2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megalakult a Transzformációs Parancsnokság

Megalakult a Transzformációs Parancsnokság
honvedelem.hu  |  2020. 08. 07., 13:41
Megalakult a Transzformációs Parancsnokság

„A legfontosabb cél az eddigi gondolkodásmód megváltoztatása. Ahhoz, hogy megfeleljünk a XXI. század kihívásainak, ismereteinket folyamatosan gyűjteni, a tudásunkat építeni kell” - mondta Korom Ferenc vezérezredes, az MH Transzformációs Parancsnokság alakuló állománygyűlésén, augusztus 5-én, szerdán. A rendezvényen a Magyar Honvédség parancsnoka a szentendrei szervezetre váró feladatokról is beszélt.

Augusztus elsejével megalakult az MH Transzformációs Parancsnokság, amelynek alakuló állománygyűlésén a szervezet parancsnoka, Bozó Tibor vezérőrnagy úgy fogalmazott: a parancsnokság felel mindazért, ami nem anyagi fejlesztése a Magyar Honvédségnek. Ráadásul az itt szolgálóknak új utakat kell járniuk, hiszen nincsenek olyan bejáratott módszerek, amelyeket átvehetnének.  „Az »úgy szoktam«, az »úgy szoktuk« nem megoldás. Nem jó válasz. Nem fogom elfogadni. Új utakat kell keresnünk. Keresnünk kell az együttműködés lehetőségeit mind a hazai fronton, mind a NATO különböző szervezeteivel. Ez nagy feladatot ró ránk” – fogalmazott Bozó Tibor vezérőrnagy.

Kiemelte: a NATO-hoz való csatlakozásunk óta érett már annak a gondolata, hogy egy ilyen alakulat létrejöjjön. „Az egyik legfontosabb feladatunk a tiszt-, altisztképzés. Mit jelent ez? A jövő generációja a kezünkben van. Letéteményesei vagyunk, nagy felelősséggel a jövő generációja iránt” – fogalmazott.

Korom Ferenc vezérezredes hangsúlyozta: a Magyar Honvédségben végbemenő szervezeti változtatások meghatározott céllal történnek. „Az alaprendeltetésből adódó feladatainknak egy folyamatosan változó stratégiai környezetben is a lehető legmagasabb szinten meg kell tudnunk felelni” – mondta a vezérezredes, hozzátéve: ebből adódóan a siker alapfeltétele, hogy ehhez a környezethez mennyire gyorsan és milyen módon tud alkalmazkodni a Magyar Honvédség. „Meg kell tudnunk azt határozni, hogy hol tartunk, hogy mi a cél. És azt a folyamatot is, amely a jelenlegi helyzetből a kitűzött cél felé vezet. Ez a transzformáció” – fogalmazott a Magyar Honvédség parancsnoka.

Korom vezérezredes kijelentette: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program több mint a technikai eszközök cseréje. Az átfogó transzformáció érinti a haderő minden összetevőjét és képességét. Ilyen például az eljárásrend, a logisztika, a felkészítés és a kiképzés, valamint a személyi állomány kiválasztása és az állomány gondolkodásmódja.

Az MH Transzformációs Parancsnokság szentendrei székhellyel kezdte meg működését. Alárendeltségébe került az MH Altiszti Akadémia, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH Béketámogató Kiképző Központ, valamint az MH Ludovika Zászlóalj.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!