2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új fegyverek a tűzszerészeknél

Új fegyverek a tűzszerészeknél
Art of WAR  |  2019. 09. 06., 14:50
Új fegyverek a tűzszerészeknél

Új gépkarabélyokat és pisztolyokat kaptak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái. Ezredsorakozón mutatták be a tűzszerészeknél és hadihajósoknál a BREN2 gépkarabélyt, illetve a CZ P07 és P09 fegyvereket, amelyekkel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében látják el a Magyar Honvédséget.

Az általános tájékoztatókat követően a modern, NATO-kompatibilis fegyvereket kézbe is vehették a katonák, így megismerkedtek azokkal a fejlesztésekkel, változásokkal, amelyek modernebbé teszik az új karabélyt és pisztolyt.

Az MH 1. HTHE szokásos, havi sorakozóján Szilágyi Zsolt Lajos ezredes köszönetet mondott a dolgozóknak a nyári hónapokban végzett tűzszerész mentesítési, hadihajós támogatói, valamint a társadalmi szervezetek rendezvényein végzett tevékenységért. Tolmácsolta a Magyar Honvédség parancsnokának köszönőlevelét. „Ezúton szeretném megköszönni önnek és az ön által vezetett szervezet teljes személyi állományának azt a munkát, amelyet – sok esetben – erőn felül teljesítettekKatonai vezetőként azon leszek, hogy a valós teljesítményen alapuló többletmunkát megfelelő módon elismerjük” – írta Korom Ferenc altábornagy.

Az ezred számára a szokásos napi feladatok mellett az elkövetkező hetek is tartogatnak kihívásokat: „Kiemelt esemény lesz az Iron Cat közös magyar-szerb flottilla-kiképzés, amely idén Szerbiában valósul meg, de nem feledkezhetünk meg a Tűzszerészek és a Tengerészek Napjáról sem. A hozzánk érkező látogatói csoportok és a civil rendezvényeken való részvételünk száma sem csökken” – mondta el Szilágyi ezredes.

A parancsnok gratulált az előléptetetteknek és köszöntötte Kiss Henrik főtörzsőrmestert, aki más rendvédelmi szervtől hosszú idő után visszatért az alakulathoz. „Pályafutásomat a tűzszerész ezrednél kezdtem, húsz év szolgálat után egy kis változatosságra vágyva kértem áthelyezésem egy másik egyenruhás szervezethez. Azonban hiányzott a katonai tűzszerészmunka, és hiányoztak a régi kollégák is, így az ezred vezetésének elképzelése találkozott az enyémmel. Végre újra azt csinálhatom, ami számomra izgalmas, és igazán szívből jön” – mondta el Kiss Henrik főtörzsőrmester. 

  

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024. 03. 18., 15:07
2024-ben az EUFOR parancsnoki teendőit ellátó nemzet, így magyar csoport biztosítja a misszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét. Beszélgetés a misszióra való felkészülés részleteiről és a külföldi szolgálat körülményeiről Dajka Attila alezredessel, az EUFOR Helikopter Alegység parancsnokával és dr. Forgács Levente hadnaggyal, az alegység egyik orvosával.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
2024-03-22 13:32:24
Az Olasz Légierő a közelmúltban búcsúzott a HH-212A helikoptertől, amely több mint 40 év intenzív olaszországi és külföldi szolgálat után vonult nyugdíjba. A HH-212A típus hadrendbe állítása óta több mint 180 000 órát repült, és több száz életet mentett meg.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.
2024. 04. 16., 12:25
Ma már alig emlékszik valaki Tankó Béla grafikusművészre, aki az ötvenes évektől kezdődően a nyolcvanas évek elejéig alkotott.
2024. 04. 16., 10:37
Tizennyolc nemzet hallgatóinak részvételével kezdődött a 44. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam április 8-án, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
2024. 04. 15., 13:26
Harckocsi vezetési gyakorlatot tartott az MH Klapka György 1. Páncélosdandár Szomódon, április 9-én. A tatai katonák a „harcmezők királyával”, a Leopard 2A4HU típusú harckocsival manővereztek a változatos terepen.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!