2023. 03. 20. hétfő
Klaudia
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Leopard 2A4HU harckocsitornyok érkeztek Tatára

Leopard 2A4HU harckocsitornyok érkeztek Tatára
honvedelem.hu  |  2021. 02. 10., 12:03
Leopard 2A4HU harckocsitornyok érkeztek Tatára

Két Leopard 2A4HU harckocsitorony érkezett Németországból február elején, a tatai Klapka György laktanyába.

A Honvédelmi Minisztérium és a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) német harcjárműgyártó vállalat között 2018-ban aláírt szerződés a páncélos technikák (harckocsik, önjáró lövegek) beszerzésén túl – többek között – logisztikai csomag biztosítását is tartalmazza. Ennek keretében érkezett két darab Leopard 2A4 harckocsitorony Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába. Németországból civil szállítmányozó cég szállította a helyszínre a készleteket, amelyeket a dandár Logisztikai Zászlóaljának katonái és a KMW munkatársai együtt fogadtak, valamint készítettek elő a további anyagmozgatási műveletekre.

A 120 milliméteres forgatható ágyút tartalmazó, egyenként tizenhét tonnás tornyokat a tatai alakulat multifunkciós karbantartó sátrában, gerendás daru segítségével emelték át a kamionokról a szállítókocsira, ezután pedig elhelyezték azokat a kijelölt tárolóhelyükön.

A harckocsitornyokat a KMW és a Logisztikai Zászlóalj harcjárműjavító szakállománya a magyar Leopárdok karbantartására fogja felhasználni. Egy esetleges toronymeghibásodás esetén a csere lehetővé teszi, hogy a harckocsi azonnal visszatérhessen a feladatához, a javításra fordított idő tehát nem a harckocsi egészét, hanem csak a tornyot érinti majd. A fent említett szerződés értelmében a közeljövőben további két torony érkezik, azaz összesen négy Leopard 2A4 tartalék harckocsitorony biztosítja majd, hogy a magyar páncélosok hadrafoghatósága folyamatos legyen.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.
2023. 03. 20., 13:15
Az Airbus érkezése várostörténeti jelentőséggel bír, a város gazdasága új szintre lépett.
2023. 03. 17., 14:03
Gépjármű vezetői kiképzésen vett részt a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred logisztikai századának állománya, tábori körülmények között.
2023. 03. 16., 14:41
A szlovén parlament védelmi bizottsága jóváhagyta a fegyveres erők (SAF) hosszú távú fejlesztésére vonatkozó határozatot, amely korábbra tervezi a védelmi kiadások növelését – közölte a szlovén közszolgálati televízió március 8-án, szerdán.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.