2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok, változatlan célok

Új parancsnok, változatlan célok
honvedelem.hu  |  2024. 06. 24., 14:03
Új parancsnok, változatlan célok

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

Az ünnepi állománygyűlésen Könczöl ezredes elmondta, a bázisrepülőtér folyamatosan fejlődik, megújul és bővül, mindig oroszlánrészt vállal a hazai és nemzetközi gyakorlatok támogatásában, valamint kiváló az együttműködés az itt állomásozó Nehéz Légiszállító Ezreddel (HAW) is.

„Magasy ezredes öt és fél éven keresztül volt parancsnok, amely során több mérföldkövet is elért az alakulat, de a jövőben még összetettebb feladatok várnak az állományra. Az új parancsnok, Barta Sándor ezredes személye garancia a biztos sikerre, kérem, hogy úgy támogassák új elöljárójukat, ahogy Magasy ezredes esetében is tették” – zárta ünnepi beszédét az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka.

„Nem sok katonának adatik meg a szolgálata alatt, hogy ott fejezi be pályafutását, ahol elkezdte. Harminc évvel ezelőtt itt kaptam az első beosztásomat, sokáig nem is gondoltam arra, hogy egyszer parancsnokként köszönhetek el az állománytól. Az itt eltöltött évek bebizonyították, hogy ez egy olyan csapat, akire lehet számítani, akire lehet építeni – fogalmazott Magasy Zsolt ezredes, átadó parancsnok.

A beosztást átvevő Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ korábbi törzsfőnöke szerint egy olyan alakulat parancsnoka lesz, amelyik mindig is magas szinten látta és látja el feladatait és ez a jövőben is így lesz. „Számomra a szilárd fegyelem, magas szintű kiképzettség és az alakiság a legfontosabb tulajdonságok, ezzel lehet leginkább jellemezni az állományt” – mondta ezredes. Magasy Zsolt ezredes Németországban fog nemzetközi parancsnokságon tartós külszolgálatot teljesíteni; elsődleges feladata légi vezetési irányítási tanfolyamok szervezése lesz.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.