2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - A 21. századba lépett a katonai logisztika

VIDEÓ - A 21. századba lépett a katonai logisztika
honvedelem.hu  |  2020. 12. 02., 15:28
VIDEÓ - A 21. századba lépett a katonai logisztika

Átadták az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Központi Raktárát december 1-jén, kedden, a Veszprém megyei Szentkirályszabadján. A logisztikusok napján megtartott rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára, valamint a Magyar Honvédség logisztikai vezetői.

Ünnepi köszöntőjében Korom Ferenc vezérezredes elmondta: a központi raktár átadásával újabb mérföldkőhöz érkezett a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, hiszen – az elmúlt időszak hadfelszereléseinek beszerzése mellett – a Magyar Honvédség infrastrukturális fejlesztésére is sor került. „Olyan központi, logisztikai raktárbázis épült meg, amely alkalmazkodik a haderő igényeihez és lehetővé teszi a honvédség hatékonyabb és gyorsabb ellátását” – hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka.

Hatvani Szabolcs őrnagy, az MH ARB megbízott raktárparancsnoka kiemelte: a Magyar Honvédség rendszerében egyedülálló és mindeddig példátlan, hogy a logisztikai szakterületen ilyen nagyívű beruházás, ilyen magas szintű fejlesztés történjen.

Benkő Tibor elmondta: az alapkőletételtől számítva közel egy év alatt felépült és a Magyar Honvédség rendelkezésére áll a most átadott raktárbázis, amely teljes mértékben megfelel a kor kihívásainak. A honvédelmi miniszter hozzátette: „nem csak a technikai eszközök elhelyezését kell megoldanunk a 21. század körülményeinek megfelelően, hanem a raktározási és anyagmozgatási feladatokat is, melyek ellátására magasan képzett szakemberek és - a most átadott objektumnak köszönhetően - modern infrastruktúra áll rendelkezésre.”

Dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. Csoport létesítményével kapcsolatban elmondta: újabb térség kapcsolódott be az országos iparipark-koncepció megvalósításába, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás hozzájárul a kormány gazdaságvédelmi akciótervében kitűzött célok eléréséhez, és szervesen kapcsolódik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz is.

A logisztikai raktárbázis alaprendeltetése, hogy békeidőszakban és a különleges jogrend bevezetése esetén is magas színvonalon támogassa a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium szervezeteit, valamint segítse a Befogadó Nemzeti Támogatás feladatainak ellátását.

A központi raktár megépülésével a korábbinál modernebbé vált az anyagtárolás és az anyagáramlás biztosítása, valamint a vonalkódos anyagazonosítás is. Mindamellett, hogy a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő objektummal a honvédség raktárkapacitása is jelentős mértékben megnőtt, biztosítva lett a nyugat-magyarországi régió katonai szervezeteinek még gyorsabb ellátása.

A 10 méteres belmagasságú, 21 ezer négyzetméteres raktárcsarnok galériás polcrendszere több mint háromezer polccal rendelkezik, állványrendszere több mint 24 ezer raklap tárolását biztosítja. A raktár működtetését ellátó közel hatvan katona számára irodákat, szociális helyiségeket alakítottak ki. A karbantartási, logisztikai kiszolgálási és javítási feladatok ellátására külön épület áll rendelkezésre, korszerűen felszerelt javítóműhelyekkel, gépjármű-mosóval, valamint egy mobil üzemanyag-töltő állomással.

Az MH ARB Központi Raktár technológiai és irányítási rendszere az üzembe helyezése után készen áll a haderőfejlesztési program keretében beérkező felszerelések, eszközök, anyagok fogadására és a 21. század színvonalának megfelelő tárolására.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.
2023. 05. 23., 12:47
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki május 23-án, kedden, egymillió példányban – közölte a jegybank az MTI-vel.
2023. 05. 18., 10:53
A honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség új toborzó kampányfilmjének megjelenése kapcsán beszélt a TV2, az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban május 17-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.