2024. 07. 19. péntek
Emília
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Éles lőgyakorlat a hajdúhadházi lőtéren

VIDEÓ - Éles lőgyakorlat a hajdúhadházi lőtéren
honvedelem.hu  |  2022. 12. 19., 10:22
VIDEÓ - Éles lőgyakorlat a hajdúhadházi lőtéren

Szakaszszintű éles lőgyakorlaton bizonyították felkészültségüket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának katonái december 16-án, pénteken, a hajdúhadházi lőtéren.

A kiképzési foglalkozást mások mellett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzését és humánpolitikáért felelős államtitkára és dr. Klacsmann Dávid, a Honvédelmi Minisztérium védelmi iparért és védelmi beszerzésekért felelős helyettes államtitkára is megtekintette.

A komplex gyakorlat részeként a szakaszok először – az aknavetők, a harcjárművek, valamint a gyalogsági fegyverek tüzét koordinálva - egy átjárónyitást és egy rajállás-elfoglalását mutatták be, majd a következőkben egy objektum megtisztítását hajtották végre a manőverező alegységek tevékenységének összehangolásával. A felmérés zárómozzanata egy több terepszakaszon átívelő lesállás kialakítása volt, amelynek során a rajtaütést végrehajtó katonák kivonását a hátrébb elhelyezkedő harcjárművek és aknavetők tüzével biztosították.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a gyakorlatot értékelve emlékeztetett: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közelmúltban utasítást adott a haderő készenlétének fokozására.

„A keleti szomszédunknál zajló háború, valamint az illegális migráció mellett az újonnan beszerzett haditechnikai eszközök és fegyverrendszerek is megkövetelik, hogy egyre több időt töltsünk a gyakorlótéren. A mai módszertani foglalkozással nagyot léptünk előre, egységesítjük az eljárásokat és a jövőben minden lövésszakasz úgy fog felkészülni az éles tűzfeladatokra, ahogyan azt ma az 5-ös dandár bemutatta” – fogalmazott a Magyar Honvédség parancsnoka.

Dr. Farkas Sándor alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka hozzátette: a katonák az elmúlt hat hétben motiváltan és magas szinten hajtották végre mind az egyéni, a raj és a szakaszszintű foglalkozásokat.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.