2023. 10. 01.
Malvin
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harckész bátor harcosok!

Harckész bátor harcosok!
Art of WAR  |  2018. 10. 24., 10:23
Harckész bátor harcosok!

Combat ready, azaz harckész minősítést kapott a NATO-ellenőrzésen az MH Zászlóalj Harccsoport. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka szerint mérföldkő ez az eredmény, amely jogos büszkeséggel töltheti el a katonákat.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is gratulált az MH ZHCS-I. teljesítményéhez – a gratulációt a héthetes gyakorlatsorozatot is lezáró ünnepélyes sorakozón dr. Ruszin Romulusz dandártábornok tolmácsolta a katonáknak. Hozzátette: természetesen a honvédek saját büszkeségénél senkié sem lehet nagyobb.

„Nagy munkán vagyunk túl, a katonák nagy része március végén érkezett haza misszióból, akkor kezdtük el a felkészülést az egyéni felkészítésektől egészen a magasabb szintű alegységek összekovácsolásáig. Ezt követően jött a nemzetközi Brave Warrior 2018-as gyakorlat, majd az utolsó három napon honvédeink NATO-ellenőrök előtt bizonyították: felkészültek arra, hogy megvédjék hazánkat és az állampolgárokat” – fogalmazott kérdésünkre a dandártábornok. Hozzátette: az ellenőrzés alatt szimulált incidensek közepette az MH ZHCS I. olyan komplex támadó feladatot hajtott végre, melynek során a gyakorlóteret teljes szélességében és hosszában kihasználták.

Az ünnepélyes sorakozón elismeréseket átadó parancsnok leszögezte: óriási mérföldkőhöz értek, és most „ugyan mindenki hátradőlhetne, de ezt nem fogjuk megtenni, hiszen rengeteg feladat áll még előttünk. Elértünk egy csodálatos szintet, de mindig lehet tovább fejlődni, egyénileg és alegységek szintjén is. Némi pihenő után a zászlóalj katonái missziós célfelkészítésüket kezdik meg - Irakban és Koszovóban teljesítenek majd szolgálatot. Persze ennek a gyakorlatnak is akkor van vége, amikor mindenki, és minden technikai eszköz hazaért. Köszönöm a környező települések lakosainak a türelmét, és szeretnénk még egy kicsit az egész ország türelmét kérni a hosszú hétvégén… Amikor katonai konvojokat látnak, integessenek nekik, mert ezek a fiúk hét kemény hét után mennek haza szeretteikhez” – mondta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK