2023. 12. 07. csütörtök
Ambrus
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál

Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál
Darabos Erika  |  2023. 09. 24., 15:19
Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál

2023. szeptember 23-án, szombaton rendezték meg az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Családi Napját: az alakulat katonái ezúttal családtagjaik, hozzátartozóik körében tölthettek el egy tartalmas napot a bázison.

Az időjárás a délelőtt folyamán nem fogadta kegyeibe a rendezvényt: borús, esős időben nyílt ki a családtagok előtt a dandár kapuja, a szervezők ennek ellenére úgy állították össze a Családi Nap programját, hogy kicsik és nagyok egyaránt találjanak benne kedvükre valót. A kedvezőtlen időjárás miatt a tervezett programok nagy részét a lefedésekben rendezték meg, melyekben minden adott volt egy kellemes nap eltöltéséhez. A gyermekeknek szóló, széles programkínálat mellett (arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvárak, légvárak, körhinta, kisvonat, játszóház, kézműves foglalkozás, óriásbuborék-show, trambulin) szüleik sem unatkoztak: a tűzoltóautók szirénás felvonulása, valamint a mindig nagy sikert arató, járőrkutya bemutató is a Családi Nap részét képezte. Nem hiányozhattak az Iskolás Hét népszerű programjai sem, mint például a lézeres lövészet, a toborzópont, továbbá a bázison szolgáló egyéb kiszolgáló, karbantartó eszközök bemutatása.

Gróf Gergely ezredes, a bázis parancsnoka nyitotta meg a sajtónyilvános rendezvényt: jelen volt továbbá dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka, Ugrik Csaba dandártábornok, a repülődandár volt parancsnoka, Fekete Tamás ezredes, dandárparancsnok-helyettes, Grécs György ezredes, törzsfőnök, Bezsenyi Tamás főtörzszászlós, vezénylőzászlós, továbbá Berek Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Légierő Haderőnem vezénylőzászlósa.

Gróf Gergely ezredes beszédében kihangsúlyozta: a rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a dandár katonái megmutassák családtagjaiknak, gyermekeiknek hol és milyen eszközökkel dolgoznak a mindennapokban. Legyen az bármilyen feladatvégrahajtás utáni összegzés, külföldi misszióról való visszafogadó ünnepség vagy éppen egy állománygyűlés, mindig fontos kiemelni a család szerepét, a családtagok támogatását, megértését és türelmét, mely elengedhetetlen a munkavégzéshez szükséges nyugodt hátter biztosításához.

A délelőtt folytatásaként az égre szegeződtek a tekintetek: a H145M helikopter pont feletti, látványos bemutatóját követően érkeztek a Gripenek: az Ostravából közönségdíjjal hazatérő Szentendrei Dávid százados demo-ja előtt, légiharc imitációt (1-1 elleni) mutattak be a bázison állomásozó JAS 39-esek. A dinamikus programnak tökéletes kiegészítése volt a statikus bemutató is, mely felvonultatta a jelenleg hadrendben álló típusokat (többek között JAS 39D Gripen, Airbus A319), illetve a hadrendből már kivont MiG-29 Fulcrum vadászgépet és az An-26-os szállító repülőgépet is, plusz a múzeumi részen kiállított helikoptereket, illetve harci repülőgépeket. Ötletes megoldás volt a szervezőktől a kecskemétiek számára ismerős, városnéző kisvonat (borítóképünkön) szerepeltetése is, mely a főbejárat, illetve a lefedések közötti távolságok gyorsabb és hangulatosabb megtételét kapta aznapi feladatul. 

A fotókat ezúton is köszönjük Müller Dórának és Szúh Józsefnek, a meghívót és a helyszíni információkat pedig az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Kommunikációs és Protokoll Alosztályának, kiemelten Dobrainé Zám Krisztina őrnagynak és Tóth Róbert főhadnagynak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 23., 11:17
Az összecsukható konténereket fejlesztő és gyártó, magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. kanadai leányvállalata, valamint a vízkezeléssel foglalkozó kanadai Innocorps által vezetett Circular City konzorcium nyerte el a Kanadai Védelmi Minisztérium (DND) Védelmi és Biztonsági Innovációs Programja (IDEaS) által kiírt Pop-Up City verseny kétmillió dolláros fődíját – közölte a Continest az MTI-vel.
2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 11. 16., 13:09
„Bemutattuk, hogy a Magyar Honvédség felkészült, képes angol nyelven műveletet vezetni és olyan új típusú, új gondolkodásmódot igénylő eszközt is rendszerbe tud állítani, mint amilyen a PzH 2000-es” – mondta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke Bakonykútiban, november 15-én, szerdán.
2023. 11. 16., 10:02
Észak-Korea 2023. szeptember 6-án bocsátott vízre egy erősen módosított Romeo-osztályú tengeralattjárót a sinpói Pongdae Tengeralattjáró Gyárban. A Hero Kim-Gun-ok jellegzetessége, hogy alaposan megnagyobbított tornyába tíz rakétaindító csövet telepítettek, amelyekből legalább két különböző típusú fegyver bocsátható fel.
2023-11-10 11:24:53
Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek. Az alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal.
2023-10-31 14:21:36
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 07., 11:43
„Hát persze, hogy az volt az első feladat hajnali négykor, hogy ússzak át a folyón” – írja naplójában a svédországi SERE Instruktori kiképzésről Ádám János törzsőrmester, az MH Altiszti Akadémia Speciális Felkészítő Részleg kiképző altisztje.
2023. 12. 06., 10:20
A vezérezredes tájékoztatása szerint a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy az alakulatoknak önállóan, akár váratlan helyzeteket is megoldva kellett gyakorolniuk az országvédelmi feladatokat együttműködve a közigazgatással és a NATO-erőkkel.
2023. 12. 05., 15:36
A szakkiképzés területén szolgálók számára megtartott állománygyűlésen Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének arról beszélt, hogy jelentősen változik a Magyar Honvédség kiképzési programja, annak metódusa.
2023. 12. 04., 09:56
Fegyvernemi ünnepéhez közeledve – az MH Légierő Parancsnoksággal közösen – szakmai konferenciát rendezett az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred december 1-jén.

  JETfly Magazin

Összesen 40 darab használt Eurofighter Typhoon vadászbombázót vásárolna Törökország – a szándékot, melyről már korábban is volt szó,Yasar Guler védelmi miniszter jelentette be a közelmúltban.