2023. 11. 29. szerda
Taksony
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés

Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés
honvedelem.hu  |  2021. 07. 08., 13:07
Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés

A repülő-műszaki szakállomány fegyvernemi napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést július 2-án, pénteken az MH Légijármű Javítóüzemben, Kecskeméten.

A szakma képviselői ezen a napon Adorján János repülőgép konstruktőrre emlékeznek, akinek „Libelle” (Szitakötő) nevű gépével elsőként emelkedett - magyar tervezésű és kivitelezésű repülőgéppel - magyar pilóta a magyar légtérbe. Korszakos technikai megoldásainak és találmányainak köszönhetően utódai joggal tisztelik szakterületük jeles képviselőjeként.

Az ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterének és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának közös levelét, amelyben megköszönték a Magyar Honvédség repülő-műszaki katonáinak és honvédelmi alkalmazottjainak munkáját. Kiemelték: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló technikai fejlesztések és beszerzések új feladatokat jelentenek a szakállomány számára is, így a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen a folyamatos fejlődés.

Az elismerésben részesültek kihirdetését követően, ünnepélyes keretek között átadták az EMAR előírásokkal összhangban kialakított működési engedélyt az MH Légijármű Javítóüzem számára. Az új típusú katonai repülőgépek, valamint helikopterek üzemeltetését a gyártók az EMAR (European Military Airworthiness Requirements) szerint állapították meg, ezért az MH Légijármű Javítóüzem, mint karbantartó, gyártó és tervező szervezet a Katonai Légügyi Hatóság által kiadott működési engedélyét - a Magyar Honvédségben elsőként - az EMAR által megkövetelt irányelvek alapján szerezte meg.

Az állománygyűlést követően, a jelenlévők idén tizenötödik alkalommal elhelyezték koszorúikat a repülő-műszakiak emléktáblája előtt, tisztelegve ezzel a repülőműszaki szakma és minden repülős szervezet előtt, akik a repülő technikával foglalkoznak.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023. 10. 31., 14:21
1943. november 5-én az amerikai Sculpin tengeralattjáró kilencedik csendes-óceáni őrjáratára indult Pearl Harborból. Feladata az volt, hogy három társával a Spearfish - sel, a Searavennel és az Apogonnal a félelmetes erőddé kiépített Truk Atoll közelében álljon lesbe és a németektől átvett farkasfalka taktikát alkalmazva lecsapjon a japán hajókra.
2023-10-25 15:50:04
A csádi elnök meghívására katonai misszió indulna az afrikai országba, ennek keretében 2024 tavaszától maximum 200 katona teljesítene ott szolgálatot - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Országgyűlés október 25-ei ülésén, a honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló határozati javaslat általános vitájában.
2023-10-06 10:14:31
Jövőbemutató, életmentésre alkalmas technológiát mutattak be a 4iG Csoport tagvállalatai – a Vodafone Magyarország és a Rotors & Cams – október 3-án, a Balatonon. A drónos vízimentést az Internet Hungary-n, Magyarország egyik legfontosabb szakmai konferenciáján szemléltették.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:38
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 29., 13:32
Az Iraki Kiképzés-Biztosító Kontingens 17. váltása közös lövészeten vett részt észt partnereivel november 24-én az Erbil melletti „Satur Areal Gunnery” lőtéren. A közös lövészeten arra is lehetőség volt, hogy a magyar és észt katonák kölcsönösen megismerjék és kipróbálják a két nemzet haderejében rendszeresített lőfegyvereket.
2023. 11. 28., 10:50
Akkreditációs látogatás keretén belül fogadta Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az új olasz véderő, valamint az új görög véderő-, katonai és légügyi attasét.
2023. 11. 24., 10:45
Delegáció élén Párizsba látogatott dr. Sticz László vezérőrnagy, az Európai Unió EUFOR ALTHEA műveletének következő parancsnoka november 20-án. A látogatás célja a bosznia-hercegovinai francia szerepvállalás és a francia-bosnyák kapcsolatok részleteiben történő megismerése volt.

  JETfly Magazin

A korábban bejelentett 95 darab új Boeing és 15 darab új Airbus repülőgép beszerzésével az Emirates légiflottája 310 szélestörzsű repülőgéppel bővül az elkövetkező években. A flotta kiszolgálására új, hipermodern műszaki bázist is épít a légitársaság.