2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az új fegyverekkel lőttek a felderítők

Az új fegyverekkel lőttek a felderítők
Art of WAR  |  2020. 04. 22., 12:56
Az új fegyverekkel lőttek a felderítők

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred állománya éleslövészet keretében gyakorolta a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett kézifegyverek kezelését Hajdúhadházon.

A katonák lőkészségét ebben a kihívásokkal teli időszakban is fenn kell tartani, ezért a járványügyi helyzet szabályozásainak megfelelően kisebb, szakaszszintű csoportokra bontva hajtották végre a lövészetet. A nap folyamán a felderítőknek az új CZ BREN-2 típusú gépkarabélyokkal, valamint a CZ P09 pisztolyokkal két-két feladatot kellett teljesíteniük.

Az első célja, hogy a valóságot megközelítő helyzetben felmérje a katonák jártasságát az önálló célfelderítésből, a kezdőelemek gyors meghatározásából és a pontos tüzelés végrehajtásából. Az egyéni lőgyakorlat során távoli és közeli terepszakaszon felbukkanó célokat kellett leküzdeni, melyek megjelenése közötti idő alatt tüzelőállást is kellett váltani, valamint tárat kellett cserélni.

A második feladat során az ENSZ által meghatározott békefenntartói szerepvállalásokra történő felkészítésen volt a hangsúly. Itt a tüzelés megkezdése előtt figyelmeztető lövést is le kellett adniuk a katonáknak, és úgy kellett önállóan megválasztaniuk a célpontokat az anatómiai célon, hogy ne okozzanak halálos sérülést.

Ezeket a lőgyakorlatokat a katonák minden évben megismétlik, hogy lőkészségüket fenntartsák, jártasságukat növeljék.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.