2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates
JETfly  |  2024. 06. 14., 13:05
Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

Az Emirates elkötelezetten dolgozik a fenntarthatóbb légiközlekedés megteremtéséért, amelynek következő állomását a szingapúri SAF-üzemű járatok jelentik. A Changi repülőtér a hatodik, ahonnan a légitársaság környezetkímélőbb üzemanyaggal működő repülőgépeket indít. Az Emirates, a repülőgépüzemanyag-gyártó Neste együttműködésével, az elmúlt hetek során mintegy 3,3 millió liter kevert SAF üzemanyagot szállított a repülőtér üzemanyagtöltő rendszerébe.

A SAF-üzemanyag fenntartható forrásból származó, 100 százalékban megújuló hulladékból, valamint olyan maradék nyersanyagok felhasználásával készül, mint a használt étolaj és állati zsiradék. A SAF biztonságosan használható az Emirates repülőgépeiben és a repülőtéri üzemanyagtöltő infrastruktúrában. A fenntarthatóbb alternatívát jelentő SAF a hagyományos sugárhajtómű-üzemanyaghoz képest akár 85 százalékkal* is csökkentheti a légiközlekedés szén-dioxid-kibocsátását.

Az Emirates régóta törekszik a SAF felhasználásának, gyártásának és kínálatának bővítésére: tavaly a világon elsőként tesztelt élesben 100 százalékban SAF-fal működő hajtóművet egy Airbus A380-as és egyBoeing 777-es repülőgépen; csatlakozott a repülőgép-üzemanyagokkal foglalkozó kutatási konzorciumhoz, az Air-CRAFT-hoz; 200 millió dollárt ajánlott fel a kereskedelmi repülés fosszilis üzemanyagaiból fakadó hosszú távú hatás csökkentését célzó projektekre; az Aviation Impact Accelerator (AIA) ipari partnerévé vált; valamint csatlakozott az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásokra összpontosító Solent Cluster kezdeményezéshez.

Az Emirates Szingapúr mellett jelenleg Amszterdamból, London Heathrow-ról, Párizsból, Lyonból és Oslóból üzemeltet SAF-járatokat, terveiben pedig további repülőterek bevonása szerepel.

*Tiszta formában (azaz keveretlenül) használva, és a bevált életciklus-értékelési (LCA) módszerekkel, például a CORSIA-módszertannal számítva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.