2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Éjszakai gyakorlat aknamentesítő és tűzszerész járőrhajókkal

Éjszakai gyakorlat aknamentesítő és tűzszerész járőrhajókkal
honvedelem.hu  |  2023. 06. 13., 12:46
Éjszakai gyakorlat aknamentesítő és tűzszerész járőrhajókkal

Három aknamentesítő és egy tűzszerész járőrhajóval hajtott végre sikeres gyakorlatot az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred folyamőr állománya.

A mostani kiképzés során az éjszakai, nehéz látási viszonyok közötti műveleti feladatokra történő felkészülés kapta a fő hangsúlyt. Az éjszakai kiképzés során a kezelő állománynak lehetősége nyílt élesben tesztelni a kézi éjjellátót, a kézi hőkamerát és a naszádba újonnan beépített hőkamera működését is.

A katonák a gyakorlat első felében egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész naszáddal folyamfelderítést hajtottak végre a Dunakanyar Szob és Verőcei szakaszán, majd a hét második felében az MH Hadikikötőből kihajózva végeztek különböző kiképzési feladatokat.

Amellett, hogy a hadihajósok egyszerre négy hajóval végeztek manőver gyakorlatokat a Dunán, különböző riadógyakorlatokat - például tűzriadót, személymentési riadót és harci riadót - is gyakoroltak. Az egy hetes tábori kihelyezési hét fő célkitűzése a hajóparancsnoki és a főkormányosi állomány kiképzése volt, amit sikeresen végrehajtottak a katonák.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.