2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Egyesült Államok Hadseregétől kapott megbízást az Airbus

Az Egyesült Államok Hadseregétől kapott megbízást az Airbus
Art of WAR  |  2023. 08. 29., 14:47

Az Egyesült Államok Hadseregétől nyert el megbízást az Airbus, az amerikai légierő kötelékében szolgáló, MEP (Mission Equipment Package) felszereléssel ellátott helikopterek korszerűsítésére.

A haderő részét képező nemzeti gárda biztonsági és támogató zászlóalj az Airbus Helicopters H145-ös típusán alapuló UH-72A Lakota típusú helikopterek képességeit a gyártó 27,8 millió dolláros megbízás keretében javíthatja. A modernizálás során a nappali és éjjeli műveletek végrehajtásához szükséges felszereléseket is cserélik: továbbfejlesztett interfészek, új monitorok és fedélzeti küldetésirányítási rendszer, egyéb rendszerfejlesztések és mozgó térkép is kerül a fedélzetre.

A MEP-felszereléssel ellátott UH-72A-kat kifejezetten a Nemzeti Gárda misszióinak végrehajtására tervezték. A helikoptereket egyebek közt belföldi műveletekben kábítószercsempészet felderítésében és határbiztonsági feladatok ellátásban használják.

A haderő flottájában jelenleg 107 ilyen helikopter szolgál szerte az Egyesült Államokban, a szerződés keretében 50 példányt korszerűsítenek. A forgószárnyasokat az Airbus Columbusban, Mississippi államban található helikoptergyártó üzemében fogják átalakítani, ahol 2006 óta több mint 480 UH-72A és UH-72B Lakotát gyártottak az amerikai hadseregnek.

Scott Tumpak, az Airbus Defence and Space katonai üzletágának alelnöke a szerződés elnyerésével kapcsolatban azt mondta, a modernizálás után a pilóták jobb képességekkel és fejlett funkciókkal rendelkező helikopterekkel hajthatják végre az egyre nagyobb kihívásokat tartogató missziókat, a Lakota pedig a Nemzeti Gárda egyik legfontosabb eszköze lesz.

A szerződést az Airbus U.S. Space & Defense kezeli, amely világszínvonalú műholdas, lézeres kommunikációs, rotoros és merevszárnyú megoldásokat kínál a legösszetettebb védelmi, biztonsági, űr- és hírszerzési követelmények kiszolgálására.

Sajtóközlemény

Forrás: Airbus Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.