2024. 03. 03.
Kornélia
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison
Art of WAR  |  2020. 06. 30., 11:36
Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig megvalósult és a közeljövőben megvalósuló infrastrukturális terveinek aktuális helyzetéről tájékozódott Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, június 29-én.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program komplex rendszere a Magyar Honvédség valamennyi haderőnemét érinti. A légierő fejlesztése az utóbbi évben a helikopterek tekintetében is látványosan felgyorsult, a korszerűsítés azonban nem csak az új forgószárnyas haditechnikai eszközök beszerzését tartalmazza, hanem a megfelelő infrastruktúra, valamint az új képességek kialakítását is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn látogatott el a szolnoki bázisra, hogy személyesen tájékozódjon az infrastrukturális fejlesztések jelenlegi állapotáról. A haderőfejlesztési program részeként indul újra el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állami légiközlekedési alapszakának célirányos és gyakorlati képzése. A tárcavezető – akit látogatására elkísért Kilián Nándor vezérőrnagy, a légierő haderőnemi szemlélője, valamint Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti szemlélő is – megtekintette a képzésnek helyet adó, felújításra váró vagy az alatt álló épületeket, a tantermeket, valamint a szimulátorokat.

Benkő Tibor szemügyre vette a közelmúltban felépített hangár-sátrat az előtte kialakított, impozáns méretű előtérrel, amely a forgószárnyas képesség megújítása érdekében beszerzett Airbus H145M helikoptereknek és a Zlin kiképző repülőgépeknek nyújt átmeneti védelmet, amíg a végleges hangárkomplexum fel nem épül. A már felújított, minden igényt kielégítő hangárt szintén megtekintette a miniszter, és látogatást tett a Mi-17-es szimulátornak helyet adó, felújítás előtt álló épületben.

Ezen túlmenően tájékozódott a Különleges Műveleti Szemlélőség elhelyezésének jelenlegi körülményeiről és jövőbeni lehetőségeiről is.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-14 13:34:06
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024-02-09 11:15:42
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024-02-06 11:13:03
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.