2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes

A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes
honvedelem.hu  |  2024. 03. 08., 11:57
A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes

„Magyarország és Ausztria kiemelt partnere egymásnak, a rendszerváltás óta folyamatos az együttműködés és a tapasztalatcsere” – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az osztrák-magyar vezérkarfőnöki találkozón, március 7-én, Tatán.

Az esemény kapcsán dr. Böröndi Gábor vezérezredes rámutatott, hogy a vezérkarfőnöki találkozók kettős céllal bírnak. A katonaszakmai részük alkalmat nyújt többek között az elkövetkező időszak együttműködési lehetőségeinek azonosítására, illetve a beszerzésekre és az új eszközök üzemeltetésére vonatkozó tapasztalatok megosztására. Nem kevésbé fontos részük a személyes kapcsolatok kialakítása, valamint ápolása, amelyek nagyban elősegítik a gyakorlati együttműködést.

A két ország között lévő folyamatosan mélyülő kapcsolat napjainkban elsősorban közös harckocsi, tüzér, illetve páncélgránátos kiképzésekben nyilvánul meg. A Honvéd Vezérkar főnöke kiemelte: a két ország közötti további együttműködési és kiképzési lehetőségek felmérése érdekében Rudolf Striedinger vezérezredes, osztrák vezérkari főnök megismerhette a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárt.

A találkozó az alakulat parancsnokának, Tóth István ezredesnek az előadásával indult, aki bemutatta a delegáció számára a dandár szervezeti felépítését, feladatrendszerét és eszközparkját. A 21. századi kihívásoknak megfelelő, modern eszközöket – úgy mint a PzH 2000 önjáró löveget, a Leopard 2A4 típusú, illetve a fejlettebb Leopard 2A7HU típusú harckocsit és a Gidrán harcjárművet – először statikus, majd dinamikus bemutató keretében ismerhette meg az osztrák fél. A tavaly októberben átadott tatai szimulációs és kiképző központ működésébe szintén betekintést nyertek a delegáció tagjai.

A látogatást záró bilaterális tárgyalásra az Esterházy-kastélyban került sor.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 

  NÉPSZERŰ HÍREK