2023. 06. 08. csütörtök
Medárd
: 369 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepeljük közösen a műszakiak napját!

Ünnepeljük közösen a műszakiak napját!
honvedelem.hu  |  2022. 04. 19., 14:10

Nyílt napra invitál az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A Rendőrség napjával közösen megrendezett műszakiak napján, április 22-én, pénteken kitárulnak a szentesi laktanya kapui. A rendezvény szervezői minden korosztály számára izgalmas, látványos programokat ígérnek.

A korán kelőket már fél nyolctól várják a szentesi laktanyánál (6600 Szentes, Csongrádi út 108. szám alatt). A nap első programpontja tervezetten az ezredsorakozó lesz, amelyet harci helikopterek áthúzása követ. A nap folyamán néptáncbemutató, kulturális előadások és természetesen katonai attrakciók váltják egymást. A házigazda ezreden túl a délelőtt folyamán bemutatkozik az ejtőernyős válogatott, képességbemutatót tart az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, lovas huszárok vonulnak fel az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kötelékébe tartozó 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegység jóvoltából.

Az ebédig fennmaradó időt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred honvédkutyái ütik el, elismerést és mosolyt kiváltó képességbemutatóikkal. A jó – és minden bizonnyal ínycsiklandozó – ebédhez járó nótát az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonazenekara biztosítja majd. A szervezők azt javasolják, hogy a délutáni sziesztát az ég kémlelésével kezdje meg a látogatósereg, hiszen a délután programsorát az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS-39 Gripen vadászgépének áthúzása nyitja meg, amit önvédelmi bemutató, illetve az előzetesen nevezett csapatok által teljesített erőpróba, a „Vörös Bika” megmérettetés eredményhirdetése követ.

S ha mindez nem volna elég csábító, reggeltől zárásig várnak minden érdeklődőt olyan folyamatosan zajló programok, mint a búvárbemutató, vitorlázó repülőkiállítás, makettbemutató, airsoft, paintball, tűzoltó bemutató, kézműves gyerekprogramok, kirakodó vásár és military bolt, műszaki eszközök és felszerelések kiállítása, fegyverbemutató, tűzszerész eszközök, rendőrségi bemutató és még sok-sok más.

Ne feledjék, április 22. péntek, Szentes, műszakiak napja! Ha csak egy nap erejére is, de legyenek önök is 37-esek!

További információk az ezred Facebook-oldalán.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 08., 10:49
Gyors lefolyású gyakorlatok, amelyeken nemcsak a szárazföldi és légierő haderőnem alakulatai és katonái, hanem a tartalékosok is részt vettek.
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.