2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban

VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban
honvedelem.hu  |  2020. 11. 02., 14:01
VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban

Elkészültek az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál települő Leopard 2A4HU harckocsiknak épített új hangárok, amelyek modern tárolási feltételeket biztosítanak a lánctalpasoknak. Az épületegyüttest Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Lőrincz Gábor dandártábornok adta át a tatai harckocsizóknak október 29-én, szerdán.

A korszerű haditechnikai eszközök korszerű infrastruktúrát igényelnek. Éppen ezért kaptak vadonatúj hangárépületet a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett és érkező Leopard 2A4HU típusú kiképzőharckocsik, amelyek az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál álltak rendszerbe. Az elődnek tekinthető T-72-es harckocsik hangárjaival ellentétben ezek a tárolóhelyiségek nem csak fedettek, de zárhatóak is. Mindemellett a kezelő- és karbantartó személyzetek is kulturált kiegészítő helyiségeket – érkezőt, mosdót, irodákat - vehettek át.

Az ünnepélyes átadón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes felidézte, hogy sorkatonaként ő maga is egy harckocsizó alakulatnál szolgált és ez idő alatt többször járt a tatai laktanyában is. Hozzátette: az akkori állapotokhoz képest óriási változást jelentenek az új tároló- és karbantartó helyiségek, amelyek jól mutatják a Magyar Honvédség folyamatos fejlődését, amit a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program jelent. „Ennek a középpontjában a katonák állnak. A hazához hű, az esküjüket híven és kötelességtudóan teljesítő katonák” – jelentette ki. Éppen ezért az egyik kiemelt feladat a katonák toborzása, felkészítése, kiképzése, szellemi, lelki és testi erejének megalapozása. „A másik a műszaki, technikai, fegyverzeti eszközök fejlesztése és a harmadik, hogy a laktanyákat és azokat az infrastrukturális rendszereket, mint például ezeket a hangárokat is, rendbe tegyük, amiből egy nagy egész jöjjön ki, amit úgy hívunk, hogy Magyar Honvédség. Az a Magyar Honvédség, amely a térség legütőképesebb, legmodernebb és legerősebb hadserege lehet és pontosan azokért a célokért, amelyeket az önök alaprendeltetése meghatároz: a magyar haza és a magyar emberek védelméért” – tette hozzá Németh Szilárd.

A mindennapjainkat meghatározó koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán a tárca parlamenti államtitkára aláhúzta: hazánk képtelen lett volna a küzdelem első szakaszát megnyerni a magyar katonák és a Magyar Honvédség közreműködése nélkül.

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka büszkeségének adott hangot a hangárak láttán, hiszen, mint fogalmazott, 30 évvel ezelőtt teljesen más körülmények között kezdte harckocsizótiszti pályafutását. „Kívánom, s egyben elvárom, hogy úgy használják ezt a haditechnikát és ezt az infrastruktúrát, hogy ezt önök számára a magyar nép, Magyarország, a magyar emberek adták össze azért, hogy legyen mivel megvédeni őket” – fogalmazott.

A hangárépület bejárását követően Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes megtekintette a Leopard 2 típusú harckocsik számára létesített karbantartó sátrat is, amely minden feltételt biztosít az új haditechnikai eszközök korszerű és szakszerű ellenőrzéséhez, karbantartásához, javításához.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024. 03. 18., 13:56
Az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban mindkét fél, de elsősorban az ukránok több ízben bevettettek különböző típusú és méretű (pl. Sea Baby, Magura, stb.), robbanóanyaggal megrakott drónhajókat, hogy ezekkel mérjenek csapást az ellenfél tengeri és kikötői célpontjaira.
2024. 03. 11., 11:50
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását, a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
2024-03-25 13:49:47
„Az ejtőernyős állomány képességének fenntartása kihívás, felkészítésük nehéz, ám az alkalmazásuk pillanatában rendkívül fontos, nélkülözhetetlen szerepet kapnak” – nyitotta meg kötetlen hangnemben a 2024-es ejtőernyős napot Sánta Gábor dandártábornok, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 23., 11:30
Katonai és védelmi ipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Egyesült Arab Emírségekben Mohammad Fadhel Al Mazrouei-vel, az Öböl-menti állam védelmi ügyekért felelős államminiszterével.
2024. 04. 22., 10:34

Tata, ahol most jó katonának lenni!

Fokozott Hanghatás podcast: beszélgetés Tóth István ezredessel, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnokával.
2024. 04. 19., 10:08
A NATO a világ legnagyobb, legsikeresebb és valóban működő katonai védelmi szövetsége, de nincs NATO a nemzeti haderők nélkül – jelentette ki a honvédelmi miniszter április 18-án, csütörtökön Nyíregyházán.
2024. 04. 17., 13:42
Fodor László számtalan alkalommal és szerepkörben bizonyította, hogy a hazai lövészet központi alakja, hiszen többek között lövészetvezető, bíró, edző, fegyvermester és szerszámkészítő. Nem mellesleg, közelgő nyugdíjba vonulása előtt több, mint négy évtizeden át vezette a szentendrei laktanya lőterét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!