2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nincs ellenfelük Magyarországon!

Art of WAR  |  2010. 08. 10., 10:30

A szolnoki ejtőernyős katonáknak nincsen ellenfele Magyarországon. Legalábbis ez derült ki a a 48. Stílus és Célbaugró Ejtőernyős Magyar Nemzeti Bajnokságon, amelyet a közelmúltban rendeztek meg Kaposújlakon, és ahonnan minden érmet a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) versenyzői hoztak magukkal.

Az idei szezonban is kiemelkedő eredményeket értek el a szolnoki katonasportolók. Például a 48. Stílus és Célbaugró Ejtőernyős Magyar Nemzeti Bajnokságon, melyet július 30. és augusztus 1. között Kaposújlakon rendeztek meg, a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) versenyzői az elmúlt évekhez hasonlóan, minden dobogós helyet megszereztek - tudtuk meg az egyesület elnökétől Ruszin Romulusz ezredestől.

Bár az időjárás nem kedvezett, néha megáztak a versenyzők, hiába volt „ernyő” a fejük fölött. Ennek ellenére célbaugrásból sikerült, a kiírás szerinti maximális tíz ugrásból értékelni a versenyt. Az eredmények igazolják, hogy a szolnoki katonák itthon a legjobbak és a nemzetközi porondon is az élmezőnyhöz tartoznak, ezért a katonaválogatott tagjai képviselhetik a Magyar Köztársaságot Montenegróban a FAI Ejtőernyős Világbajnokságon is. Az SZHESE versenyzőiből összeállított csapat augusztus végén vesz részt a versenyen. Az éves teljesítmények alapján pedig a csapatnak újból reális esélye van a világbajnokságon való eredményes szerepésre.

A 48. Stílus és Célbaugró Ejtőernyős Magyar Nemzeti Bajnokság eredményei:

Egyéni célbaugrás:

    * 1. Bánszki Tamás százados, SZHESE - Magyar Bajnok.    * 2. Asztalos István nyá. zászlós, SZHESE.    * 3. Hirschler Gábor zászlós, SZHESE

Egyéni stílus ugrás:

    * 1. Asztalos István nyá. zászlós, SZHESE - Magyar Bajnok.    * 2. Hirschler Gábor zászlós, SZHESE.    * 3. Réczi Attila százados,  SZHESE

Egyéni összetett:

    * 1. Asztalos István nyá. zászlós, SZHESE - Magyar Bajnok.    * 2. Hirschler Gábor zászlós, SZHESE.    * 3. Bánszki Tamás százados, SZHESE

Csapat célbaugrás:

    * 1. Kollár Gábor főhadnagy, Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Réczi Attila százados. (SZHESE)    * 2. Hirschler Gábor zászlós, Orsy László főtörzsőrmester, Olenyik Roland tizedes, Asztalos István nyá. zászlós (SZHESE)    * 3. Dér László nyá.törzszászlós, Göbölös Ferenc,  Mészárovics György nyá. zászlós, Gál Szabolcs tizedes. (SZHESE)

A Legeredményesebb ifjúsági versenyző:

    * Olenyik Roland tizedes, SZHESE.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK