2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Emirates elnökének nyílt, bocsánatkérő levele az utasokhoz

Az Emirates elnökének nyílt, bocsánatkérő levele az utasokhoz
JETfly  |  2024. 04. 22., 13:02

Mint ahogy arról közösségi oldalunkon már beszámoltunk, 2024. április 16-án kedden, rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék zúdult Dubajra, beleértve a Nemzetközi Repülőterüket is, jelentős fennakadásokat okozva az érkező és induló járatoknál.

Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke nyílt levélben kért bocsánatot az utasoktól a dubaji rendkívüli időjárás okozta fennakadások miatt. A légitársaság menetrend szerinti működése ma reggeltől helyreállt, ugyanakkor a fennakadásokban érintett utasok és poggyászok kezelése még 3-4 napot igénybe vesz majd. 

A nyílt levelet az alábbiakban olvashatjuk!

Mélyen tisztelt ügyfeleink!

Ez a hét az Emirates működése szempontjából az egyik legnehezebb hét volt az Egyesült Arab Emírségeket sújtó rendkívüli viharok miatt.

Ezúton szeretnék bocsánatot kérni minden ügyfelünktől, akinek az utazási terveit ez a rendkívüli időszak felborította.

Április 16-án, kedden az Egyesült Arab Emírségekben az elmúlt 75 év legnagyobb csapadékmennyisége esett. A viharos erejű szél és az eső súlyos zavart okozott a városokok életében. Az Emirates dubaji központja nyitva maradt ugyan, de a járatmozgásokat a biztonság érdekében csökkentettük. Emellett a csapadékvízzel elárasztott utak akadályozták ügyfeleink, pilótáink, a légiutas-kísérő személyzet és a repülőtér alkalmazottai számára a repülőtérre jutást, valamint a repüléshez szükséges alapvető ellátmányok szállítását.

Kedden több tucat járatot irányítottunk át más repülőterekre, hogy elkerüljük a legrosszabb időjárási körülményeket, majd a következő három napban közel 400 járatot kellett törölnünk, és még többet kellett késleltetnünk, mivel a központunk működését továbbra is kihívások elé állította a személyzet és az ellátás hiánya.

Ekkor világosan meghatároztuk két prioritásunkat: gondoskodni az érintett ügyfeleinkről, és helyreállítani a menetrend szerinti működésünket.

Annak érdekében, hogy felszabadítsuk az erőforrásokat és a kapacitást az érintett ügyfelek kezeléséhez, fel kellett függesztenünk a Dubajból induló utasok utasfelvételét, jegyértékesítési tilalmat kellett bevezetnünk, és átmenetileg le kellett állítanunk a Dubajba érkező csatlakozó utasforgalmat.

További erőforrásokat vetettünk be, hogy segítsük repülőtéri és ügyfélkapcsolati központjainkat az átfoglalásokban, és további járatokat indítottunk olyan célállomásokra, ahol nagyszámú, a fennakadásban érintett ügyfelet azonosítottunk.

Több mint 100 önkéntes alkalmazottat mozgósítottunk, hogy a dubaji repülőtér indulási és tranzitterületén gondoskodjanak az utasokról, kiemelten kezelve az orvosi eseteket, az időseket és más segítséget igénylő utasokat. Eddig több mint 12 000 szállodai szobát biztosítottunk az érintett ügyfelek elhelyezésére Dubajban, továbbá 250 000 étkezési utalványt adtunk ki, és jelentős mennyiségű ivóvizet, takarót és egyéb kényelmi cikket osztottunk szét.

A színfalak mögött vállalatunk további több ezer alkalmazottja dolgozott azon, hogy működésünk visszaálljon a rendes kerékvágásba.

Ma reggel, április 20-án, helyreállt a hálózatunk járatainak menetrend szerinti közlekedése. A korábban a repülőtér tranzitterületén rekedt utasok már átfoglalták a helyüket, és úton vannak úti céljuk felé. Felállítottunk egy munkacsoportot, hogy eljuttassuk tulajdonosaikhoz a mintegy 30 000 visszamaradt poggyászt.

Még pár napot igénybe fog venni, hogy minden átfoglalt utasunk és az összes fennakadt poggyász útját rendezzük, ezért ügyfeleink türelmét és megértését kérjük.

Tudjuk, hogy a rendkívüli helyzetre adott reakciónk messze nem volt tökéletes. Tudomásul vesszük és megértjük ügyfeleink frusztrációját a terminálokon kialakult torlódás, információhiány és zűrzavar miatt. Elismerjük, hogy a hosszú sorbanállás és várakozási idő elfogadhatatlan volt.

Ügyfeleink iránti elkötelezettségünk töretlen, és az elmúlt napok tanulságait felhasználva igyekszünk javítani a működési folyamatainkon.

Szeretném továbbá megköszönni a légitársaságnál dolgozó minden munkatársamnak, valamint beszállítóinknak és partnereinknek, hogy a héten a kihívást jelentő körülmények ellenére éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoztak az ügyfelek támogatása, működésünk helyreállítása és a menetrendünk normalizálása érdekében.

Végezetül, még egyszer szeretnék a magam és az Emirates teljes csapata nevében elnézést kérni minden egyes, a fennakadásban érintett ügyfelünktől.

Továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy megfeleljünk az Önök elvárásainak és a „Repüljön jobban” (Fly Better) márkaígéretünknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 30., 13:06
A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A Magyar Honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter április 29-én, a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.
2024. 04. 23., 11:46
Nehéz szívvel kezdtem bele ennek a cikknek a megírásához, mivel a V-22 Osprey a legelső, róla megpillantott kép óta nagyon is közel áll a szívemhez. Nem egyszerű feladat, ha az embernek egy kedvencéről kell kevéssé biztató híreket írnia.
2024. 04. 03., 10:37
A Taiho vagyis Nagy Főnix (más fordítás szerint Óriás Főnix) 1944 nyarán a japán flotta legújabb, legmodernebb és egyben legerősebb repülőgép-hordozójának számított.
2024-04-11 10:21:28
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-04 12:53:29
„Európa legmodernebb tüzérségi lövedékeket gyártó fegyvergyártóműve épül Várpalota keleti városrészén – húzta alá prof. dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatója a Várpalotai Védelmiipari Komplexum 155 milliméteres tüzérségi lőszereket gyártó épületének alapkőletételén, április 3-án, szerdán.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 17., 11:24
Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak a balassagyarmati Kóvári utcában, egy autóalkatrész-kereskedés hátsó udvarában, árokásás során.
2024. 05. 16., 10:13
Interjú Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2024. 05. 13., 12:22
Egymást követik a kiképzések a Brave Warrior 2024 többnemzeti gyakorlat során a Bakonyban.
2024. 05. 09., 15:13
Egyhetes gyakorlatukat töltik az „Acélkocka” altisztképzési rendszer általános repülőműszaki üzembentartó altiszt szakmai tanfolyam résztvevői az MH 47. Bázisrepülőtéren, ahol egyebek mellett betekintést nyertek a H145M helikoptereken végzett vizsgálatok munkafolyamatába is.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.