2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes

A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes
honvedelem.hu  |  2024. 03. 08., 11:57
A tatai páncélosdandárral és szimulációs központtal ismerkedett Rudolf Striedinger vezérezredes

„Magyarország és Ausztria kiemelt partnere egymásnak, a rendszerváltás óta folyamatos az együttműködés és a tapasztalatcsere” – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az osztrák-magyar vezérkarfőnöki találkozón, március 7-én, Tatán.

Az esemény kapcsán dr. Böröndi Gábor vezérezredes rámutatott, hogy a vezérkarfőnöki találkozók kettős céllal bírnak. A katonaszakmai részük alkalmat nyújt többek között az elkövetkező időszak együttműködési lehetőségeinek azonosítására, illetve a beszerzésekre és az új eszközök üzemeltetésére vonatkozó tapasztalatok megosztására. Nem kevésbé fontos részük a személyes kapcsolatok kialakítása, valamint ápolása, amelyek nagyban elősegítik a gyakorlati együttműködést.

A két ország között lévő folyamatosan mélyülő kapcsolat napjainkban elsősorban közös harckocsi, tüzér, illetve páncélgránátos kiképzésekben nyilvánul meg. A Honvéd Vezérkar főnöke kiemelte: a két ország közötti további együttműködési és kiképzési lehetőségek felmérése érdekében Rudolf Striedinger vezérezredes, osztrák vezérkari főnök megismerhette a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárt.

A találkozó az alakulat parancsnokának, Tóth István ezredesnek az előadásával indult, aki bemutatta a delegáció számára a dandár szervezeti felépítését, feladatrendszerét és eszközparkját. A 21. századi kihívásoknak megfelelő, modern eszközöket – úgy mint a PzH 2000 önjáró löveget, a Leopard 2A4 típusú, illetve a fejlettebb Leopard 2A7HU típusú harckocsit és a Gidrán harcjárművet – először statikus, majd dinamikus bemutató keretében ismerhette meg az osztrák fél. A tavaly októberben átadott tatai szimulációs és kiképző központ működésébe szintén betekintést nyertek a delegáció tagjai.

A látogatást záró bilaterális tárgyalásra az Esterházy-kastélyban került sor.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 11., 10:42
Az MH Egészségügyi Központ állománya a ROLE-2 egészségügyi komplexum elemeinek telepítését gyakorolta.
2024. 04. 09., 13:17
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter dr. Töll László ezredes, hadtörténész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka személyében új miniszteri biztost nevezett ki.
2024. 04. 08., 14:59
Hatvanhárom második világháborús aknagránát szunnyadt egy Csép melletti szántóföldön, több mint 250 kilogrammnyi össztömegben. Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred katonái többnapos munkával tisztították meg a területet.
2024. 04. 05., 13:00
A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága köszöntötte csütörtökön a 100 éve született Tóth Lajost.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!