2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis
Art of WAR  |  2019. 10. 10., 11:01
2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Ünnepélyes keretek között rakták le a leendő MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét Szentkirályszabadján, október 8-án. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretén belül megvalósuló beruházás a modern kor szintjére emeli majd a haderő logisztikai képességeit.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF Csoport) az Inpark Veszprém ipari park területének déli részén építi fel az új logisztikai raktárbázist. A 20.000 négyzetméteres, tíz méteres tiszta belmagasságú, úgynevezett magastárolású raktár mellett külön melléképületben végezhetők majd el a karbantartási, javítási, logisztikai feladatok.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: a tárca a különféle új haditechnikai eszközök beszerzése mellett a kutatás-fejlesztésre és a hadiipar megteremtésére is nagy hangsúlyt fektet, miként a katonák munkafeltételeinek megteremtésére, és az új infrastrukturális beruházásokra is. „Az MH Logisztikai Raktárbázis méltó helye lesz Szentkirályszabadja, amely jelentős katonai hagyományokkal rendelkezik. A Magyar Honvédségnek a magyar emberek és a társadalom biztonságát kell szolgálnia. Ezen a helyszínen olyan központi, logisztikai, kiképzést is biztosító központi raktárbázis épül, amely a 21. század raktározási feltételeit fogja biztosítani. Bízom abban, hogy itt hamarosan egy olyan objektumot látunk majd, amely nem csak büszkévé tesz minket, de megoldást jelent a szakszerű katonai raktározás területén is” – fogalmazott a honvédelmi tárca vezetője.

Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkára leszögezte: örömteli, hogy a civil gazdasági élet szereplői részesei lehetnek a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak. Hozzátette: a logisztikai raktárbázis tökéletesen megfelel majd a haderő igényeinek.

Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese elmondta: a logisztikai és raktározási rendszer felülvizsgálatát 2016-ban megkezdték. A folyamat során megállapították, hogy korszerű központi logisztikai raktárbázis nélkül a raktározási rendszer észszerűsítése és a működési költségek csökkentése nem lehetséges. Mint a dandártábornok elmondta, a katonák számára a mindennapokban is jól használható lesz az új épület, amely a legkorszerűbb 21. századi követelményeknek megfelelően épül meg.

A területen jelenleg az előzetes földmunkák mellett régészeti feltárás is zajlik.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 09., 10:25
1986. április 26-án történt meg Európa legnagyobb nukleáris katasztrófája. A csernobili Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű 4-es számú RBMK-1000 típusú, grafitrudas szabályozású reaktorblokkja a konstrukció tervezési hibája, illetve sorozatos emberi mulasztások miatt kigyulladt, majd a keletkezett gőz szétvetette magát a reaktort, illetve az annak helyet adó épület tetőszerkezetét is.
2023. 04. 17., 09:54
A Sargasso-tenger évszázadok óta az Atlanti-óceán egyik leghírhedtebb térségének számít, többek között azért, mert területén fekszik a Bermuda-háromszög is.
2023-05-25 16:19:43
A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
2023-03-31 12:17:30
Az iráni Iszlám Forradalmi Gárda már számos alkalommal mutatott be meglehetősen sajátos tervezésű, néha igencsak futurisztikus külsejű harci eszközöket, amelyek többsége – legalábbis amennyire tudni lehet – vagy egyszerűen propagandacélokra szolgált, vagy nem lépett túl a prototípus fázison.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 08., 10:49
Gyors lefolyású gyakorlatok, amelyeken nemcsak a szárazföldi és légierő haderőnem alakulatai és katonái, hanem a tartalékosok is részt vettek.
2023. 06. 06., 10:40
Elszállították a második világháborús magyar légibombát a főváros II. kerületéből, a Szeréna útról.
2023. 06. 02., 09:19
Magyar idő szerint 2023. április 14-én 14 óra 15 perckor egy Ariane–5 hordozórakétán a francia guyanai Kourouról elindult az Európai Űrügynökség JUICE űrszondája a Jupiter bolygó Euro­pa, Ganymedes és Callisto elnevezésű jeges holdjaihoz, hogy ezeket 2031-ben elérve különféle tudományos vizsgálatokat végezzen.
2023. 06. 01., 09:59
Csehország védelmi kiadásai a jövőben az éves bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát fogják kitenni. A vonatkozó törvényt a képviselőház után május 31-én, a cseh szenátus is jóváhagyta, érvénybe lépéséhez csak az államfő aláírása szükséges.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.