2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Misszióra készülnek

Misszióra készülnek
Art of WAR  |  2020. 04. 15., 10:33
Misszióra készülnek

A COVID-19 vírus miatt kialakult járványügyi helyzet figyelembevételével készül az afganisztáni műveleti területen történő szolgálatteljesítésre az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kijelölt állománya.

Az MH Biztosító Szakasz többnemzeti alárendeltségben, önálló kontingensként vesz részt a NATO Resolute Support (Eltökélt Támogatás) műveletben 2014 óta, Észak-Afganisztánban. A kontingens feadatai közé tartozik a NATO tagországok tanácsadóinak személyi védelme, szállítása, a katonai bázisok őrzés-védelmének biztosítása, valamint a felderítő és a jelenlétfenntartó járőrözés.

A jelenlegi váltás a missziós feladatrendszerre való hatékony felkészülés érdekében több hónapos kiképzést kezdett meg még februárban. A tíznapos harctéri sebesültellátó (Combat Life Saver – CLS), illetve ötnapos ismeretfelújító képzést általános, több területre kiterjedő tájékoztatók követték. Az állomány a felderítő előadások során átfogó képet kaphatott a jelenlegi afganisztáni helyzetről.

Az elméleti oktatás után a gyakorlati felkészítés következett, amely során a kiképzők a valóságot leginkább megközelítő helyzetek szimulálására törekedtek, teljes mértékben kihasználva az elérhető kiképzési lehetőségeket, amiket az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvai Lő- és Kiképző Bázisa biztosított.

A kisalegység harcászat, a beépített területen vívott harc, a konvojműveletek, valamint a személyvédelmi és személykísérési feladatok gyakorlása egy teljes hetet vett igénybe. A Resolute Support művelet állományában szolgálatot teljesítő szakasz 12. váltás jelenlegi feladata a kezdeti alkalmazási készenlét hazai területen történő elérése. A kihelyezés során a felkészülők „GREEN on BLUE” (baráti tűz kiváltása) incidensekre történő reagálást, illetve az izolált személyek felkutatását is gyakorolták.

Az előző váltások tapasztalatainak birtokában a felkészülés komplex zárógyakorlattal fejeződik be április végén. Ennek során nagy hangsúlyt fektetnek majd a gyors helyzetfelismerésre, elemzésre és a valószínűsíthető szituációk megoldására.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.