2024. 02. 23. péntek
Alfréd
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya

VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya
honvedelem.hu  |  2022. 04. 01., 12:08
VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya

A megújuló tatai Klapka György Laktanyát látogatta meg március 31-én dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető elismeréssel szólt arról a folyamatban lévő nagyszabású munkáról, amelynek eredményeként a közeljövőben valódi XXI. századi munka- és elhelyezési körülmények között dolgozhatnak a tatai katonák.

Legalább három helyszínen zajlik most is nagyszabású épület felújítás és más infrastrukturális fejlesztés a tatai Klapka György Laktanyában – ezeknek a beruházásoknak az aktuális készültségi állapotát nézte meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter, akit Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Lippai Péter dandártábornok, szárazföldi haderőnemi szemlélő és Kása István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke fogadott. A bejáráson részt vett Michl József, Tata város polgármestere és Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője is.

A vendégek megtekintették az igen alapos felújításon és modernizáláson áteső épületeket, többek között a katonák XXI. századi elhelyezésére alkalmassá tett 6. számú épületet, az új logisztikai komplexumot és a tatai ikonikus objektumot, a híres Kupolát is. Mint a helyszínen is meggyőződhettek róla, az építkezés folyamatos és a tervek szerint halad, bár mint minden régi épület felújításánál megszokott, jelentkeztek előre nem látható plusz feladatok is.

„Tata pontosan mutatja be, hogy egy laktanyában, annak infrastruktúrájában mit is jelent a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program. A Klapka György Laktanya minden épületét, zegzugát megújítjuk. Akkor beszélhetünk erős Magyar Honvédségről, ha a korszerű, modern technikai eszközök és a kiválóan felkészített, elkötelezett és lojális katonák mellett számukra megfelelő elhelyezési feltételeket is tudunk biztosítani” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor kiemelte: Tatán, a megújuló épületek mellett, egy szimulációs központ is épül, melyek Európa legkorszerűbb, legmodernebb létesítményeként fogják segíteni a magyar katonák új technikai eszközökre történő kiképzését, felkészítését. A tárcavezető összegezve elmondta: a sportcsarnok átadásával kezdődött meg a három ütemben zajló beruházás, mely végül majd a közműhálózat és az úthálózat felújításával fog befejeződni. „Ha minden készen lesz, akkor büszkén elmondhatjuk: itt elvégeztük azt a munkát, amire vállalkoztunk, és ez a laktanya ismét régi pompájában, de most már XXI. századbeli elvárásoknak megfelelően üzemelhet és működhet majd a jövőben” – hangsúlyozta Benkő Tibor.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024. 02. 14., 13:34
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024. 02. 09., 11:15
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024. 02. 06., 11:13
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.
2024. 02. 21., 13:18
Külszolgálati feladataik befejezése előtt ünnepség keretében vehették át a békefenntartásért járó érdemjeleiket az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) szolgáló magyar és lengyel katonák.
2024. 02. 20., 15:31
A bizalom és a kölcsönös segítségnyújtás mellett az alapszerződés 5. pontja, ami meghatározó, mondta el Szenes Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára.
2024. 02. 19., 15:54
A NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport híradó szakállománya felkészítését hajtották végre februárban a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár laktanyájában.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.