2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban

VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban
honvedelem.hu  |  2020. 11. 02., 14:01
VIDEÓ - Leopardok korszerű hangárban

Elkészültek az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál települő Leopard 2A4HU harckocsiknak épített új hangárok, amelyek modern tárolási feltételeket biztosítanak a lánctalpasoknak. Az épületegyüttest Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Lőrincz Gábor dandártábornok adta át a tatai harckocsizóknak október 29-én, szerdán.

A korszerű haditechnikai eszközök korszerű infrastruktúrát igényelnek. Éppen ezért kaptak vadonatúj hangárépületet a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett és érkező Leopard 2A4HU típusú kiképzőharckocsik, amelyek az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál álltak rendszerbe. Az elődnek tekinthető T-72-es harckocsik hangárjaival ellentétben ezek a tárolóhelyiségek nem csak fedettek, de zárhatóak is. Mindemellett a kezelő- és karbantartó személyzetek is kulturált kiegészítő helyiségeket – érkezőt, mosdót, irodákat - vehettek át.

Az ünnepélyes átadón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes felidézte, hogy sorkatonaként ő maga is egy harckocsizó alakulatnál szolgált és ez idő alatt többször járt a tatai laktanyában is. Hozzátette: az akkori állapotokhoz képest óriási változást jelentenek az új tároló- és karbantartó helyiségek, amelyek jól mutatják a Magyar Honvédség folyamatos fejlődését, amit a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program jelent. „Ennek a középpontjában a katonák állnak. A hazához hű, az esküjüket híven és kötelességtudóan teljesítő katonák” – jelentette ki. Éppen ezért az egyik kiemelt feladat a katonák toborzása, felkészítése, kiképzése, szellemi, lelki és testi erejének megalapozása. „A másik a műszaki, technikai, fegyverzeti eszközök fejlesztése és a harmadik, hogy a laktanyákat és azokat az infrastrukturális rendszereket, mint például ezeket a hangárokat is, rendbe tegyük, amiből egy nagy egész jöjjön ki, amit úgy hívunk, hogy Magyar Honvédség. Az a Magyar Honvédség, amely a térség legütőképesebb, legmodernebb és legerősebb hadserege lehet és pontosan azokért a célokért, amelyeket az önök alaprendeltetése meghatároz: a magyar haza és a magyar emberek védelméért” – tette hozzá Németh Szilárd.

A mindennapjainkat meghatározó koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán a tárca parlamenti államtitkára aláhúzta: hazánk képtelen lett volna a küzdelem első szakaszát megnyerni a magyar katonák és a Magyar Honvédség közreműködése nélkül.

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka büszkeségének adott hangot a hangárak láttán, hiszen, mint fogalmazott, 30 évvel ezelőtt teljesen más körülmények között kezdte harckocsizótiszti pályafutását. „Kívánom, s egyben elvárom, hogy úgy használják ezt a haditechnikát és ezt az infrastruktúrát, hogy ezt önök számára a magyar nép, Magyarország, a magyar emberek adták össze azért, hogy legyen mivel megvédeni őket” – fogalmazott.

A hangárépület bejárását követően Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes megtekintette a Leopard 2 típusú harckocsik számára létesített karbantartó sátrat is, amely minden feltételt biztosít az új haditechnikai eszközök korszerű és szakszerű ellenőrzéséhez, karbantartásához, javításához.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-04-27 12:51:07
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.
2023. 05. 31., 14:34
A Magyar Honvédség éjszakai éleslövészettel egybekötött kiképzési feladatot hajt végre május 31-én és június 1-jén 14.00-24.00 óra között a „nullaponti” lőtéren, Bakonykútiban és térségében.

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.