2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés

Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés
honvedelem.hu  |  2021. 07. 08., 13:07
Repülőműszakiak fegyvernemi napja - Új feladatok, folyamatos fejlődés

A repülő-műszaki szakállomány fegyvernemi napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést július 2-án, pénteken az MH Légijármű Javítóüzemben, Kecskeméten.

A szakma képviselői ezen a napon Adorján János repülőgép konstruktőrre emlékeznek, akinek „Libelle” (Szitakötő) nevű gépével elsőként emelkedett - magyar tervezésű és kivitelezésű repülőgéppel - magyar pilóta a magyar légtérbe. Korszakos technikai megoldásainak és találmányainak köszönhetően utódai joggal tisztelik szakterületük jeles képviselőjeként.

Az ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterének és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának közös levelét, amelyben megköszönték a Magyar Honvédség repülő-műszaki katonáinak és honvédelmi alkalmazottjainak munkáját. Kiemelték: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló technikai fejlesztések és beszerzések új feladatokat jelentenek a szakállomány számára is, így a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen a folyamatos fejlődés.

Az elismerésben részesültek kihirdetését követően, ünnepélyes keretek között átadták az EMAR előírásokkal összhangban kialakított működési engedélyt az MH Légijármű Javítóüzem számára. Az új típusú katonai repülőgépek, valamint helikopterek üzemeltetését a gyártók az EMAR (European Military Airworthiness Requirements) szerint állapították meg, ezért az MH Légijármű Javítóüzem, mint karbantartó, gyártó és tervező szervezet a Katonai Légügyi Hatóság által kiadott működési engedélyét - a Magyar Honvédségben elsőként - az EMAR által megkövetelt irányelvek alapján szerezte meg.

Az állománygyűlést követően, a jelenlévők idén tizenötödik alkalommal elhelyezték koszorúikat a repülő-műszakiak emléktáblája előtt, tisztelegve ezzel a repülőműszaki szakma és minden repülős szervezet előtt, akik a repülő technikával foglalkoznak.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
2023-02-02 13:50:19
Toborzóbuszokkal gazdagodik a Magyar Honvédség eszközállománya. Tíz darab Iveco Daily 35S16 típusú járművet adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) részére január 31-én az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.