2023. 06. 08. csütörtök
Medárd
: 369 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös magyar-amerikai kiképzés Szolnokon

Közös magyar-amerikai kiképzés Szolnokon
Art of WAR  |  2019. 12. 03., 12:49
Közös magyar-amerikai kiképzés Szolnokon

Közös magyar-amerikai gyakorlatot (JCET 2019) tartottak októberben és novemberben az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál. Az évek óta tartó folyamatos együttműködés keretében többnemzeti környezetben a különleges erők által alkalmazott eljárásokat gyakorolják a két nemzet csoportjai.

Az öthetes gyakorlat az ismeretek megosztására és bővítésére épült, elősegítve az elkövetkezendő évek közös munkáját. A kiképzés első részében – a légi műveletek fázisa során – a csoportoknak lehetőségük nyílt elsajátítani a CV-22 és Mi-8 típusú légi járműből való ejtőernyős ugrást, valamint gyors kötéllel (fast rope) való különböző kijuttatási módok alkalmazását.

A résztvevő nemzetek haditechnikai eszközeinek, egymás fegyvereinek, optikai eszközeinek megismerésére és használatuk elsajátítására jó alkalmat biztosított a lövészet fázis, ahol éleslövészetre is sor került könnyű és nehéz fegyverekkel. A helységharc fázisban a magyar és az amerikai fél egyaránt bemutatta, kiértékelte majd egységesítette a kisalegység és épületharcászat során alkalmazott eljárásmódokat. Az egyéni képességek fejlesztése, szinten tartása, a műveleti eljárások egységesítése is a kiképzési célok között szerepelt.

A záró gyakorlatot megelőző tervezés végigkísérte a kiképzést, amelynek befejező akkordjaként nagyszabású, a valóságot megközelítő művelettel bizonyították a gyakorlat eredményességét. A magyar és amerikai különleges műveleti csoportoknak valósághű szituációban – háborús környezetben – kellett egy ellenálló vezetési pontot felszámolniuk. A feladat komplexitását jól tükrözi, hogy a művelet végrehajtásához szükség volt az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ által biztosított PSYOPS csoport, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Mi-24 harci helikoptere és egy katonai kutyás csoport támogatására, a belügyi erőkkel közösen. A rohamlövész osztag egy szakasza közben a területet körkörösen biztosította, a műveletben megsérült katonákat az egészségügyi csoport látta el.

A gyakorlat ünnepélyes zárására november 29-én került sor, ahol a részt vevő állomány elismeréseket vett át.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 08., 10:49
Gyors lefolyású gyakorlatok, amelyeken nemcsak a szárazföldi és légierő haderőnem alakulatai és katonái, hanem a tartalékosok is részt vettek.
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.