2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tovább bővíti kereskedelmi együttműködését az Air France-KLM Csoport és az Etihad Airways

Tovább bővíti kereskedelmi együttműködését az Air France-KLM Csoport és az Etihad Airways
JETfly  |  2023. 09. 12., 13:55

Jelentősen kibővíti már meglévő codeshare és interline megállapodását az Air France-KLM Csoport és az Etihad Airways: a két vállalat szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy még több járatot vonnak be, valamint a törzsutasprogramok, és a karbantartás területén is együttműködnek.

Az új szerződést Párizsban írta alá Angus Clarke, az Air France-KLM kereskedelmi vezetője, valamint Arik De, az Etihad Airways bevételekért felelős vezérigazgató-helyettese. A megállapodás értelmében a 2012-ben aláírt codeshare és interline egyezménybe további 40 járatot vonnak be, ezek között európai, közel-keleti, távol-keleti és ausztrál járatok is vannak. Ennek értelmében az utasok mindegyik légicég foglalási rendszerében megvásárolhatják a jegyüket a programban részt vevő, de a partner légicég által üzemeltetett járatokra is, akár már a 2023-as téli menetrendben is.

Az Etihad jelenleg naponta indít járatokat Abu-Dzabiból Párizsba és Amszterdamba is, a városok közötti összeköttetés azonban tovább bővül: az Air France október 29-én szintén napi járatot indít az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, amelyeket Airbus A350-900-as gépekkel teljesít.

Emellett a légicégek arról is megállapodtak, hogy összehangolják törzsutasprogramjaikat, így a Flying Blue és Etihad Guest programban résztvevő utasok is igényelhetik a teljesített járatok után a hűségpontokat. Emellett kísérleti jelleggel bevezetik a közös lounge használatot és földi kiszolgálást is.

Anglus Clarke a megállapodással kapcsolatban azt emelte ki, hogy 11 éves együttműködésük kiterjesztésének fő célja a hűségprogramok és a karbantartási feladatok összehangolása, illetve a codeshare és interline megállapodásban résztvevő járatok számának bővítése. „Abu Dzabi, mint célállomás és átszálló központ is vonzó, hiszen Dél- és Dél-kelet-Ázsia és Ausztrália felé is kényelmes csatlakozást biztosít.”

Arike De azt emelte ki, hogy a már meglévő partnerségükre alapozva szeretnék elmélyíteni szakmai kapcsolatukat, hogy a szinergiákat mindkét fél ki tudja használni. Az Etihad ügyfelei ennek köszönhetően igénybe vehetik az Air France-KLM kiterjedt európai hálózatát.

Sajtóközlemény

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 15., 14:36
Azok a fiatalok, akik kifejezetten a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kezelői, toronylövészei, vagy ezekkel a harcjárművekkel harcba szállított lövészkatonák szeretnének lenni, bruttó 737 ezer forintos illetményt kapnak. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be augusztus 11-én, Szentesen.
2023-09-07 15:38:52
Ha érdekel a katonák élete és még nincs programod szombatra, akkor két helyen is tárt karokkal vár a Magyar Honvédség. Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) is nyílt napot, illetve családi napot tart szeptember 9-én.
2023-08-18 14:55:25
Sokan várnak alapvető változásokat attól, hogy egyre több és egyre komolyabb képességű nyugati haditechnikai eszköz kerül az Oroszországgal szemben védekező Ukrajna fegyveres erőihez.
2023-08-08 11:33:57
A Magyar Honvédség két H145M helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) augusztus 7-én, hétfőn az MTI-vel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 11:09
Magyar fejlesztésű és magyar gyártású felszereléssel kívánjuk ellátni a Magyar Honvédséget – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO DIANA Innovációs Héten.
2023. 09. 19., 14:16
Interjú dr. Böröndi Gábor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével.
2023. 09. 18., 10:06
A legenda szerint, amikor egy hadifogságba esett német tiszt közelebbről is megnézhetett egy Sherman harckocsi-csoportosítást, azt mondta: „Egy Tigrisünk tíz ilyen harckocsival felér, csak az a baj, hogy Önöknek mindig van egy tizenegyedik.”
2023. 09. 15., 11:14
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár újonnan megnyílt toborzópontján várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és szívesen csatlakoznak az alakulathoz hivatásos vagy szerződéses katonaként, illetve polgári alkalmazottként.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.