2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred

Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred
honvedelem.hu  |  2023. 09. 04., 15:39
Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred

Lengyel László alezredes vette át az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred parancsnoki beosztását ünnepi állománygyűlés keretében a budapesti Irinyi János laktanyában augusztus 30-án.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter határozata, illetve Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnokának parancsa alapján Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred eddigi parancsnoka szeptember 15-től négy éven át a NATO Tűzszerész Kiválósági Központ törzsfőnökeként folytatja szolgálatát. Lengyel László alezredes, az alakulat eddigi törzsfőnöke a csapatzászló meglengetésével vette át szimbolikusan az ezred vezetését.

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszédében hangsúlyozta: a csapatzászló és a parancsnoki beosztás átadás-átvétele mindig meghatározó mozzanat egy alakulat életében. Mint mondta: Szilágyi Zsolt Lajos ezredes „az elmúlt hat évben felkészülten, magas szakmai ismeretek mellett vezette az ezredet. Bár nehéz időszakban vette át a vezetést, a kihívásokat leküzdve stabilitást teremtett és előremutató gondolkodásmódot honosított meg”. A Honvéd Vezérkar főnöke hozzátette: Lengyel László alezredessel pályafutásukat együtt kezdték, a leendő parancsnok már akkor kitűnt agilitásával, szakmaiságával.

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes szerint az alakulat egy „jó csapat, ahol bíznak egymásban. Büszkék vagyunk erre az ezredre! Feltöltöttsége, megújult technikai eszközparkja és ami a legfontosabb, szakmaisága magasra emeli a Magyar Honvédség alakulatai között” – zárta gondolatait a Honvéd Vezérkar főnöke.Miután átvette a magas szintű szakmai munkájáért járó emléktárgyat, Szilágyi Zsolt Lajos ezredes beszédében elmondta: 2017-ben egy olyan alakulat parancsnokává vált, amely egyedi és komplex feladatot hajt végre, nagy láthatósággal, a társadalom szívében. „Parancsnokságom alatt egyik fő feladatom a haderőfejlesztés eredményes végrehajtásához nélkülözhetetlen új gondolkodásmód kialakítása, egyfajta paradigmaváltás volt” – fogalmazott, hozzátéve: felkészítve ezzel az ezredet, hogy az új kihívásokra is megfelelő választ tudjon adni. „Ma egy jól működő, biztos alapokon álló alakulatot adok át Lengyel László alezredesnek” – húzta alá az ezredes.

Lengyel László alezredes ünnepi beszédében kiemelte: mi sem bizonyítja jobban azt, hogy az alakulatban szolgálók munkájának megítélése, illetve megbecsülése a Magyar Honvédségen belül, és azon kívül, a társadalomban milyen magas szintű, mint a számtalan elismerés, amit az utóbbi időben kaptak. „Nagyon megtisztelő, azonban rendkívül felelősségteljes feladat egy alakulat parancsnokának lenni. Ígérem, hogy mindent el fogok követni annak érdekében, hogy a sok munka árán kivívott elismertséget tovább gyarapítsam, öregbítsem.”

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 08., 11:28
Az USS United States repülőgép-hordozót arra tervezték, hogy atomfegyverekkel megrakott bombázógépeket indítson fedélzetéről és ezzel megszűnjön a frissen önállóvá vált amerikai légierő nukleáris csapásmérési monopóliuma. Az USS United States azonban sohasem hagyta el a hajógyárat, mert közbeszólt a politika.
2023. 09. 05., 12:06
A szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) a közelmúltban mutatták be a Szevasztopoli Állami Egyetem és a MoreAgroBioTech kutatási oktatási központ fiatal mérnökei által kifejlesztett tengeri drón, a Sargan prototípusát, amely nevét egy hosszú testű, hegyes orrú ragadozó hal után kapta.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-15 14:36:28
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 16:33
A napokban Budapestre szállított Leopard 2A4HU harckocsinak köszönhetően gyakorlativá vált a harckocsizó szakcsoportban tanuló honvéd tisztjelöltek képzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Honvédtisztképző és Hadtudományi Karán.
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.