2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison
Art of WAR  |  2020. 06. 30., 11:36
Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig megvalósult és a közeljövőben megvalósuló infrastrukturális terveinek aktuális helyzetéről tájékozódott Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, június 29-én.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program komplex rendszere a Magyar Honvédség valamennyi haderőnemét érinti. A légierő fejlesztése az utóbbi évben a helikopterek tekintetében is látványosan felgyorsult, a korszerűsítés azonban nem csak az új forgószárnyas haditechnikai eszközök beszerzését tartalmazza, hanem a megfelelő infrastruktúra, valamint az új képességek kialakítását is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn látogatott el a szolnoki bázisra, hogy személyesen tájékozódjon az infrastrukturális fejlesztések jelenlegi állapotáról. A haderőfejlesztési program részeként indul újra el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állami légiközlekedési alapszakának célirányos és gyakorlati képzése. A tárcavezető – akit látogatására elkísért Kilián Nándor vezérőrnagy, a légierő haderőnemi szemlélője, valamint Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti szemlélő is – megtekintette a képzésnek helyet adó, felújításra váró vagy az alatt álló épületeket, a tantermeket, valamint a szimulátorokat.

Benkő Tibor szemügyre vette a közelmúltban felépített hangár-sátrat az előtte kialakított, impozáns méretű előtérrel, amely a forgószárnyas képesség megújítása érdekében beszerzett Airbus H145M helikoptereknek és a Zlin kiképző repülőgépeknek nyújt átmeneti védelmet, amíg a végleges hangárkomplexum fel nem épül. A már felújított, minden igényt kielégítő hangárt szintén megtekintette a miniszter, és látogatást tett a Mi-17-es szimulátornak helyet adó, felújítás előtt álló épületben.

Ezen túlmenően tájékozódott a Különleges Műveleti Szemlélőség elhelyezésének jelenlegi körülményeiről és jövőbeni lehetőségeiről is.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.

  JETfly Magazin