2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befejeződött a tüzér katonák lövegparancsnoki szakkiképzése Németországban

Befejeződött a tüzér katonák lövegparancsnoki szakkiképzése Németországban
honvedelem.hu  |  2021. 03. 30., 11:29
Befejeződött a tüzér katonák lövegparancsnoki szakkiképzése Németországban

Március végén befejeződött az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztálya és az MH Bakony Harckiképző Központ katonáinak három hónapos németországi szakfelkészítése.

A katonák - a tavaly végrehajtott, tízhetes PzH2000 önjáró löveg kezelői kiképzés folytatásaként - ezúttal a lövegparancsnoki felkészítésen vettek részt, amely során a szakmai tudást ezúttal is a Bundeswehr Weiden-ben települő 131. tüzérosztály kiképzői adták át magyar kollégáiknak.

A kiképzést - a már megszokott szigorú járványügyi rendszabályok betartása mellett - magyar-német szaktolmácsok bevonásával hajtották végre. A közel negyedéves felkészítés során a katonák elsajátították a PzH2000 lövegparancsnoki teendőket, begyakorolták az előrevonás, a tüzelőállás-körlet foglalás és -berendezés, valamint a tűzfeladatok végrehajtása során alkalmazott eljárásrendeket. A parancsnoki teendők mellett tovább mélyítették a technikai ismereteiket, ennek során a kiképzők segítségével számos hasznos technikai fogást, fortélyt tanulhattak meg.

A felkészítés záró mozzanata és az elsajátított ismeretek ellenőrzése március második felében a Grafenwöhr-i gyakorlótéren volt. A résztvevők a vizsgalövészet részeként egy nem szokványos, ugyanakkor nagyon látványos, közvetlen irányzású tűzfeladatot hajtottak végre.

A vizsgafeladatok megkezdését és az éleslövészetet az MH Katonai Összekötő Iroda Németország irodavezetője, Csombók János ezredes a helyszínen tekintette meg. A lövészet befejezésével megköszönte a kiképzők és a kiképzendők példaértékű tevékenységét, majd a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője nevében elismeréseket adott át a német kiképzőknek. 

A Magyar Honvédség tüzéreinek németországi kiképzése ezzel nem ért véget, áprilisában folytatódik a szakaszparancsnokok felkészítésével. Ezt a tanfolyamot a Bundeswehr Idar-Oberstein-ban települő tüzér csapatiskola kiképzői hajtják majd végre.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.
2023. 05. 15., 10:43
Amszterdamban már messziről látszik, hogy hol található a holland tengerhajózásnak emléket állító Scheepvartmuseum - az irányadó a főváros nevét viselő háromárbócos, az Amsterdam.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.