2024. 03. 03.
Kornélia
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének

Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének
Art of WAR  |  2020. 09. 21., 13:00
Japán járőrhajók a Fülöp-szigetek parti őrségének

2020. február 7-én Japán és a Fülöp-szigetek kormányainak képviselői aláírták a folyamatban lévő tengerbiztonsági képességjavító projekt (MSCIP) második szakaszáról szóló egyezményt.

A japánok a program előző részének keretében már adtak át kisebb járőrhajókat partnerüknek, de miután június 3-án közzétették az újabb egységekről készült grafikákat, már így is látható, hogy milyen jelentős minőségi ugrás és további képességnövekedés következik majd be.

Az új hajók alapvetően a japán parti őrség által is használt Kunigami-osztályú, 1600 tonnás nehéz járőrhajók módosított változatai lesznek. Hosszuk 94 méter, vízkiszorításuk kb. 1400 tonna, meghajtásukról két dízelmotor gondoskodik majd. A hajótest acélból a felépítmény azonban alumíniumból készül majd, a szélvédők pedig golyóálló üvegből. A fő különbség az eredeti és az exportváltozat között, hogy míg a japán parti őrség által használt hajók közül az első tizenkettőn az orrba egy JM-61RFS 20 mm – es, a tizenharmadik legyártott egységtől kezdve, viszont már egy 30 mm - es Bushmaster gépágyú van telepítve, addig a filippínó hajókon a jelen állás szerint csak három erős vízágyú lesz. (egy az orrfedélzeten egy különálló pletformon, kettő pedig a parancsnoki híd tetején, kétoldalt)

Nagyon valószínű azonban, hogy el lesznek látva majd valamilyen tüzérségi fegyverzettel is, de ennek típusa egyelőre nem ismert. További eltérés, hogy a japán változat tatfedélzetén csak helikopter leszállóhelyet alakítottak ki, amely mindössze a gép feltöltésére és a szükséges alapszintű karbantartására alkalmas, a filippínó verzión viszont a leszállóplatformon kívül, a két kémény között egy hangár is lesz.

A tervek szerint a két hajó Shimonosekiben, a Mitsubishi Heavy Industries ottani gyárában épül majd meg, átadásukra pedig 2022-ben kerül sor.

Forrás: https://www.navalnews.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-14 13:34:06
Az „Embert a Vasra!" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter február 13-án, Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.