2024. 03. 03.
Kornélia
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Dél-koreai tengeralattjáró felderítő drón

Dél-koreai tengeralattjáró felderítő drón
Art of WAR  |  2020. 05. 22., 13:34
Dél-koreai tengeralattjáró felderítő drón

A 2019 októberében, a Busanban megrendezett MADEX 2019 haditengerészetei és védelmi kiállításon mutatta be a Hanwha Systems vállalat annak a nagyméretű drón tengeralattjárónak a modelljét, amelyet kormányzati támogatással fejleszt a dél-koreai haditengerészet számára.

A járműről egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, de az biztos, hogy nemcsak egy újabb, nagyméretű drón tengeralattjáróról van szó, amelyből több hasonlót is bemutattak az elmúlt időszakban világszerte. A dél-koreai fejlesztésű robotjárművet ugyanis kifejezetten tengeralattjárók elleni hadviselésre szánják, bár egyelőre fegyverek nélkül. A mintegy 10 méter hosszú, másfél méter átmérőjű, szögletes törzsben a levegőtől független, üzemanyagcellás AIP hajtómű és egy az orrba épített aktív szonár kerül, míg a hajótest két oldalára a passzív szonár érzékelői lesznek elhelyezve. A farokrész az új tervezési trendnek megfelelően X elrendezésű, a hajócsavar pedig burkolattal lesz ellátva.

Az eddig nyilvánosságra került minimális mennyiségű információk szerint a járművet felszíni hajókkal, tengeralattjárókkal és AUV – kel való, integrált együttműködésre szánják. Fő feladta az ellenséges tengeralattjárók felderítése és a megszerzett információk továbbítása lesz az elhárító egységek számára. Meghajtásának köszönhetően legalább 3 napig folyamatosan járőrözhet önállóan, legalább 300 méteres mélységben.

Az új típusból egyelőre még csak a prototípus létezik, amelynek nyílt tengeri tesztjei 2020 közepén kezdődnek majd el.

Forrás: https://www.navalnews.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-14 13:34:06
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.