2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről
Hosz  |  2023. 06. 20., 13:11
Beszámoló a Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyéről

A Honvédszakszervezet XVII. országos horgászversenyét 2023. június 16-17-én, a Tatai alapszervezetének közreműködésével, Tatán a Bakodi tónál rendezték meg.

Napsütés fogadta a 48 fő résztvevőt és 15 fő segítőt (Tatai asz.), akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVII. Országos Horgászversenyére. A szervezetünk meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, időben megérkeztek a lelkes csapatok, remek volt a szervezés, az időjárás is kegyeibe fogadta horgászainkat.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd megemlékezett Bakodi Zoltán nyá. ezredes (1923-2003) a Hosz nyugállományi tagozatának egykori elnökének, Klapka György Horgászegyesület alapító tagjának, a Tó névadójáról. Kiemelte a Honvédszakszervezet elnöke, hogy ez a rendezvény is annak a rendezvénysorozatnak az egyik állomása, amelyek a 175 éves Magyar Honvédség évfordulója alkalmából kerülnek megrendezésre. Kérte, hasonló nagy számban jelenjenek meg tagjaink a következő rendezvényeinken is. Ezek megtalálhatók a HOSZ honlapján.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatója után Orsós Zsolt a versenyzőknek tartott rövid ismertetőt a tóról és legfontosabb tudnivalókról. Horváth Józsefné Ica Alapszervezet vezető, a rendezvény háziasszonya tájékoztatta a megjelenteket a 24 órás versennyel kapcsolatos étkezésről, a főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött a csapatok között a verseny.

A tó minden partszakaszát elfoglalták a horgászok a verseny kezdetét jelző dudaszó után huszonnégy óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyűjtsék hálójukba. Gyűltek a halak, igaz először csak az apraja jött a szákokba, pedig sokan a pontyoktól remélték a jó eredményt. A versenyen nem dőltek meg az országos fogási rekordok, de a jó hangulat, a gyönyörű környezet, kárpótolta a csapatokat. A versenyzők összesen több mint 97,577 kg halat (ponty, amur, kárász) fogtak ki a tóból és 1469 db törpeharcsát.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a versenybizottság által a verseny során elvégzett hivatalos mérlegelést összesítették és ennek alapján:

I. helyezett csapat: Horgászműhely          27,922 kg.

(Kiricsi József, Bürszem Norbert, Podhorszki István)

II. helyezett csapat: Feketegyémántok      19,145 kg.

(Benedek Zoltán, Molnár Péter, Nagy László)

III. helyezett csapat: Becs-ka                      11,525 kg.

(Ivacs István, Bajai József, Kiss Zoltán)

 

Legnagyobb hal: Kiricsi József                           4,565 kg.

Legtöbb nemeshal: Horgászműhely (amur)              8 db.

Legtöbb törpeharcsa: Csont Team                        273 db.

 

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Horváth Józsefné Ica, Orsós Zsolt és Szendrei Zoltán alelnök adták át.

Köszönjük a rendezőknek az áldozatos munkájukat, a résztvevőknek a sportszerű versenyzést.

 

Szöveg, fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 09., 15:29
Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 04. 29., 15:46
A NASAMS és Mistral légvédelmi fegyverrendszerek is szerepet kapnak az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred, áprilisban, Újmajorban megrendezett, négyhetes gyakorlatán. A kitelepüléssel az alakulat a Ramstein Legacy 2024-re, a NATO többnemzeti, integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlatára készül.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024-05-09 14:53:56
A NATO keleti térségét helyezi középpontba a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, a Swift Response, amelynek előterében azok a védelmi képességek állnak, amelyekkel egy lehetséges keleti irányból érkező agressziót hárít el a NATO szövetségi rendszer.
2024-04-30 13:06:45
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:37
A hasonló kihívások, a közös geopolitikai helyzet miatt – főleg veszély esetén – létfontosságú a hatékony és baráti együttműködés. Többek között ennek jegyében tartottak szlovén-magyar határmenti vezérkarfőnöki találkozót a Rheinmetall-gyárban, Zalaegerszegen, május 23-án.
2024. 05. 22., 10:22
Láttál már testközelből Gidránt? Szívesen hallanál a katonák mindennapjairól? Megismerkednél a Magyar Honvédség modern, high-tech haditechnikai eszközeivel két napon keresztül? Akkor ne hagyd ki a honvédelmi családi napot! Látogass el május 25-26-án, szombaton és vasárnap a Bálna Honvédelmi Központba és a Nehru-parkba!
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.

  JETfly Magazin