2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak
Art of WAR  |  2019. 04. 30., 10:36
58 új technikai eszközt vehettek át a műszakiak

Ismét együtt ünnepelték a műszakiak napját és a Szent György-napot a katonák, a rendőrök és a város lakói április 26-án, a szentesi Damjanich János laktanyában. A rendezvényhez kapcsolódva adta át Szabó István honvédelmi államtitkár a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred részére beszerzett új technikai eszközöket is.

A Magyar Honvédség valamennyi műszaki alegysége képviseltette magát az idei, 26. alkalommal megrendezett műszakiak napján Szentesen. A kora délutánig tartó program ünnepélyes sorakozóval kezdődött. A fegyvernemi napjukat ünneplő katonákat és a nyitott laktanya közel négyezer-ötszáz vendégét dr. Böröndi Gábor altábornagy köszöntötte. A Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében kiemelte: „Büszkék vagyunk műszaki katonáinkra, a különböző missziókban bizonyított szakmai felkészültségükre, a hazai természeti katasztrófák következményeinek felszámolásakor mutatott helyállásukra.”

 

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett ötvennyolc új technikai eszközt a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára adta át az ezred katonáinak. A munkagépek segítségével erődítési, állásépítési, útépítési és építkezéseken ellátandó infrastrukturális feladatokat tudnak majd elvégezni a katonák. Szabó István beszédében hangsúlyozta: „Magyarország kormánya és a honvédelmi vezetés elkötelezett abban, hogy Magyarország egy olyan hiteles, a modern kor kihívásainak megfelelő haderővel rendelkezzen, amely mindenkor képes a feladatának a végrehajtására. Ebben a szellemben hirdettük meg a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, amelynek eredményeként az elkövetkező tíz évben a kor színvonalának megfelelő fegyverzettel és eszközökkel felszerelt honvédség jön létre.”

Az ünnepélyes sorakozó hivatalos része elismerések átadásával zárult, a nyílt laktanyai nap hivatalos programjait követően pedig megkezdődött az akár „elő-majálisnak” is beillő forgatag. Ebéd után pedig a Black Five zenekar szórakoztatta a vendégeket. Természetesen idén is megrendezték a „Vörös Bika” nevet viselő műszaki erőpróbát is. Körmendi József törzszászlóstól, az embert próbáló küzdelem ötletgazdájától és a bajnokság főszervezőjétől megtudtuk: idén a házigazda ezred vezetéstámogató szakaszának csapata (Oláh Attila főtörzsőrmester, Janó László, Kiss Endre törzsőrmesterek, Fekete Gábor szakaszvezető) vitte a pálmát. Második helyen a javítószakasz válogatottja végzett, a dobogó harmadik fokára pedig az 1. hídépítő század gárdája állhatott fel.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.