2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya

VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya
honvedelem.hu  |  2022. 04. 01., 12:08
VIDEÓ - Megújul a tatai Klapka György Laktanya

A megújuló tatai Klapka György Laktanyát látogatta meg március 31-én dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető elismeréssel szólt arról a folyamatban lévő nagyszabású munkáról, amelynek eredményeként a közeljövőben valódi XXI. századi munka- és elhelyezési körülmények között dolgozhatnak a tatai katonák.

Legalább három helyszínen zajlik most is nagyszabású épület felújítás és más infrastrukturális fejlesztés a tatai Klapka György Laktanyában – ezeknek a beruházásoknak az aktuális készültségi állapotát nézte meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter, akit Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Lippai Péter dandártábornok, szárazföldi haderőnemi szemlélő és Kása István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke fogadott. A bejáráson részt vett Michl József, Tata város polgármestere és Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője is.

A vendégek megtekintették az igen alapos felújításon és modernizáláson áteső épületeket, többek között a katonák XXI. századi elhelyezésére alkalmassá tett 6. számú épületet, az új logisztikai komplexumot és a tatai ikonikus objektumot, a híres Kupolát is. Mint a helyszínen is meggyőződhettek róla, az építkezés folyamatos és a tervek szerint halad, bár mint minden régi épület felújításánál megszokott, jelentkeztek előre nem látható plusz feladatok is.

„Tata pontosan mutatja be, hogy egy laktanyában, annak infrastruktúrájában mit is jelent a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program. A Klapka György Laktanya minden épületét, zegzugát megújítjuk. Akkor beszélhetünk erős Magyar Honvédségről, ha a korszerű, modern technikai eszközök és a kiválóan felkészített, elkötelezett és lojális katonák mellett számukra megfelelő elhelyezési feltételeket is tudunk biztosítani” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor kiemelte: Tatán, a megújuló épületek mellett, egy szimulációs központ is épül, melyek Európa legkorszerűbb, legmodernebb létesítményeként fogják segíteni a magyar katonák új technikai eszközökre történő kiképzését, felkészítését. A tárcavezető összegezve elmondta: a sportcsarnok átadásával kezdődött meg a három ütemben zajló beruházás, mely végül majd a közműhálózat és az úthálózat felújításával fog befejeződni. „Ha minden készen lesz, akkor büszkén elmondhatjuk: itt elvégeztük azt a munkát, amire vállalkoztunk, és ez a laktanya ismét régi pompájában, de most már XXI. századbeli elvárásoknak megfelelően üzemelhet és működhet majd a jövőben” – hangsúlyozta Benkő Tibor.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.