2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepeljük közösen a műszakiak napját!

Ünnepeljük közösen a műszakiak napját!
honvedelem.hu  |  2022. 04. 19., 14:10

Nyílt napra invitál az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A Rendőrség napjával közösen megrendezett műszakiak napján, április 22-én, pénteken kitárulnak a szentesi laktanya kapui. A rendezvény szervezői minden korosztály számára izgalmas, látványos programokat ígérnek.

A korán kelőket már fél nyolctól várják a szentesi laktanyánál (6600 Szentes, Csongrádi út 108. szám alatt). A nap első programpontja tervezetten az ezredsorakozó lesz, amelyet harci helikopterek áthúzása követ. A nap folyamán néptáncbemutató, kulturális előadások és természetesen katonai attrakciók váltják egymást. A házigazda ezreden túl a délelőtt folyamán bemutatkozik az ejtőernyős válogatott, képességbemutatót tart az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, lovas huszárok vonulnak fel az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kötelékébe tartozó 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegység jóvoltából.

Az ebédig fennmaradó időt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred honvédkutyái ütik el, elismerést és mosolyt kiváltó képességbemutatóikkal. A jó – és minden bizonnyal ínycsiklandozó – ebédhez járó nótát az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonazenekara biztosítja majd. A szervezők azt javasolják, hogy a délutáni sziesztát az ég kémlelésével kezdje meg a látogatósereg, hiszen a délután programsorát az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS-39 Gripen vadászgépének áthúzása nyitja meg, amit önvédelmi bemutató, illetve az előzetesen nevezett csapatok által teljesített erőpróba, a „Vörös Bika” megmérettetés eredményhirdetése követ.

S ha mindez nem volna elég csábító, reggeltől zárásig várnak minden érdeklődőt olyan folyamatosan zajló programok, mint a búvárbemutató, vitorlázó repülőkiállítás, makettbemutató, airsoft, paintball, tűzoltó bemutató, kézműves gyerekprogramok, kirakodó vásár és military bolt, műszaki eszközök és felszerelések kiállítása, fegyverbemutató, tűzszerész eszközök, rendőrségi bemutató és még sok-sok más.

Ne feledjék, április 22. péntek, Szentes, műszakiak napja! Ha csak egy nap erejére is, de legyenek önök is 37-esek!

További információk az ezred Facebook-oldalán.

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.