2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése

Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése
honvedelem.hu  |  2020. 11. 27., 12:20
Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése

A német-magyar kétoldalú katonai együttműködés részeként a Bundeswehr kiemelt partnerként támogatja a Magyar Honvédség modernizációját. A támogatás fontos része a kiképzés, amelynek keretében a kijelölt mentor alegységek a német hadiipari szereplőktől beszerzett haditechnikai eszközök üzemeltetésére és műveleti alkalmazására készítik fel a magyar katonákat.

A két haderő szárazföldi haderőnemeinek együttműködése a tervezési fázisból végrehajtási fázisba lépett október 5-én, amikor az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztálya, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ katonái megkezdték a németországi szakfelkészítésüket. A magyar katonák tízhetes, PzH 2000 önjáró löveg kezelői szakfelkészítését a Bundeswehr Weiden városában települő 131. tüzérosztálya vezeti.

A kiképzés - a szigorú járványügyi rendszabályok betartása mellett - a sikeres magyarországi német nyelvi felkészítést követően kezdődhetett meg. Az esetlegesen felmerülő (szak)nyelvi nehézségeket magyar-német szaktolmács segítségével küzdik le.

A tízhetes kiképzés legfontosabb célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a PzH 2000 típusú önjáró löveg kezeléséhez szükséges elméleti és gyakorlati alapismereteket, majd ezt a tudást továbbfejlesztve a jövőben képesek legyenek hazai környezetben – immár kiképzőként – a tüzér katonák felkészítésére.

Ennek érdekében a magyarok az első hetekben, az elméleti oktatás részeként megismerték a löveg technikai paramétereit, a kezeléséhez szükséges előírásokat és a biztonsági rendszabályokat. Ezután a kiképzés szimulációval támogatott gyakorlati felkészítéssel és a lövegtöltő berendezés kezelésének begyakorlásával folytatódott, majd egy 36 órás mini-gyakorlattal zárult.

A kiképzés „megkoronázásaként” a magyar katonák PzH 2000 önjáró lövegekkel végrehajtott éleslövészeten vettek részt november 16-20. között, a Grafenwöhr-i gyakorlótéren.

A december közepéig tartó kiképzést követően a katonák visszatérnek az alakulatukhoz, majd - a terveknek megfelelően - 2021. január közepén újra Weiden-be utaznak, ahol lövegparancsnoki szakfelkészítésük 2021 áprilisáig folytatódik.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.