2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ellátóhajók – váltásra várva

Ellátóhajók – váltásra várva
Trautmann Balázs  |  2019. 07. 22., 15:51
Ellátóhajók – váltásra várva

Erőt és hatalmat sugároznak a repülőgép-hordozók, a rakétákkal felfegyverzett rombolók – de gondba kerülnek, ha nincs utánpótlás, ha nincs elég teherhajó. Márpedig nincs.

Az 1990-es évek elejétől folyamatosan és jelentősen csökkent az egyes NATO-tagállamok védelmi költségvetése. Ennek megfelelően kevesebb pénz jutott a haditengerészetekre is, s nem meglepő, hogy a szűkös forrásokból inkább tengeralattjárókra, repülőgép-hordozókra vagy éppen cirkálókra költöttek, s nem ellátó- vagy szállítóhajókra. Ez most keményen visszaüt: öregedő, egyre létszámhiányosabb szállítóflottákkal rendelkeznek a nyugati hatalmak. Nagy-Britanniában pedig teljesen komoly vita alakult ki arról, hogy hadihajónak tekinthetők-e a haditengerészetük felszíni egységeit ellátó utánpótlásszállítók? A válasz attól függ, kit kérdezünk.

Minek nevezzelek?

Pedig a tét komoly: három logisztikai hajóegység (Fleet Solid Support Ship – FSSS) gyártására szeretne engedélyt és persze pénzügyi forrásokat kapni a brit haditengerészet. Az ország honatyái ezeket hazai gyártókkal építtetnék meg, így támogatandó a nemzeti ipart. A haditengerészet illetékes szakembercsapatának érvelése szerint ugyanakkor az ellátóhajó jogilag nem hadihajó. Ebben az esetben márpedig – mivel az Egyesült Királyság lapunk megjelenésének időpontjában még az Európai Unió tagja – a vonatkozó jogszabályok alapján (346. cikkely) nemzetközi közbeszerzési eljárást kell lefolytatni.

Ennek megfelelően a Team UK néven alakult csoport – melyet a Babcock International, a BAE Systems, a Cammell Laird és a Rolls-Royce alkot – egy versenyző lehet csupán a többi közül. A honatyák és az őket támogató szakszervezetek vezetői a több ezer munkahely sorsával, az önálló brit hajóipar jövőjével és az otthon elköltött pénz (1 milliárd angol font) tagadhatatlan gazdasági előnyeivel érvelnek – s persze ki nem mondott indok, hogy hamarosan az Egyesült Királyság így vagy úgy, de elhagyja az Európai Uniót. A haditengerészek szerint ugyanakkor komoly következményekkel járhat a jelenleg már zajló beszerzési eljárás leállítása: a projekt több évvel csúszhat, s persze a másik két érdeklődő, a Navantia és a Japan Marine United vállalat sem lesz boldog, ha kiebrudalnák őket a pályázatból – s ennek akár jogi következményei is lehetnek. Igaz, többen megjegyzik: más államok, például a franciák is megoldották, hogy a hadihajók közé sorolják a raktárhajókat, így nemzetbiztonsági okokra hivatkozva hazai gyárak építhetik meg azokat.

Márpedig a brit flotta két, Queen Elizabeth-osztályú repülőgép-hordozójához, pontosabban ezek műveleti alkalmazásához szükség lenne a három modern ellátóhajóra, melyeket a Királyi Kiegészítő Haditengerészet üzemeltet majd. A jelenleg használt Fort Rosalie-osztály két, 24 ezer tonna vízkiszorítású egysége, az RFA FORT ROSALIE és az RFA FORT AUSTIN 1978–1979-ben állt hadrendbe és a tervek szerint hamarosan nyugdíjazni kell azokat. Az FSSS sem lesz sokkal nagyobb: szakértők 25-30 ezer bruttóregisztertonna környékére becsülik a kapacitásukat. A hajók persze nemcsak a repülőgép-hordozó kötelékek, de a brit haditengerészet egyéb flottaműveleteinek kiszolgálásában is oroszlánrészt vállalhatnak majd.

Kevés, az is öreg

Nem sokkal áll jobban az Amerikai Egyesült Államok haditengerészete sem. A szállítóflotta gyakorlatilag a teljes összeomlás határára került – s ezt már a katonai vezetés is kénytelen elismerni. Pedig a haditervekben kulcsfontosságú szerep jut a harckocsikat, tüzérséget, alkatrészeket, lőszereket, egyéb felszerelést az adott hadszíntérre eljuttató hajókra, ám az ezek építésére fordítható pénzek nagysága az 1990-es évektől fogva sokáig rohamosan csökkent az amerikaiaknál is.

