2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Chile átvette az S-70i Black Hawk első példányait

Chile átvette az S-70i Black Hawk első példányait
Art of WAR  |  2018. 09. 11., 14:47
Chile átvette az S-70i Black Hawk első példányait

A Chilei Légierő a megrendelt hat darab S-70i Black Hawk International (MH-60M) első három példányát ünnepélyes keretek között vette át a közelmúltban.

A 2018. augusztus 30-án megrendezett ünnepségen részt vet a chilei védelmi miniszter, Alberto Espina is. Az első három S-70i helikopter közül a H-05 oldalszámú példányt alapkonfigurációban állították ki a nagyközönség elé, hiányzott róla a FLIR infravörös felderítő egység és a “fűről” történő üzemelésnél használt szűrők. A H-04-esen fenn voltak a szárnycsonkok a külső csörlőkaros rendszerrel (ESSS), valamint a homokszűrő rendszerrel (IBF) is fel volt szerelve.

A H-03-ason már ott volt a FLIR, a belső kiegészítő póttartály, a gyorsköteles deszantoló rendszer (FRIES – Fast Rope Insertion Extraction System) is. Mindhárom helikopter rendelkezik Honeywell Primus 701A típusú meteorológiai felderítő rendszerrel és az önvédelemi rendszerek, valamint a géppuska rögzítésére szolgáló berendezésekkel.

A tendergyőztes Black Hawk 2016-ban nyerte meg a kiírást, a Sikorsky céggel még abban az évben, decemberben tető alá is hozták a szerződést hat darab S-70i megvásárlásáról. A helikoptereket a lengyelországi PZL Mielec (Polskie Zaklady Lotnicze Mielec) gyárban szerelték össze. A szerződés a hat helikopter üzemeltetéséhez szükséges földi kiszolgáló-javító berendezések és alkatrészek leszállítását, valamint a hajózó- és műszaki személyzet kiképzését is magában foglalja. Az üzlet összértéke nem ismert, ám korábban 180 millió dollárról szóltak a hírek. Az első három helikoptert ez év októberében-novemberében fogja követni a maradék három.

A védelmi miniszter utalt arra, hogy további három darab helikoptert még szándékoznak vásárolni a közeljövőben.

 

Forrás: http://www.armstrade.org

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 23., 11:17
Az összecsukható konténereket fejlesztő és gyártó, magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. kanadai leányvállalata, valamint a vízkezeléssel foglalkozó kanadai Innocorps által vezetett Circular City konzorcium nyerte el a Kanadai Védelmi Minisztérium (DND) Védelmi és Biztonsági Innovációs Programja (IDEaS) által kiírt Pop-Up City verseny kétmillió dolláros fődíját – közölte a Continest az MTI-vel.
2023. 11. 20., 14:42
Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.
2023-11-10 11:24:53
Az elmúlt harminc év legnagyobb hazai gyakorlatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái is megmutatták, hogy jó gazdái a PzH 2000 önjáró lövegeknek. Az alakulat katonái a Bakonyban rengették meg a földet az 55 tonnás vasaikkal.
2023-10-27 11:26:24
„Nincs nemzeti szuverenitás, nincs biztonság és nincs honvédelem jól működő, földi telepítésű légvédelmi rendszerek nélkül” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NASAMS légvédelmi rakétarendszer ünnepélyes átadóünnepségén, Győrben, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezrednél, október 26-án.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 12. 11., 13:20
Az olasz harckocsik és önjáró lövegek észak-afrikai bevetéseiről is olvashatunk dr. Számvéber Norbert: Páncélosok a sivatagban – Páncélos-hadviselés Észak-Afrikában, 1940-1943. című könyvében, amelyet december 15-én mutatnak be a Bálna Honvédelmi Központban.
2023. 12. 07., 11:43
„Hát persze, hogy az volt az első feladat hajnali négykor, hogy ússzak át a folyón” – írja naplójában a svédországi SERE Instruktori kiképzésről Ádám János törzsőrmester, az MH Altiszti Akadémia Speciális Felkészítő Részleg kiképző altisztje.
2023. 12. 06., 10:20
A vezérezredes tájékoztatása szerint a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy az alakulatoknak önállóan, akár váratlan helyzeteket is megoldva kellett gyakorolniuk az országvédelmi feladatokat együttműködve a közigazgatással és a NATO-erőkkel.
2023. 12. 05., 15:36
A szakkiképzés területén szolgálók számára megtartott állománygyűlésen Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének arról beszélt, hogy jelentősen változik a Magyar Honvédség kiképzési programja, annak metódusa.

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!