2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak
Art of WAR  |  2024. 06. 14., 14:38

A Roszatom részvételével tartott tanácskozáson a sarkvidéki teherflotta megújításáról, a műholdas adatszolgáltatásról és a Kínával folytatott logisztikai együttműködésről tárgyaltak.

A Roszatom állami vállalat képviselői is részt vettek a XXVII. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében az Északi-tengeri hajózási útvonal használatában érdekelt felek részvételével megtartotttanácskozáson. A rendezvényen a hajóflotta-üzemeltetők és a szállítmányozó cégek képviselői találkoztak, köztük Szergej Frank, a szénhidrogének legnagyobb orosz tengeri szállítmányozó cége, a Szovkomflot igazgatótanácsának elnöke és Vlagyimir Panov, a Roszatom Északi-sarkvidék fejlesztéséért felelős különmegbízottja.

A találkozó résztvevői megállapították, hogy az északi-sarkvidéki teherflotta megújítását célzó állami programra van szükség, illetve fejleszteni kell a műholdas navigációs rendszert, valamint a tudományos kutatásokról is szó volt, amelyek a reálgazdaság vonatkozó szükségleteinek kielégítését szolgálják, ideértve az Északi-sarkvidék és benne a Jamal-Nyenyec autonóm körzet tambejszki klaszterének átfogó fejlesztését.

„A tanácskozáson megvitattuk a hajóépítő-iparral folytatott együttműködés megerősítését, mivel számos szegmensben szükség van a flotta megújítására és a teherhajók új nemzedékének építésére. Fontos, hogy összehangoljuk a szállítmányozók és a flottatulajdonosok terveit az ipar igényeivel. Tárgyaltunk továbbá arról is, hogy növeljük a északi-tengeri hajózási útvonalon a műholdas navigáció biztonságát. Egy sor fontos javaslat hangzott el az orosz űripar részéről erre vonatkozóan és kölcsönösen előnyös megoldások körvonalazódtak. Az ülés során szóba került a kínai partnerekkel folytatott együttműködés bővítése a legutóbbi csúcstalálkozók eredményei alapján” – összegezte a találkozó eredményét Szergej Frank.

„A geopolitikai helyzet miatt mindenki a biztonságosabb és fenntartható útvonalakat keresi.

A hagyományosan stabil kereskedelmi kapcsolatok mára az orosz import és export szempontjából megváltoztak és kelet felé irányulnak. Más országok, amelyek kénytelenek a logisztikában a hatékonyság helyett a biztonságra helyezni a hangsúlyt, érdekeltek az északi-tengeri útvonal fejlődésében és abban, hogy az a globális tengeri logisztika részévé váljon úgy, ahogy az egykor a Szuezi- és a Panama-csatorna esetében történt. Az orosz elnök májusi kínai látogatásának eredményeként államfői szintű döntés született az északi-tengeri útvonal fejlesztésével foglalkozó orosz-kínai vegyesbizottság létrehozásáról. Megállapodtunk, hogy az első vegyesbizottsági ülésre októberben kerül sor. A mostani tanácskozáson az összes orosz kulcsszereplővel előkészítettük az októberi ülésre a javaslatokat tevő munkacsoportok tanácskozásait – jelentette be a találkozó végén Vlagyimir Panov.

Sajtóközlemény

Forrás: Roszatom

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.