2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kihagyhatatlan videó egy EC-135-ösről

Kihagyhatatlan videó egy EC-135-ösről
Trautmann Balázs  |  2019. 01. 22., 14:35
Kihagyhatatlan videó egy EC-135-ösről

Az elmúlt napok egyik legnépszerűbb, szinte minden híroldalt és katonai szaklapot megjárt videója volt a francia csendőrség helikopter-pilótájának mesteri repülése. A videó magyar szemszögből is érdekes.

A remek kezű, sasszemű és roppant hidegvérű hajózó mutatványát a laikus és a szakmai közönség is elismeréssel fogadta. Igaz, azt már csak kevesen tudják, hogy a rezzenéstelen megállást a tömör hóba beledöfött kábelvágó fullánkja is segítette, ami nagyban hozzájárult a gép stabil helyzetben maradásához.

A siker azonban nemcsak a pilóta ügyességén, de a repült típus remek képességein is múlt. A Gendarmerie, azaz a csendőrség gyakran kénytelen hasonló mentőrepüléseket végrehajtani a hegyek között. Ehhez szükségük van egy olyan típusra, mely nem csak kellően tágas a sérültek elhelyezésére, de a magashegyi időjárási és repülési viszonyok között is maximális biztonságot nyújt a hajózóknak és a kimentett személyeknek egyaránt. A videón szereplő Eurocopter EC145-ös egyik legelső megrendelője éppen a francia állam volt, mely a veteránkorú, de nagyon megbízható Aérospatiale Alouette III-asokat cserélte le vele egy 1997-es szerződés segítségével.

A videó magyar szemszögből még érdekesebb, hiszen 2019 végén már Szolnokon, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison is hasonló gépek fognak repülni. Azaz, ha egészen pontosak akarunk lenni, az EC145-ös „angyalbőrbe bújtatott”, a sajátos katonai igényeknek és előírásoknak megfelelően kialakított változata, a H145M. Ez a polgári, a visszajelzéseknek megfelelően továbbfejlesztett EC145 T2 változatra épül. A legfontosabb változásnak a megnövelt teljesítményű, 1039 lóerős az egy hajtóműves repülésnél nagyobb biztonságot jelentő Arriel 2E hajtóművek, az áttervezett főrotor-agy illetve az immár kompozit farokrészen a hagyományos helyére lépő Fenetstron-rendszerű „csöves” faroklégcsavar jelenti. Emellett modernizálták a pilótafülke avionikai rendszereit, s új robotpilóta is segíti a hajózók munkáját. A H145M típuson a pilótafülkét és a gép fontos részeinek egy részét már repeszek és lövedékek elleni páncélzattal védik. A biztonságot növeli a találat esetén öngyógyító üzemanyag-tartály, az elektronikai önvédelmi rendszerek. A felderítő és könnyű támadó feladatok elvégzésére elektrooptikai kamerarendszer, illetve oldalanként egy-egy felfüggesztőpont került a gépre.

A H145M maximális felszállótömege 3700 kilogramm, ebből 1700 kilogramm a hasznos terhelés – ebbe természetesen az üzemanyag is beleértendő. Szállítógépként a két pilóta mellett 10 felszerelt katonát képes befogadni. A gép maximális sebessége 264 km/óra, s gazdaságos sebességgel három és fél órát képes a levegőben tölteni. Teljes üzemanyag-töltéssel 639 kilométert képes megtenni.

A magyar gépekre a Tiger/Tigre harci helikopterekkel szerzett tapasztalatok alapján kifejlesztett HForce fegyverrendszer kerül majd. Ennek segítségével alkalmasak lesznek majd könnyű támogató feladatok végrehajtására is. Mint emlékezetes, a HForce tesztelésében éppen a hajmáskéri lőtéren hajtották végre az első éleslövészeteket 2017 októberében. Ekkor a nem irányított repesz-romboló rakéták és a konténerbe elhelyezett gépágyúk működését vizsgálták lőtéri körülmények között. A proto H145M még augusztus végén emelkedett a levegőbe Donauwörthben, majd a gép és a tesztekhez szükséges földi támogatócsapat Pápára települt át. Az innen felszállt forgószárnyas a FN Herstal HMP400 12,7 mm-es nehézgéppuska-, a Nexter NC621 20 mm-es gépágyú-konténereket, illetve a Thales FZ231 70 mm-es nem irányított rakétarendszert tesztelte, teljes sikerrel. A pilóták emellett vizsgálták a Thales Scorpion sisakkijelzőket, illetve a gépre elhelyezett Wescam MX15 nappal és éjjel is dolgozni képes felderítő és célkövető kamerarendszert.

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

A 2014-es első, majd a 2022 óta tartó második, Ukrajna elleni orosz fegyveres támadás tökéletes pontossággal mutat rá arra: Nyugat-Európa és a NATO jelenleg erős korlátokkal küzd még az önvédelem területén.

  NÉPSZERŰ HÍREK