2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lézeres szimulátor-bemutató Szentendrén

Lézeres szimulátor-bemutató Szentendrén
honvedelem.hu  |  2021. 12. 10., 14:24
Lézeres szimulátor-bemutató Szentendrén

Az MH Transzformációs Parancsnokság kiképzési főnökségének szervezésében tartottak lézeres lőszimulátor bemutatót a szentendrei Görgey Artúr Laktanyában. A rendezvényen az érdeklődők lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék és kipróbálják a jövő lőkiképzésének egyik eszközét.

A szimulációs rendszer lényege, hogy teljesen életszerű körülményeket teremtve valósulhat meg a lőkiképzés, így gyakorolhatnak és fejleszthetik lőkészségüket a katonák. Az animált, illetve élőszereplős, azaz színészekkel leforgatott szituációs feladatok - amelyekből 800 különböző található az eszköz programcsomagjában - egy 260 centiméter x 380 centiméteres kivetített felületen jelennek meg. A szituációk - a végrehajtótól függően - további 4-5 megoldási lehetőséget tesznek lehetővé.

A szimulátor fegyverek minden szempontból megegyeznek az éles, rendszeresített eszközökkel. A szimulációs rendszer jelentős mérföldkő a kiképzéstechnika, és a lőkiképzés terén is, hiszen az elmúlt évtizedekben nem volt hasonló magas színvonalú fejlesztés a szakterületeken.

A bemutatón - az MH Transzformációs Parancsnokság munkatársai mellett - az MH Altiszti Akadémia Acélkocka képzési rendszerében tanulmányait folytatók is részt vehettek. A lőszimulátor képességeinek elméleti bemutatása után a résztvevők lehetőséget kaptak az eszköz kipróbálására.

A szimulációt kipróbálók csoportokban iskolázó, kiképző, helységharc, sport, vagy élőszereplős szituációs jellegű feladatok közül választhattak, de voltak akik az ismert „párbajfa” segítségével mérték össze tudásukat.

„Az eszköz képes megjeleníteni a hatályos Egységes Lövészeti Szakutasítás egyéni lőfeladatait, de természetesen van lehetősége az üzemeltető lőkiképző instruktornak saját tematika szerinti feladatok szerkesztésére is. A lehetőségek száma tulajdonképpen végtelen, így a szimulációs rendszer hozzájárulhat a katonák lőkészségének növeléséhez, illetve a meglévő képességek és készségek hatékony fejlesztéséhez” - mondta a bemutatót követően Kádár Balázs őrnagy, a kiképzési főnökség főtisztje.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-14 13:34:06
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024-02-09 11:15:42
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024-02-06 11:13:03
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.