2024. 07. 19. péntek
Emília
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

Jelentős fejlesztések a helikopterbázison
Art of WAR  |  2020. 06. 30., 11:36
Jelentős fejlesztések a helikopterbázison

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig megvalósult és a közeljövőben megvalósuló infrastrukturális terveinek aktuális helyzetéről tájékozódott Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, június 29-én.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program komplex rendszere a Magyar Honvédség valamennyi haderőnemét érinti. A légierő fejlesztése az utóbbi évben a helikopterek tekintetében is látványosan felgyorsult, a korszerűsítés azonban nem csak az új forgószárnyas haditechnikai eszközök beszerzését tartalmazza, hanem a megfelelő infrastruktúra, valamint az új képességek kialakítását is.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn látogatott el a szolnoki bázisra, hogy személyesen tájékozódjon az infrastrukturális fejlesztések jelenlegi állapotáról. A haderőfejlesztési program részeként indul újra el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állami légiközlekedési alapszakának célirányos és gyakorlati képzése. A tárcavezető – akit látogatására elkísért Kilián Nándor vezérőrnagy, a légierő haderőnemi szemlélője, valamint Sándor Tamás vezérőrnagy, különleges műveleti szemlélő is – megtekintette a képzésnek helyet adó, felújításra váró vagy az alatt álló épületeket, a tantermeket, valamint a szimulátorokat.

Benkő Tibor szemügyre vette a közelmúltban felépített hangár-sátrat az előtte kialakított, impozáns méretű előtérrel, amely a forgószárnyas képesség megújítása érdekében beszerzett Airbus H145M helikoptereknek és a Zlin kiképző repülőgépeknek nyújt átmeneti védelmet, amíg a végleges hangárkomplexum fel nem épül. A már felújított, minden igényt kielégítő hangárt szintén megtekintette a miniszter, és látogatást tett a Mi-17-es szimulátornak helyet adó, felújítás előtt álló épületben.

Ezen túlmenően tájékozódott a Különleges Műveleti Szemlélőség elhelyezésének jelenlegi körülményeiről és jövőbeni lehetőségeiről is.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.