállapodást kötött az új állami tulajdonú VEX Magyar Védelmi Export Ügynökség és az innovatív összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó vállalat, a Continest Technologies Zrt. A 2022 januárjában alapított VEX a Continesttel kötötte első export együttműködési megállapodását.

A két évre szóló megállapodás értelmében a VEX támogatja a Continestet az innovatív konténermegoldásainak, így többek között a Magyar Honvédséggel közösen fejlesztett telepíthető mobil katonai lőtérkonténer nemzetközi marketingjében és forgalmazásában. A Continest-konténerek értékesítésével kapcsolatos tevékenységet a VEX 16 európai országban, köztük Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, a Skandináv államokban, Lengyelországban és Svájcban fogja végezni.

 „A Continesttel először a rendezvény- és fesztiváliparban mutatkoztunk be 2017-ben. Az elkötelezett munkának, a töretlen ambíciónknak és a számtalan nagyszerű lehetőségnek köszönhetően pedig ma már az egészségügytől a lakhatásig több szegmensben és iparágban jelen vagyunk az összecsukható, moduláris konténertechnológiánkkal. 2021 óta a védelmi iparban is megvetettük a lábunkat. Így az, hogy a Continest lehet a Magyar Védelmi Export Ügynökség első hivatalos partnere, nagyszerű visszajelzés számunkra arra vonatkozóan, hogy jó úton járunk, illetve hogy az innovatív mobil konténer-alapú infrastruktúra megoldásaink és fejlesztéseink a magyar védelmi ipar számára is fontosak és hasznosak.” – mondta el a megállapodás kapcsán Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. alapító-vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Continesttel, ezzel a nagyon ígéretes magyar innovatív start-up céggel indíthatjuk el a VEX első hivatalos partneri tevékenységét” – tette hozzá dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a VEX vezérigazgatója.

A Continest védelmiipari tevékenysége a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projekttel kezdődött 2021-ben, amikor is egy telepíthető mobil katonai lőtérkonténert fejlesztettek a felek. A rendszer a honvédség és a vállalat közös szellemi tulajdona. A 260 millió forintos fejlesztés során egy összecsukható konténer-technológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőteret fejlesztettek ki.  Ezt megelőzően a vállalat két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek 2020-ban a védelmiipari szegmensben kapták meg a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amellyel a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthetik azokat.

A Continest Technologies Zrt.-ről

A Continest Technologies Zrt. egy 2019-ben alakult ideiglenes infrastruktúra megoldásokat kínáló magyar vállalat. A társaság elsősorban unikális kialakítású, összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Continest-konténerek több szegmensben is felhasználhatók, így például a védelmi- és hadiiparban, az egészségügyben, a rendezvényiparban, a lakhatásban, az oktatásban, az építkezéseken és az irodapiacon is. A társaság fejlesztésében legyártott fenntartható és környezetbarát konténerek a kialakításuknak köszönhetően 80 százalékkal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, illetve a logisztikai költségeket.

A VEX-ről

A VEX a Magyar Védelmi Export Ügynökség, amely 100 százalékban a magyar állam tulajdonában áll. A VEX küldetése a magyar védelmi és biztonsági ipar képviseletének és kereskedelmi tevékenységének irányítása a világ különböző régióiban. Továbbá a magyar védelmi és biztonsági ágazat közép- és hosszú távú fenntarthatóságának érdekében a nemzetközi üzleti kapcsolatok ápolása és a nemzetközi kapcsolatok integrált megközelítésben történő kezelése, beleértve a kétoldalú kormányközi ügyletek kezdeményezését és lebonyolítását.

Forrás: https://www.continest.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.