2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

Art of WAR  |  2013. 09. 25., 09:26

2013. szeptember 8-án, délelőtt 10 órakor az USA Törzskapitány meghívásának eleget téve 46 vitéz és vendég gyűlt össze a vitéz Pákh kúria dísztermében. Az érkezőket a házigazda, vitéz Pákh Imre Központi Törzskapitány fogadta és istápolta a Vitézi Rend Alapítójának, vitéz nagybányai Horthy Miklós közel életnagyságú festményével díszített díszterembe, ahol a Vitézi Rend Főkapitányának megbízásából az Országos Törzskapitány, vitéz Waldner Tibor CSR három új vitézt fogad be a Vitézi Rendbe.

A Vitézi Zászló előtt foglalt helyet az Országos Törzskapitány, vitéz Waldner Tibor vitézi ezredes, valamint vitéz Pákh Imre Központi Törzskapitány és vitéz Nyárády Pablo székkapitány. Velük szemben az USA Törzs Törzs-kapitányai, vitéz Gerley Győző USA Kelet és vitéz Kulcsár István (megbízott) USA Nyugat.Ezután vitéz Pákh Központi Törzskapitány üdvözölte a jelenlevőket, majd felolvasta azokat a bensőséges sorokat, melyekkel a Vitézi Rend Főkapitánya, vitéz Molnár-Gazó János tisztelte meg az USA Törzset.

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

A levél felolvasása után v. Pákh átadta a szót v. Waldner Tibor Országos Törzskapitánynak.Az Országos Törzskapitány - pap hiányában -, felkérte az összegyülteket, hogy mondják el a „Magyar Hitvallást”, majd röviden megemlékezett a Hadak Útjára léptekről. Az „...öreg harcos soha sem hal meg, csak elpárolog....” Macarthur tábornok szavait idézve méltatta vitéz Horváth Gyula Törzskapitányt, aki a mai nappal nyugállományba vonul. A Rend „Lovagkeresztjét” és az azzal járó díszoklevelet, vitéz Horváth nevében vitéz Kulcsár megbízott Törzskapitány vette át. A Főkapitány - az Országos Törzskapitány felterjesztésére -, a megüresedett USA Nyugat Törzskapitányi tisztség betöltésére, a mai nappal vitéz Kulcsár István Törzskapitányt nevezte ki. Az Országos Törzskapitány átadta a kinevezésről szóló oklevelet.Ekkor vitéz Gerley Győző Törzskapitány lépett a három várományos elé, akik állva, jobb kezüket esküre emelve letették  a Vitézi Esküt a Magyar Szent Koronára. Az Országos Törzskapitány, kezében az „avató szablyával lépett az „új vitézek” elé és a penge érintésével, a Főkapitány megbízatásával élve befogadta Dr. Vitéz Hóka Veronikát, vitéz Hóka Michelle-t és vitéz Hamrák Ferencet a Vitézi Rend soraiba. A jelenlevők tapssal, meleg kézszorítással és öleléssel gratuláltak az újonnan avatott vitézeknek.

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

Az újonnan avatottakhoz vitéz Nyárády Elemér nemzetes úr szólt. Mélyreható beszédében emlékeztette az új vitézeket jogaikra, de kötelezettségeikre is. Vitéz Galánthay Charlita nemzetes asszony, a 2013. év zászlóanyja, Békés vármegye díszszalagjával díszítette fel az USA Törzs zászlaját. Ezt az aktust is tapssal fogadta az ünneplő közönség.Majd mindazoknak a kitüntetésére került  sor, akik kiemelkedő önkéntes munkájukkal segítették a Vitézi Rendet és az USA Törzset.

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

A Központi Törzskapitány felterjesztésére a Rend Főkapitánya, a Rend Ezüst Érdemkeresztjét adományozta vitéz Hóka Ernő nemzetes úrnak.

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

Az USA Törzs érdekében kifejtett kiváló munkájuk elismeréséül, az Országos Törzskapitány felterjesztésére a Főkapitány, a „Vitézi Rendért” érdeméremmel tünteti ki Kulcsár Sárika nemzetes asszonyt és Szigeti István urat.

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

Ezzel az USA vitézi Törzs 2013. évi „Vitézavatása” végéhez ért. A Himnusz és a Székely Himnusz eléneklése után az ünneplő közönség még órákon át élvezte a pezsgős fogadást és az azt követő díszebédet.Az USA Törzs Tisztségviselői:v. Waldner Tibor, Országos Törzskapitányv. Pákh Imre, Központi Törzskapitányv. Gerley Győző, Törzskapitány USA Keletv. Kulcsár István Törzskapitány, Kincstáros USA Nyugatv. Kemes László, Székkapitányv. Jónás István, Székkapitányv. Oláh Károly, Székkapitányv. Nyárády Pablo, Székkapitány

Új vitézekkel bővült a Vitézi Rend USA Törzse

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-06-07 14:52:48
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK