2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred

Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred
honvedelem.hu  |  2023. 09. 04., 15:39
Új parancsnokkal folytatja szolgálatát az ezred

Lengyel László alezredes vette át az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred parancsnoki beosztását ünnepi állománygyűlés keretében a budapesti Irinyi János laktanyában augusztus 30-án.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter határozata, illetve Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnokának parancsa alapján Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred eddigi parancsnoka szeptember 15-től négy éven át a NATO Tűzszerész Kiválósági Központ törzsfőnökeként folytatja szolgálatát. Lengyel László alezredes, az alakulat eddigi törzsfőnöke a csapatzászló meglengetésével vette át szimbolikusan az ezred vezetését.

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszédében hangsúlyozta: a csapatzászló és a parancsnoki beosztás átadás-átvétele mindig meghatározó mozzanat egy alakulat életében. Mint mondta: Szilágyi Zsolt Lajos ezredes „az elmúlt hat évben felkészülten, magas szakmai ismeretek mellett vezette az ezredet. Bár nehéz időszakban vette át a vezetést, a kihívásokat leküzdve stabilitást teremtett és előremutató gondolkodásmódot honosított meg”. A Honvéd Vezérkar főnöke hozzátette: Lengyel László alezredessel pályafutásukat együtt kezdték, a leendő parancsnok már akkor kitűnt agilitásával, szakmaiságával.

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes szerint az alakulat egy „jó csapat, ahol bíznak egymásban. Büszkék vagyunk erre az ezredre! Feltöltöttsége, megújult technikai eszközparkja és ami a legfontosabb, szakmaisága magasra emeli a Magyar Honvédség alakulatai között” – zárta gondolatait a Honvéd Vezérkar főnöke.Miután átvette a magas szintű szakmai munkájáért járó emléktárgyat, Szilágyi Zsolt Lajos ezredes beszédében elmondta: 2017-ben egy olyan alakulat parancsnokává vált, amely egyedi és komplex feladatot hajt végre, nagy láthatósággal, a társadalom szívében. „Parancsnokságom alatt egyik fő feladatom a haderőfejlesztés eredményes végrehajtásához nélkülözhetetlen új gondolkodásmód kialakítása, egyfajta paradigmaváltás volt” – fogalmazott, hozzátéve: felkészítve ezzel az ezredet, hogy az új kihívásokra is megfelelő választ tudjon adni. „Ma egy jól működő, biztos alapokon álló alakulatot adok át Lengyel László alezredesnek” – húzta alá az ezredes.

Lengyel László alezredes ünnepi beszédében kiemelte: mi sem bizonyítja jobban azt, hogy az alakulatban szolgálók munkájának megítélése, illetve megbecsülése a Magyar Honvédségen belül, és azon kívül, a társadalomban milyen magas szintű, mint a számtalan elismerés, amit az utóbbi időben kaptak. „Nagyon megtisztelő, azonban rendkívül felelősségteljes feladat egy alakulat parancsnokának lenni. Ígérem, hogy mindent el fogok követni annak érdekében, hogy a sok munka árán kivívott elismertséget tovább gyarapítsam, öregbítsem.”

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 05. 09., 15:29
Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 04. 29., 15:46
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-30 13:06:45
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:37
A hasonló kihívások, a közös geopolitikai helyzet miatt – főleg veszély esetén – létfontosságú a hatékony és baráti együttműködés. Többek között ennek jegyében tartottak szlovén-magyar határmenti vezérkarfőnöki találkozót a Rheinmetall-gyárban, Zalaegerszegen, május 23-án.
2024. 05. 22., 10:22
Láttál már testközelből Gidránt? Szívesen hallanál a katonák mindennapjairól? Megismerkednél a Magyar Honvédség modern, high-tech haditechnikai eszközeivel két napon keresztül? Akkor ne hagyd ki a honvédelmi családi napot! Látogass el május 25-26-án, szombaton és vasárnap a Bálna Honvédelmi Központba és a Nehru-parkba!
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.

  JETfly Magazin