2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése

Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése
honvedelem.hu  |  2020. 11. 27., 12:20
Zajlik a Magyar Honvédség tüzér katonáinak németországi kiképzése

A német-magyar kétoldalú katonai együttműködés részeként a Bundeswehr kiemelt partnerként támogatja a Magyar Honvédség modernizációját. A támogatás fontos része a kiképzés, amelynek keretében a kijelölt mentor alegységek a német hadiipari szereplőktől beszerzett haditechnikai eszközök üzemeltetésére és műveleti alkalmazására készítik fel a magyar katonákat.

A két haderő szárazföldi haderőnemeinek együttműködése a tervezési fázisból végrehajtási fázisba lépett október 5-én, amikor az MH 25. Klapka György Lövészdandár 101. Tüzérosztálya, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ katonái megkezdték a németországi szakfelkészítésüket. A magyar katonák tízhetes, PzH 2000 önjáró löveg kezelői szakfelkészítését a Bundeswehr Weiden városában települő 131. tüzérosztálya vezeti.

A kiképzés - a szigorú járványügyi rendszabályok betartása mellett - a sikeres magyarországi német nyelvi felkészítést követően kezdődhetett meg. Az esetlegesen felmerülő (szak)nyelvi nehézségeket magyar-német szaktolmács segítségével küzdik le.

A tízhetes kiképzés legfontosabb célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a PzH 2000 típusú önjáró löveg kezeléséhez szükséges elméleti és gyakorlati alapismereteket, majd ezt a tudást továbbfejlesztve a jövőben képesek legyenek hazai környezetben – immár kiképzőként – a tüzér katonák felkészítésére.

Ennek érdekében a magyarok az első hetekben, az elméleti oktatás részeként megismerték a löveg technikai paramétereit, a kezeléséhez szükséges előírásokat és a biztonsági rendszabályokat. Ezután a kiképzés szimulációval támogatott gyakorlati felkészítéssel és a lövegtöltő berendezés kezelésének begyakorlásával folytatódott, majd egy 36 órás mini-gyakorlattal zárult.

A kiképzés „megkoronázásaként” a magyar katonák PzH 2000 önjáró lövegekkel végrehajtott éleslövészeten vettek részt november 16-20. között, a Grafenwöhr-i gyakorlótéren.

A december közepéig tartó kiképzést követően a katonák visszatérnek az alakulatukhoz, majd - a terveknek megfelelően - 2021. január közepén újra Weiden-be utaznak, ahol lövegparancsnoki szakfelkészítésük 2021 áprilisáig folytatódik.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  NÉPSZERŰ HÍREK