2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felújított járőrhajók a tűzszerészeknél

Felújított járőrhajók a tűzszerészeknél
Art of WAR  |  2019. 11. 05., 15:40
Felújított járőrhajók a tűzszerészeknél

Két felújított járőrhajóval bővült az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred flottája. A modernizáláson átesett vízi járművek november 5-ei ünnepélyes átadásán Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is jelen volt.

Az MH Hadikikötőben tartott rendezvényen Magyarország honvédelmi minisztere beszédében hangsúlyozta: „Mindig is fontosnak tartottuk, hogy a tűzszerész katonáink felszerelése, képessége az elmúlt években is folyamatosan gyarapodjon. Tűzszerészgépjárműveket, tűzszerészrobotokat, könnyű és nehéz tűzszerész védőruházatokat adtunk át, most pedig a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében kettő tűzszerész járőrhajóval bővülhet az ezred képessége.” Benkő Tibor hozzátette: a képességbővüléssel a tűzszerészkatonák a lakosság békéjét, nyugalmát és biztonságát védik.

A technikai újítások kapcsán a miniszter aláhúzta, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amelynek keretében a modernizálás megtörtént, nem csak a technikai eszközökről szól, hanem a katonákról is, akik ezeket a korszerű berendezéseket kiválóan tudják kezelni és alkalmazni. Benkő Tibor emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Honvédség áldozatainak jelentős része a tűzszerészkatonák köréből kerültek ki. „Éppen ezért gondoskodunk arról, hogy a legmodernebb, a legkorszerűbb felszerelésekkel rendelkezzenek, biztosítjuk, hogy kiképzésük, felkészítésük a legjobb legyen, de az önök hozzáállása, elszántsága mellett elvárt dolog az is, hogy megfontoltak, körültekintők legyenek” – mondta.

A két járőrhajó jelentette képességbővülés nagymértékben hozzájárul a biztonságos és gyors vízi tűzszerész közszolgálati munka végrehajtásához. A Csepel és Balatonakarattya nevekre keresztelt hajókat Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át Szilágyi Zsolt ezredesnek, az alakulat parancsnokának.

Az AN-2 típusú tűzszerész járőrhajók alapos felújításon estek át. Tulajdonképpen csak a hajótest maradt meg eredeti formájában, minden más szerkezeti elemet kicseréltek a kor színvonalának megfelelő alkatrészekre. Meghajtásukról 230 lóerős Volvo Penta motorok gondoskodnak, emellett új vezérlést és navigációs berendezéseket is kaptak. A tűzszerész szakfeladatok ellátását segítik azok a beépített daruk is, amelyek 250 kilogramm teherbírásig ki tudják emelni a vízfelszín alatt lévő robbanótesteket. Emellett mindkét hajó fartükre rendelkezik egy-egy lehajtható platformmal, amelyek a búvárok munkáját segítik.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.