2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új fegyverek a tűzszerészeknél

Új fegyverek a tűzszerészeknél
Art of WAR  |  2019. 09. 06., 14:50
Új fegyverek a tűzszerészeknél

Új gépkarabélyokat és pisztolyokat kaptak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái. Ezredsorakozón mutatták be a tűzszerészeknél és hadihajósoknál a BREN2 gépkarabélyt, illetve a CZ P07 és P09 fegyvereket, amelyekkel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében látják el a Magyar Honvédséget.

Az általános tájékoztatókat követően a modern, NATO-kompatibilis fegyvereket kézbe is vehették a katonák, így megismerkedtek azokkal a fejlesztésekkel, változásokkal, amelyek modernebbé teszik az új karabélyt és pisztolyt.

Az MH 1. HTHE szokásos, havi sorakozóján Szilágyi Zsolt Lajos ezredes köszönetet mondott a dolgozóknak a nyári hónapokban végzett tűzszerész mentesítési, hadihajós támogatói, valamint a társadalmi szervezetek rendezvényein végzett tevékenységért. Tolmácsolta a Magyar Honvédség parancsnokának köszönőlevelét. „Ezúton szeretném megköszönni önnek és az ön által vezetett szervezet teljes személyi állományának azt a munkát, amelyet – sok esetben – erőn felül teljesítettekKatonai vezetőként azon leszek, hogy a valós teljesítményen alapuló többletmunkát megfelelő módon elismerjük” – írta Korom Ferenc altábornagy.

Az ezred számára a szokásos napi feladatok mellett az elkövetkező hetek is tartogatnak kihívásokat: „Kiemelt esemény lesz az Iron Cat közös magyar-szerb flottilla-kiképzés, amely idén Szerbiában valósul meg, de nem feledkezhetünk meg a Tűzszerészek és a Tengerészek Napjáról sem. A hozzánk érkező látogatói csoportok és a civil rendezvényeken való részvételünk száma sem csökken” – mondta el Szilágyi ezredes.

A parancsnok gratulált az előléptetetteknek és köszöntötte Kiss Henrik főtörzsőrmestert, aki más rendvédelmi szervtől hosszú idő után visszatért az alakulathoz. „Pályafutásomat a tűzszerész ezrednél kezdtem, húsz év szolgálat után egy kis változatosságra vágyva kértem áthelyezésem egy másik egyenruhás szervezethez. Azonban hiányzott a katonai tűzszerészmunka, és hiányoztak a régi kollégák is, így az ezred vezetésének elképzelése találkozott az enyémmel. Végre újra azt csinálhatom, ami számomra izgalmas, és igazán szívből jön” – mondta el Kiss Henrik főtörzsőrmester. 

  

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.

  JETfly Magazin