2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!

Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!
honvedelem.hu  |  2024. 01. 22., 12:17
Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!

„2024-ben is embert várunk a vasra!” – indította az újévet közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség rendkívüli ajánlatára a február 12-ei bevonulásig lehet jelentkezni: a PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelői bruttó 737 ezer forint kezdő illetményért csatlakozhatnak a haderő kötelékébe.

Tavaly mintegy négyezer fő lépett be a Magyar Honvédség kötelékébe, 2024-ben pedig folytatódik a toborzás. Továbbra is lehet például jelentkezni a megújuló tüzérség soraiba, ahol a közelmúltban hadrendbe állított Panzerhaubitze 2000 (PzH) típusú önjáró lövegek használatára készítik fel az érdeklődőket.

A haditechnikai eszköz kezelésére jelentkező érdeklődök február 12-én vonulnak be a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz. A beosztásokra jelentkezni gyorsan és egyszerűen lehet az Irány a sereg weboldalon. Olyan bátor és kitartó embereket várnak, akik elhivatottak a haza védelmében és a legmodernebb eszközökkel felszerelt high-tech hadseregben képzelik el a jövőjüket.

A szerződéses katonák számára kiszámítható életpályát, tervezhető családos jövőt, fix és versenyképes jövedelmet, valamint továbbtanulási és fejlődési lehetőségeket kínálnak. A tüzérosztályhoz kerülő katonák a bruttó 737 ezer forintos illetmény mellett havi 12 ezer forint SZÉP-kártyás cafeteria-juttatást kapnak, illetve utazási költségtérítés is megilleti őket. Mindezek mellett ingyenes laktanyai elhelyezést vagy lakhatási hozzájárulást is igényelhetnek.

Néhány érdekesség a kiképzésről. A pilot programra bekerültek a nyolchetes alapkiképzést már kiemelt illetményért kezdhetik meg Tatán. A felkészítés során elért eredmények, illetve a képességek alapján az újoncokat tényleges katonai szolgálatuk során tüzér bemérő, PzH 2000 irányzó, PzH 2000 kezelő, PzH 2000 vezető, vontatókezelő, lőszeres, vontatóvezető vagy radarkezelő beosztásba sorolják.Szintén fontos tudni azt, hogy az alapkiképzés bentlakásos, ami azt jelenti, hogy a jelentkezők csak hétvégére utazhatnak haza. Az alapkiképzésre bevonulók három évre szóló szerződéses szolgálati jogviszonyt kötnek a Magyar Honvédséggel. Ennek leteltével a szerződés meghosszabbítható – akár a nyugdíjkorhatárig is.

A mostanra szükségszerűvé vált, illetve hazánk NATO vállalását teljesítő fejlesztések fontosságát Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter többször is hangsúlyozta. „A magyar tüzérképesség, mint olyan, teljesen leépült, holott az orosz-ukrán háború tapasztalata szerint a harcterek meghatározó ereje a tüzérség. Feltétlenül szükséges volt, hogy ezt a képességet megújítsuk a magyar haderőben. Ennek eszköztárát jelentik a PzH 2000-es, rendkívül modern, német gyártmányú, önjáró lövegek, amelyek megfelelő használatához keresünk fiatalokat” – mondta a tárcavezető tavaly novemberben, a bakonykúti lőtéren, a Panzerhaubitze 2000-esek rendszerbe állító éleslövészeti foglalkozását követő sajtótájékoztatón.

A modernizáció révén a világ egyik legfejlettebb haditechnikai eszközével bővült a Magyar Honvédség eszközparkja. Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű PzH harcjárművek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is ellőnek pontosan. A jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető. Emellett két búvónyílás és ezekre szerelhető ködgránátvetők, illetve 7,6 milliméteres légi és földi célpontok ellen egyaránt használható géppuska tartozik a jármű kialakításához.

A jelentkezéssel és a bevonulással kapcsolatos további információk megtalálhatóak az Irány a sereg oldalon.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  NÉPSZERŰ HÍREK