2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!

Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!
honvedelem.hu  |  2024. 01. 22., 12:17
Csatlakozz a megújuló tüzérséghez!

„2024-ben is embert várunk a vasra!” – indította az újévet közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség rendkívüli ajánlatára a február 12-ei bevonulásig lehet jelentkezni: a PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelői bruttó 737 ezer forint kezdő illetményért csatlakozhatnak a haderő kötelékébe.

Tavaly mintegy négyezer fő lépett be a Magyar Honvédség kötelékébe, 2024-ben pedig folytatódik a toborzás. Továbbra is lehet például jelentkezni a megújuló tüzérség soraiba, ahol a közelmúltban hadrendbe állított Panzerhaubitze 2000 (PzH) típusú önjáró lövegek használatára készítik fel az érdeklődőket.

A haditechnikai eszköz kezelésére jelentkező érdeklődök február 12-én vonulnak be a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályhoz. A beosztásokra jelentkezni gyorsan és egyszerűen lehet az Irány a sereg weboldalon. Olyan bátor és kitartó embereket várnak, akik elhivatottak a haza védelmében és a legmodernebb eszközökkel felszerelt high-tech hadseregben képzelik el a jövőjüket.

A szerződéses katonák számára kiszámítható életpályát, tervezhető családos jövőt, fix és versenyképes jövedelmet, valamint továbbtanulási és fejlődési lehetőségeket kínálnak. A tüzérosztályhoz kerülő katonák a bruttó 737 ezer forintos illetmény mellett havi 12 ezer forint SZÉP-kártyás cafeteria-juttatást kapnak, illetve utazási költségtérítés is megilleti őket. Mindezek mellett ingyenes laktanyai elhelyezést vagy lakhatási hozzájárulást is igényelhetnek.

Néhány érdekesség a kiképzésről. A pilot programra bekerültek a nyolchetes alapkiképzést már kiemelt illetményért kezdhetik meg Tatán. A felkészítés során elért eredmények, illetve a képességek alapján az újoncokat tényleges katonai szolgálatuk során tüzér bemérő, PzH 2000 irányzó, PzH 2000 kezelő, PzH 2000 vezető, vontatókezelő, lőszeres, vontatóvezető vagy radarkezelő beosztásba sorolják.Szintén fontos tudni azt, hogy az alapkiképzés bentlakásos, ami azt jelenti, hogy a jelentkezők csak hétvégére utazhatnak haza. Az alapkiképzésre bevonulók három évre szóló szerződéses szolgálati jogviszonyt kötnek a Magyar Honvédséggel. Ennek leteltével a szerződés meghosszabbítható – akár a nyugdíjkorhatárig is.

A mostanra szükségszerűvé vált, illetve hazánk NATO vállalását teljesítő fejlesztések fontosságát Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter többször is hangsúlyozta. „A magyar tüzérképesség, mint olyan, teljesen leépült, holott az orosz-ukrán háború tapasztalata szerint a harcterek meghatározó ereje a tüzérség. Feltétlenül szükséges volt, hogy ezt a képességet megújítsuk a magyar haderőben. Ennek eszköztárát jelentik a PzH 2000-es, rendkívül modern, német gyártmányú, önjáró lövegek, amelyek megfelelő használatához keresünk fiatalokat” – mondta a tárcavezető tavaly novemberben, a bakonykúti lőtéren, a Panzerhaubitze 2000-esek rendszerbe állító éleslövészeti foglalkozását követő sajtótájékoztatón.

A modernizáció révén a világ egyik legfejlettebb haditechnikai eszközével bővült a Magyar Honvédség eszközparkja. Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű PzH harcjárművek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is ellőnek pontosan. A jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető. Emellett két búvónyílás és ezekre szerelhető ködgránátvetők, illetve 7,6 milliméteres légi és földi célpontok ellen egyaránt használható géppuska tartozik a jármű kialakításához.

A jelentkezéssel és a bevonulással kapcsolatos további információk megtalálhatóak az Irány a sereg oldalon.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:34
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024. 02. 09., 11:15
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024. 02. 06., 11:13
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024. 02. 05., 13:57
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024. 02. 01., 14:07
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
2024. 01. 30., 16:04
A közelmúltban jelentették be, hogy amerikai részről jóváhagyták további UH-60M Black Hawk típusú, közepes, többfeladatú szállító helikopterek eladását a típust már üzemeltető Horvátország számára.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 21., 13:18
Külszolgálati feladataik befejezése előtt ünnepség keretében vehették át a békefenntartásért járó érdemjeleiket az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) szolgáló magyar és lengyel katonák.
2024. 02. 20., 15:31
A bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás mellett az alapszerződés 5. pontja, ami meghatározó, mondta el Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2024. 02. 19., 15:54
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport híradó szakállománya felkészítését hajtották végre februárban a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában.
2024. 02. 15., 09:20
A kétszázalékos védelmi kiadási küszöböt így az Észak-atlanti Szerződés Szervezete harmincegy tagállamának több mint fele éri el, köztük Magyarország is.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!