2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ - Vietnámban is bemutatkoztak a Mi-171A2 és az Ansat helikopterek

VIDEÓ - Vietnámban is bemutatkoztak a Mi-171A2 és az Ansat helikopterek
Art of WAR  |  2018. 11. 22., 15:13
VIDEÓ - Vietnámban is bemutatkoztak a Mi-171A2 és az Ansat helikopterek

2018. november 19-én mutatkozott be a nagyközönségnek a két orosz gyártású helikopter Hanoiban. A bemutató része az egész Dél-kelet Ázsiára kiterjedő promóciós túrának.

A bemutatóra a Hanoi melletti Gia Lam nemzetközi repülőtéren került sor a potenciális vásárlók jelenlétében. Az orosz gyártók mindent elkövettek, hogy meggyőzzék a vietnámi üzletembereket és kormánytisztviselőket arról, hogy a Mi-171A2 és az Ansat messze jobb, mint a konkurencia kínálata – és nem csak a technikai része, de az üzlet finanszírozási kerete is előnyösebb.

"Délkelet-Ázsia és különösen Vietnam stratégiailag fontos régió a Rosztech számára. A vietnámi partnereinkkel fennálló kapcsolat és bizalom jelenlegi szintje lehetővé teszi, hogy az együttműködés bővítésének és elmélyítésének lehetőségeiről, valamint az új közös projektek megvalósításáról tárgyaljunk"- mondta Anatolij Szergyukov, a Rosztech légiközlekedési üzletágának igazgatója. "Biztos vagyok benne, hogy a mostani bemutató jó alkalom lesz, hogy új szintre emelje az Oroszország és Vietnám közötti kapcsolatokat a légiközlekedési ágazat terén."

 

„Vietnámban most is több mint 80 orosz gyártású helikopter repül, ám ezek nagy része katonai modell. Meggyőződésünk, hogy a polgári légiközlekedés számára hamarosan elengedhetetlen lesz új, modern, minden igényt kielégítő helikopterek beszerzése. Dél-kelet Ázsiában a polgári használatú helikopterek piaca évről évre növekszik és a mi cégünk szeretne ebben a fejlesztésben meghatározó szerepet vállalni”- nyilatkozta a sajtónak Andrej Bogyinszkij, az „Orosz Helikopterek” vezérigazgatója.

Az Ansat egy könnyű, kéthajtóműves helikopter, melyet a Kazanyi Helikopter Üzemben építettek. A tervezése során fontos szempont volt, hogy könnyen lehessen átalakítani teherszállító szerepkörből személyszállítóvá – ez utóbbi variáns esetén 7 fő szállítására alkalmas. A hatósági engedélyezés során -45 és +50 oC közötti üzemeltetésre kapta meg a jóváhagyást.

A Mi-171A1 a Mi-8/17-es család legmodernebb változata. A VK-2500PSz-03-as hajtóművek digitálisan vezéreltek és a farokrotor is hatékonyabb az eddigieknél az X-kialakítása miatt, a forgószárnyak pedig modernizált aerodinamikai kialakításúak és teljesen kompozit anyagúak. Az alaptípushoz képest az utazó- és végsebessége 10%-kal, a teherbírása 25%-kal lett több. A pilótakabin már úgynevezett”glass-cockpit”, azaz teljesen digitalizált, színes képernyős munkahely, a személyzetet így két főre lehetett csökkenteni.

Forrás: http://www.russianhelicopters.aero

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 29., 09:41
Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred hadihajós katonái március 27-én végrehajtották a Mosoni-Duna felderítését egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész járőrhajóval.
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.