2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Veterán haditechnikai eszközöktől búcsúztak Veszprémben

Veterán haditechnikai eszközöktől búcsúztak Veszprémben
honvedelem.hu  |  2020. 11. 06., 10:56
Veterán haditechnikai eszközöktől búcsúztak Veszprémben

Mintegy harminc, a hadrendből kivont technikai eszközt vagoníroztak be az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái az elmúlt napokban Veszprémben. Az inkurrens járműveket november 5-én, csütörtökön vasúton szállították el az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői tárintézetébe.

Az idei év egyik legjelentősebb logisztikai feladatát jelentette a központ számára a több évtizedet szolgált, mára azonban elavulttá vált páncélos- és gépjárműtechnikai, valamint híradó eszközök elszállítása. A vagonírozásban elsősorban a veszprémi alegységek állománya vett részt, tekintettel azonban a feladat jellegére, a kihelyezett radarszázadok tapasztalt katonái is segítettek a szakszerű és biztonságos végrehajtásban.

Első lépésként elvontatták a technikai eszközöket a Kossuth-laktanyából a veszprémi vasútállomásra, ahol ezt követően egy 18 tonnás targoncával sorban vagonokra emelték és rögzítették őket. Másnap a 19 vagonból álló szállítmány a megfelelő őrzés biztosításával elhagyta Veszprémet.

A speciális mozgatási feladatokhoz az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ is hozzájárult különleges vontató- és emelő eszközeivel, valamint a hozzájuk tartozó szakszemélyzettel.

Jövő héten a 11. Radarszázadtól, Kupról közel 40, ezt követően pedig a 12. Radarszázadtól Jutáról 29 elavulttá vált technikai eszközt fognak hasonló módon a központi tárhelyre szállítani.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.