Erre válaszul csak alapos késéssel, a 2010-es évek közepén indult el az új generációs szállító- és ellátóhajók tervezésének előkészítése. Ráadásul a projektet rögtön sikerült zsákutcába juttatnia a szakértőknek: úgy gondolták, hogy egyetlen, minden feladatra megfelelő hajótestet kell kifejleszteni, melyet aztán már csak az adott célnak megfelelő felszereléssel kell ellátni. Nos, idén kiderült, hogy a Common Hull Auxiliary Multi-Mission Platform nevet kapott elképzelés téves, a 2018-ban indított, alapos tanulmányok eredményei nem támasztották alá az egyetlen fő típusra alapozott fejlesztési elképzelések helyességét. Valóban nehéz elhinni, hogy akad olyan alap, amelyre egyaránt használható variáns épülhetne kórházhajóból, úszó hadműveleti parancsnoki pontból, tengeralattjáró-ellátó egységből, továbbá a repülőgép-hordozók repülőezredeit kiszolgáló vagy általános logisztikai hajóból.

Ezekre a feladatokra most is több hajóosztályt alkalmaznak, melyeket külön-külön, speciálisan az adott célnak megfelelően alakítottak ki. A tanulmányok kiértékelését követően döntés született: legyen inkább kétféle hajótest, az bizonyosan elég lesz: egy nagy méretű és tömegű felszerelések – mint amilyenek a már említett harckocsik, gyalogsági harcjárművek, önjáró lövegek – eljuttatására szánt változat, illetve egy kisebb, például úszó kórházként vagy hadműveleti vezetési pontként szolgáló, számítógépekkel, rádiókkal, műholdas adatátviteli rendszerekkel felszerelt variáns.

Szerepcsere

A haditengerészet június elején küldte el az ajánlatkérő leveleket a szóba jöhető amerikai hajóépítő vállalatoknak. A tervek alapján a győztes céget vagy cégeket 2023-ban választják ki és 2026-ra az első hajónak már hadrendbe is kell állnia – feltéve, ha a védelmi költségvetésben sikerül a megfelelő összegeket lekötni a projektre. Az új egységek beérkezésével a szakemberek szerint egy szerepcserés folyamat veheti majd kezdetét.

A legrosszabb állapotban jelenleg a Készenléti Tartalékos Flotta (Ready Reserve Force) van; ezek a hajók minimális személyzettel és sokszor csak a legszükségesebb karbantartás mellett a kikötőkben várják azt, hogy igénybe vegyék a szállítókapacitásukat. Emellett a világ számos pontján tevékenykednek előre telepített logisztikai hajók, összesen negyvenkilenc. Ezek a fiatalabb, még jelentős élettartam-tartalékkal rendelkező úszóegységek váltanák a Készenléti Tartalékos Flotta hajóit, az újonnan gyártottak pedig – a rendszeresítésük ütemének megfelelően – fokozatosan vehetik át az előre telepített logisztikai hajók feladatkörét, s utánpótlással megrakodva elindulhatnak majd a világ számukra kijelölt, távoli pontjaira.

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 23., 15:10
Szerbiának erős hadseregre van szüksége, ellenkező esetben az ország három napon belül megsemmisülhetne, ezért a katonaság és a fegyveripar fejlesztésébe az év végéig további 700 millió eurót fektet Belgrád − közölte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az Abu-Dzabiban rendezett nemzetközi fegyverkiállítás apropóján.
2023. 02. 15., 09:21
Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra.
2023. 02. 14., 09:11
A Duna vízén háromnapos kiképzés keretében tesztelte az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár harctámogató osztagának állománya február nyolcadikától a különleges műveleti képességfejlesztés keretében átépített, újonnan navigációs műszerekkel felszerelt Zodiac Pro 850 típusú hajókat.
2023. 02. 09., 10:25
Banglades ugyan a világ egyik legszegényebb országa, de a haditengerészet védelmi erőinek egyik legfontosabb része, mivel a nagy kiterjedésű Bengáli-öböl, az itt található fontos nemzetközi kikötők, haditengerészeti támaszpontok, valamint a területhez kapcsolódó gazdasági övezet védelméért is felelős.
2023-02-28 13:31:33
2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 14:26
Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2023. 03. 24., 10:45
Megalakult az első állandó amerikai helyőrség Lengyelországban március 21-én. A 13 katonából és 140 civil munkatársból álló egység az Egyesült Államok Lengyelországba telepített erőinek logisztikai és infrastrukturális támogatását fogja biztosítani.
2023. 03. 23., 12:52
„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.
2023. 03. 20., 13:40
Az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képességei fenntartásához és növeléséhez nélkülözhetetlenek azok a technikai eszközök, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül folyamatosan érkeznek az ezredhez.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.