2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fennállásának 90. jubileumát ünnepelte az Air France Budapesten

Fennállásának 90. jubileumát ünnepelte az Air France Budapesten
JETfly  |  2023. 11. 10., 14:42
Fennállásának 90. jubileumát ünnepelte az Air France Budapesten

Az Air France különleges helyszínen, a Szépművészeti Múzeumban ünnepelte partnereivel közösen az egyedülálló évfordulót.

Idén az Air France az elegancia, a technológia és az innováció, a fine dining, az haute couture, az építészet és művészet, valamint a francia kiválóság 90. évfordulóját is ünnepli. A világ a „je-ne-sais-quoi” érzéssel azonosítja Franciaországot, ehhez járul hozzá az Air France a kabinberendezéssel és a szolgáltatás minőségével, amely rendkívüli utazási élményt nyújt a repülőgépek fedélzetén.

McPartlin-Kiss Ildikó, az Air France magyarországi irodavezetője elmondta: a légitársaság sikere legfőképp a folyamatos technológiai és stílusbeli megújulásnak és a fedélzeti kiszolgálás minőségének köszönhető. De elhivatott munkatársaink áldozatos munkája nélkül sem állnánk most itt. Hálával tartozunk minden jelenlegi és korábbi munkatársunknak azért, hogy tovább vitték az Air France hírnevét, folyamatosan dolgoztak a minőség javításán.

Az ünneplés részeként az Air France különleges divatbemutatót tartott. A modern és fenntartható showműsorban az Air France légiutaskísérői által az elmúlt 90 évben viselt egyenruhákat mutatták be. A hagyományos divatbemutatókkal ellentétben, amelyek során a ruhákat fizikailag kell különböző helyszínekre szállítani, az Air France egy korszerű megközelítést választott - egy Hypergram divatbemutatót, mely a  HD holografikus technológia legújabb innovációja - amely a múlt eleganciáját a jelenbe hozza. Rávilágít a stewardess-egyenruhák fejlődésére, és nemcsak a változó divatirányzatokra reflektál, hanem a légitársaság elkötelezettségére is, hogy a stílust a funkcionalitással ötvözze.

Megismerhették a legelső Air France-öltönyt, amelyet Georgette Renal tervezett, a légiutaskísérők 1946-ban viseltek, és amely egy letűnt korszak katonai hatásokat tükröző lenyomatait viseli. Ezt elegánsabb, nőiesebb stílus követte 1951-ben, amikor Georgette de Trèze tervezte az uniformist. A bemutató az ikonikus Christian Dior és Balenciaga egyenruhákkal folytatódott, nem hagyva kétséget az Air France és az haute couture divat közötti szoros kapcsolat felől. A bemutatón a Jean Patou divatház által tervezett 1976-os Concorde-ruha, az 1978-as Carven "Tropical" ruha, a showstopper 1987-es Louis Feraud nyári ruha és az Air France egyenruhák egyik legkedveltebb darabja, a Carven 1987-es Fregate ruhája is látható volt.

A 20. század eleji elegáns és klasszikus stílusoktól kezdve a mai modern, elegáns dizájnig az egyenruhák mindig a francia eleganciát és kifinomultságot testesítették meg.

Az Air France történelme szorosan összefonódott a polgári repülés fejlődésével. A vállalat kulcsszerepet játszott a repülőgépek fejlesztésében, amelynek során az Air France következetesen előtérbe helyezte az utasok biztonságát, kényelmét és a magas színvonalú fedélzeti szolgáltatást. Ez az elkötelezettség tette az Air France-t a bizalom, a megbízhatóság és a francia elegancia szimbólumává a légiközlekedési iparágban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 23., 11:17
Az összecsukható konténereket fejlesztő és gyártó, magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. kanadai leányvállalata, valamint a vízkezeléssel foglalkozó kanadai Innocorps által vezetett Circular City konzorcium nyerte el a Kanadai Védelmi Minisztérium (DND) Védelmi és Biztonsági Innovációs Programja (IDEaS) által kiírt Pop-Up City verseny kétmillió dolláros fődíját – közölte a Continest az MTI-vel.
2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 11. 16., 13:09
„Bemutattuk, hogy a Magyar Honvédség felkészült, képes angol nyelven műveletet vezetni és olyan új típusú, új gondolkodásmódot igénylő eszközt is rendszerbe tud állítani, mint amilyen a PzH 2000-es” – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke Bakonykútiban, november 15-én, szerdán.
2023. 11. 16., 10:02
Észak-Korea 2023. szeptember 6-án bocsátott vízre egy erősen módosított Romeo-osztályú tengeralattjárót a sinpói Pongdae Tengeralattjáró Gyárban. A Hero Kim-Gun-ok jellegzetessége, hogy alaposan megnagyobbított tornyába tíz rakétaindító csövet telepítettek, amelyekből legalább két különböző típusú fegyver bocsátható fel.
2023-11-10 11:24:53
Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek. Az alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal.
2023-10-31 14:21:36
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 07., 11:43
„Hát persze, hogy az volt az első feladat hajnali négykor, hogy ússzak át a folyón” – írja naplójában a svédországi SERE Instruktori kiképzésről Ádám János törzsőrmester, az MH Altiszti Akadémia Speciális Felkészítő Részleg kiképző altisztje.
2023. 12. 06., 10:20
A vezérezredes tájékoztatása szerint a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy az alakulatoknak önállóan, akár váratlan helyzeteket is megoldva kellett gyakorolniuk az országvédelmi feladatokat együttműködve a közigazgatással és a NATO-erőkkel.
2023. 12. 05., 15:36
A szakkiképzés területén szolgálók számára megtartott állománygyűlésen Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének arról beszélt, hogy jelentősen változik a Magyar Honvédség kiképzési programja, annak metódusa.
2023. 12. 04., 09:56
Fegyvernemi ünnepéhez közeledve – az MH Légierő Parancsnoksággal közösen – szakmai konferenciát rendezett az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred december 1-jén.

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.