2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tüzéreket avattak Szent Borbála napján

Tüzéreket avattak Szent Borbála napján
Art of WAR  |  2018. 12. 05., 13:27
Tüzéreket avattak Szent Borbála napján

Tréfás, ám mégis komoly esküjüket tették le a frissen végzett, illetve első éleslövészetüket végrehajtott tisztek és altisztek Győrben, 2018. december 4-én, kedden.

A tábori és páncéltörő tüzérek, valamint a légvédelmi rakétás alakulatok fegyvernemi napja alkalmából ünnepélyes ezredsorakozót tartottak az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Az ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének közös köszöntőlevelét, melyben az elöljárók úgy fogalmaztak: az elkövetkezendő időszakban továbbra is komoly felelősség hárul a győri katonákra. Hallhattuk: a tüzérségre szükség van, hiszen történelmi tapasztalataink azt mutatják, hogy jelentősen hozzájárultak az ütközetek sikeréhez. A Magyar Honvédség vezetésének szándéka, hogy az ország fegyveres védelmében nélkülözhetetlen tüzérség kiemelkedő helyet foglaljon el a jövőben is honvédelmünk képességeinek rendszerében.

Ünnepi beszédében Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke kiemelte: az ezred elvégzett munkájának köszönhetően mindenki, aki „skarlátpiros parolit” visel, büszkén tekinthet maga elé. „Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred olyan képességet testesít meg, amely a Magyar Honvédségben egyedülálló, hiszen az egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemet megtestesítő szervezet. Így az önök felelőssége és kötelessége ezen tradíciók éltetése és e kultúra értékeinek a megőrzése és továbbörökítése” – mondta a dandártábornok.

Elhangzott, hogy az ezred szakmai felkészültségét az év során számos hazai és nemzetközi gyakorlaton bizonyította, kiemelten a Tobruq Legacy 2018 többnemzeti légvédelmi rakéta harcászati gyakorlaton. „Házigazdaként azt gondolom, hogy az alakulat nem pusztán a szakmai kihívásoknak felelt meg, hanem a logisztikai, a híradástechnikai és az információvédelmi területeken a modern kor színvonalának megfelelően teljesített. Nemzetközi környezetben az elismerés hangjai hallatszottak a Magyarországon megrendezett gyakorlat kapcsán” – fűzte hozzá a légierő haderőnem főnöke.

Az ünnepségen a hagyományos tüzéravatási ceremóniát követően Sáfár Albert dandártábornok, és Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka elismeréseket adtak át. A rendezvényen 85 milliméteres lövegekből díszlövést adtak le a Magyar Tartalékosok Szövetsége hagyományőrző tagozata tagjai, valamint a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei. Érdekesség, hogy a hagyományőrzők közül többen az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredben teljesítenek önkéntes tartalékos katonai szolgálatot.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  NÉPSZERŰ HÍREK