2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak
Art of WAR  |  2019. 04. 30., 10:36
58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

Ismét együtt ünnepelték a műszakiak napját és a Szent György-napot a katonák, a rendőrök és a város lakói április 26-án, a szentesi Damjanich János laktanyában. A rendezvényhez kapcsolódva adta át Szabó István honvédelmi államtitkár a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred részére beszerzett új technikai eszközöket is.

A Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegysége képviseltette magát az idei, 26. alkalommal megrendezett műszakiak napján Szentesen. A kora délutánig tartó program ünnepélyes sorakozóval kezdődött. A fegyvernemi napjukat ünneplő katonákat és a nyitott laktanya közel négyezer-ötszáz vendégét dr. Böröndi Gábor altábornagy köszöntötte. A Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében kiemelte: „Büszkék vagyunk műszaki katonáinkra, a különböző missziókban bizonyított szakmai felkészültségükre, a hazai természeti katasztrófák következményeinek felszámolásakor mutatott helyállásukra.”

 

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett ötvennyolc új technikai eszközt a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára adta át az ezred katonáinak. A munkagépek segítségével erődítési, állásépítési, útépítési és építkezéseken ellátandó infrastrukturális feladatokat tudnak majd elvégezni a katonák. Szabó István beszédében hangsúlyozta: „Magyarország kormánya és a honvédelmi vezetés elkötelezett abban, hogy Magyarország egy olyan hiteles, a modern kor kihívásainak megfelelő haderővel rendelkezzen, amely mindenkor képes a feladatának a végrehajtására. Ebben a szellemben hirdettük meg a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, amelynek eredményeként az elkövetkező tíz évben a kor színvonalának megfelelő fegyverzettel és eszközökkel felszerelt honvédség jön létre.”

Az ünnepélyes sorakozó hivatalos része elismerések átadásával zárult, a nyílt laktanyai nap hivatalos programjait követően pedig megkezdődött az akár „elő-majálisnak” is beillő forgatag. Ebéd után pedig a Black Five zenekar szórakoztatta a vendégeket. Természetesen idén is megrendezték a „Vörös Bika” nevet viselő műszaki erőpróbát is. Körmendi József törzszászlóstól, az embert próbáló küzdelem ötletgazdájától és a bajnokság főszervezőjétől megtudtuk: idén a házigazda ezred vezetéstámogató szakaszának csapata (Oláh Attila főtörzsőrmester, Janó László, Kiss Endre törzsőrmesterek, Fekete Gábor szakaszvezető) vitte a pálmát. Második helyen a javítószakasz válogatottja végzett, a dobogó harmadik fokára pedig az 1. hídépítő század gárdája állhatott fel.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 10., 14:42
Lynx harcjárművel hajtott végre éleslövészetet az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Tatárszentgyörgyön. A szcenárió keretében nemcsak lőttek az ellenségre, hanem a visszavonulást segítő köddel is zavarták őket.
2024. 06. 07., 14:52
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
2024. 05. 28., 13:25
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-06-05 13:05:43
Átalakulás kiképzés által, avagy transformation through training – ez a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ (NATO JFTC) mottója, amely többek között a védelmi szervezeten belüli közös és nemzeti kiképzéssel, a koncepciófejlesztéssel, illetve az interoperabilitás elősegítésével foglalkozik.
2024-05-27 12:25:53
Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
2024-05-22 12:52:38
A Japán Birodalmi Haditengerészet repülőgép-hordozói a 2. világháború kezdetén legyőzhetetlenek voltak, a fedélzetükről felszálló harci gépek uralták a Csendes-óceán égboltját.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 24., 14:56
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport gyakorlatozott a nullponti, az újmajori, illetve a Kőrös-hegyi lőterén. A Black Raven 2024 gyakorlat zárómozzanatát és a többnemzeti harccsoport tevékenységét megtekintette dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.
2024. 06. 20., 10:17
Carl Gustaf M4-es típusú páncéltörő fegyverrel tartottak éleslövészetet az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár 1. Gránátos Zászlóalj katonái a táborfalvai lőtéren.
2024. 06. 18., 11:47
A Bálna Honvédelmi Központ mellett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a börgöndi repülőtér és a Pintér Művek Haditechnikai Park is várja a haditechnika iránt érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.
2024. 06. 14., 14:19
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium is bekapcsolódott a Honvéd Kadét Programba.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.