2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harckész bátor harcosok!

Harckész bátor harcosok!
Art of WAR  |  2018. 10. 24., 10:23
Harckész bátor harcosok!

Combat ready, azaz harckész minősítést kapott a NATO-ellenőrzésen az MH Zászlóalj Harccsoport. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka szerint mérföldkő ez az eredmény, amely jogos büszkeséggel töltheti el a katonákat.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is gratulált az MH ZHCS-I. teljesítményéhez – a gratulációt a héthetes gyakorlatsorozatot is lezáró ünnepélyes sorakozón dr. Ruszin Romulusz dandártábornok tolmácsolta a katonáknak. Hozzátette: természetesen a honvédek saját büszkeségénél senkié sem lehet nagyobb.

„Nagy munkán vagyunk túl, a katonák nagy része március végén érkezett haza misszióból, akkor kezdtük el a felkészülést az egyéni felkészítésektől egészen a magasabb szintű alegységek összekovácsolásáig. Ezt követően jött a nemzetközi Brave Warrior 2018-as gyakorlat, majd az utolsó három napon honvédeink NATO-ellenőrök előtt bizonyították: felkészültek arra, hogy megvédjék hazánkat és az állampolgárokat” – fogalmazott kérdésünkre a dandártábornok. Hozzátette: az ellenőrzés alatt szimulált incidensek közepette az MH ZHCS I. olyan komplex támadó feladatot hajtott végre, melynek során a gyakorlóteret teljes szélességében és hosszában kihasználták.

Az ünnepélyes sorakozón elismeréseket átadó parancsnok leszögezte: óriási mérföldkőhöz értek, és most „ugyan mindenki hátradőlhetne, de ezt nem fogjuk megtenni, hiszen rengeteg feladat áll még előttünk. Elértünk egy csodálatos szintet, de mindig lehet tovább fejlődni, egyénileg és alegységek szintjén is. Némi pihenő után a zászlóalj katonái missziós célfelkészítésüket kezdik meg - Irakban és Koszovóban teljesítenek majd szolgálatot. Persze ennek a gyakorlatnak is akkor van vége, amikor mindenki, és minden technikai eszköz hazaért. Köszönöm a környező települések lakosainak a türelmét, és szeretnénk még egy kicsit az egész ország türelmét kérni a hosszú hétvégén… Amikor katonai konvojokat látnak, integessenek nekik, mert ezek a fiúk hét kemény hét után mennek haza szeretteikhez” – mondta dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 05. 09., 15:29
Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 04. 29., 15:46
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-30 13:06:45
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:37
A hasonló kihívások, a közös geopolitikai helyzet miatt – főleg veszély esetén – létfontosságú a hatékony és baráti együttműködés. Többek között ennek jegyében tartottak szlovén-magyar határmenti vezérkarfőnöki találkozót a Rheinmetall-gyárban, Zalaegerszegen, május 23-án.
2024. 05. 22., 10:22
Láttál már testközelből Gidránt? Szívesen hallanál a katonák mindennapjairól? Megismerkednél a Magyar Honvédség modern, high-tech haditechnikai eszközeivel két napon keresztül? Akkor ne hagyd ki a honvédelmi családi napot! Látogass el május 25-26-án, szombaton és vasárnap a Bálna Honvédelmi Központba és a Nehru-parkba!
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.

  JETfly Magazin