2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének

Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének
Art of WAR  |  2020. 09. 21., 13:00
Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének

2020. február 7-én Japán és a Fülöp-szigetek kormányainak képviselői aláírták a folyamatban lévő tengerbiztonsági képességjavító projekt (MSCIP) második szakaszáról szóló egyezményt.

A japánok a program előző részének keretében már adtak át kisebb járőrhajókat partnerüknek, de miután június 3-án közzétették az újabb egységekről készült grafikákat, már így is látható, hogy milyen jelentős minőségi ugrás és további képességnövekedés következik majd be.

Az új hajók alapvetően a japán parti őrség által is használt Kunigami-osztályú, 1600 tonnás nehéz járőrhajók módosított változatai lesznek. Hosszuk 94 méter, vízkiszorításuk kb. 1400 tonna, meghajtásukról két dízelmotor gondoskodik majd. A hajótest acélból a felépítmény azonban alumíniumból készül majd, a szélvédők pedig golyóálló üvegből. A fő különbség az eredeti és az exportváltozat között, hogy míg a japán parti őrség által használt hajók közül az első tizenkettőn az orrba egy JM-61RFS 20 mm – es, a tizenharmadik legyártott egységtől kezdve, viszont már egy 30 mm - es Bushmaster gépágyú van telepítve, addig a filippínó hajókon a jelen állás szerint csak három erős vízágyú lesz. (egy az orrfedélzeten egy különálló pletformon, kettő pedig a parancsnoki híd tetején, kétoldalt)

Nagyon valószínű azonban, hogy el lesznek látva majd valamilyen tüzérségi fegyverzettel is, de ennek típusa egyelőre nem ismert. További eltérés, hogy a japán változat tatfedélzetén csak helikopter leszállóhelyet alakítottak ki, amely mindössze a gép feltöltésére és a szükséges alapszintű karbantartására alkalmas, a filippínó verzión viszont a leszállóplatformon kívül, a két kémény között egy hangár is lesz.

A tervek szerint a két hajó Shimonosekiben, a Mitsubishi Heavy Industries ottani gyárában épül majd meg, átadásukra pedig 2022-ben kerül sor.

Forrás: https://www.navalnews.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  NÉPSZERŰ HÍREK