2023. 11. 29. szerda
Taksony
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak
Art of WAR  |  2019. 04. 30., 10:36
58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

Ismét együtt ünnepelték a műszakiak napját és a Szent György-napot a katonák, a rendőrök és a város lakói április 26-án, a szentesi Damjanich János laktanyában. A rendezvényhez kapcsolódva adta át Szabó István honvédelmi államtitkár a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred részére beszerzett új technikai eszközöket is.

A Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegysége képviseltette magát az idei, 26. alkalommal megrendezett műszakiak napján Szentesen. A kora délutánig tartó program ünnepélyes sorakozóval kezdődött. A fegyvernemi napjukat ünneplő katonákat és a nyitott laktanya közel négyezer-ötszáz vendégét dr. Böröndi Gábor altábornagy köszöntötte. A Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében kiemelte: „Büszkék vagyunk műszaki katonáinkra, a különböző missziókban bizonyított szakmai felkészültségükre, a hazai természeti katasztrófák következményeinek felszámolásakor mutatott helyállásukra.”

 

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett ötvennyolc új technikai eszközt a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára adta át az ezred katonáinak. A munkagépek segítségével erődítési, állásépítési, útépítési és építkezéseken ellátandó infrastrukturális feladatokat tudnak majd elvégezni a katonák. Szabó István beszédében hangsúlyozta: „Magyarország kormánya és a honvédelmi vezetés elkötelezett abban, hogy Magyarország egy olyan hiteles, a modern kor kihívásainak megfelelő haderővel rendelkezzen, amely mindenkor képes a feladatának a végrehajtására. Ebben a szellemben hirdettük meg a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, amelynek eredményeként az elkövetkező tíz évben a kor színvonalának megfelelő fegyverzettel és eszközökkel felszerelt honvédség jön létre.”

Az ünnepélyes sorakozó hivatalos része elismerések átadásával zárult, a nyílt laktanyai nap hivatalos programjait követően pedig megkezdődött az akár „elő-majálisnak” is beillő forgatag. Ebéd után pedig a Black Five zenekar szórakoztatta a vendégeket. Természetesen idén is megrendezték a „Vörös Bika” nevet viselő műszaki erőpróbát is. Körmendi József törzszászlóstól, az embert próbáló küzdelem ötletgazdájától és a bajnokság főszervezőjétől megtudtuk: idén a házigazda ezred vezetéstámogató szakaszának csapata (Oláh Attila főtörzsőrmester, Janó László, Kiss Endre törzsőrmesterek, Fekete Gábor szakaszvezető) vitte a pálmát. Második helyen a javítószakasz válogatottja végzett, a dobogó harmadik fokára pedig az 1. hídépítő század gárdája állhatott fel.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 10. 31., 14:21
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
2023-10-25 15:50:04
A csádi elnök meghívására katonai misszió indulna az afrikai országba, ennek keretében 2024 tavaszától maximum 200 katona teljesítene ott szolgálatot - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Országgyűlés október 25-ei ülésén, a honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló határozati javaslat általános vitájában.
2023-10-06 10:14:31
Jövőbemutató, életmentésre alkalmas technológiát mutattak be a 4iG Csoport tagvállalatai – a Vodafone Magyarország és a Rotors & Cams – október 3-án, a Balatonon. A drónos vízimentést az Internet Hungary-n, Magyarország egyik legfontosabb szakmai konferenciáján szemléltették.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:38
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 29., 13:32
Az Iraki Kiképzés-Biztosító Kontingens 17. váltása közös lövészeten vett részt észt partnereivel november 24-én az Erbil melletti „Satur Areal Gunnery” lőtéren. A közös lövészeten arra is lehetőség volt, hogy a magyar és észt katonák kölcsönösen megismerjék és kipróbálják a két nemzet haderejében rendszeresített lőfegyvereket.
2023. 11. 28., 10:50
Akkreditációs látogatás keretén belül fogadta Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az új olasz véderő, valamint az új görög véderő-, katonai és légügyi attasét.
2023. 11. 24., 10:45
Delegáció élén Párizsba látogatott dr. Sticz László vezérőrnagy, az Európai Unió EUFOR ALTHEA műveletének következő parancsnoka november 20-án. A látogatás célja a bosznia-hercegovinai francia szerepvállalás és a francia-bosnyák kapcsolatok részleteiben történő megismerése volt.

  JETfly Magazin

A korábban bejelentett 95 darab új Boeing és 15 darab új Airbus repülőgép beszerzésével az Emirates légiflottája 310 szélestörzsű repülőgéppel bővül az elkövetkező években. A flotta kiszolgálására új, hipermodern műszaki bázist is épít a légitársaság.