2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis
Art of WAR  |  2019. 10. 10., 11:01
2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Ünnepélyes keretek között rakták le a leendő MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét Szentkirályszabadján, október 8-án. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretén belül megvalósuló beruházás a modern kor szintjére emeli majd a haderő logisztikai képességeit.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF Csoport) az Inpark Veszprém ipari park területének déli részén építi fel az új logisztikai raktárbázist. A 20.000 négyzetméteres, tíz méteres tiszta belmagasságú, úgynevezett magastárolású raktár mellett külön melléképületben végezhetők majd el a karbantartási, javítási, logisztikai feladatok.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: a tárca a különféle új haditechnikai eszközök beszerzése mellett a kutatás-fejlesztésre és a hadiipar megteremtésére is nagy hangsúlyt fektet, miként a katonák munkafeltételeinek megteremtésére, és az új infrastrukturális beruházásokra is. „Az MH Logisztikai Raktárbázis méltó helye lesz Szentkirályszabadja, amely jelentős katonai hagyományokkal rendelkezik. A Magyar Honvédségnek a magyar emberek és a társadalom biztonságát kell szolgálnia. Ezen a helyszínen olyan központi, logisztikai, kiképzést is biztosító központi raktárbázis épül, amely a 21. század raktározási feltételeit fogja biztosítani. Bízom abban, hogy itt hamarosan egy olyan objektumot látunk majd, amely nem csak büszkévé tesz minket, de megoldást jelent a szakszerű katonai raktározás területén is” – fogalmazott a honvédelmi tárca vezetője.

Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkára leszögezte: örömteli, hogy a civil gazdasági élet szereplői részesei lehetnek a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak. Hozzátette: a logisztikai raktárbázis tökéletesen megfelel majd a haderő igényeinek.

Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese elmondta: a logisztikai és raktározási rendszer felülvizsgálatát 2016-ban megkezdték. A folyamat során megállapították, hogy korszerű központi logisztikai raktárbázis nélkül a raktározási rendszer észszerűsítése és a működési költségek csökkentése nem lehetséges. Mint a dandártábornok elmondta, a katonák számára a mindennapokban is jól használható lesz az új épület, amely a legkorszerűbb 21. századi követelményeknek megfelelően épül meg.

A területen jelenleg az előzetes földmunkák mellett régészeti feltárás is zajlik.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 15:16
Új-Zéland Védelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a Lockheed Martin Marietta-i üzemében lefestették az első C-130J szállító repülőgépüket, mely tervezetten idén érkezhet Új-Zéland légierejéhez.
2024-02-09 11:15:42
Újabb mérföldkő a magyar KC-390-es programban: 2024. február 8-án Brazíliában levegőbe emelkedett a Magyar Honvédség első Embraer KC-390 típusú katonai szállítórepülőgépe, ami a tervek szerint ez év folyamán érkezik Magyarországra.
2024-02-06 11:13:03
A legnagyobb volt, a legtöbb nehézlöveggel felszerelve és egyben a legfényűzőbb. Mielőtt egyáltalán szolgálatba állt volna, már három ország is birtokolta. Ez volt a HMS Agincourt csatahajó, egy igazi különlegesség a hadihajók között.
2024-02-05 13:57:16
2024. január 12-én Detrich István úr és a Meteor Természetbarát Turista Egyesület meghívására a kaposvári Takáts Gyula Könyvtárban tartott vetítőképes előadást Huszár András, „A hadak útján – Katonahőseink nyomában” címmel. Az előadás anyaga már visszanézhető!
2024-02-01 14:07:08
Az amerikai Bremertonban működő, elsősorban katonai, rendőrségi, tűzoltó és mentöhajók tervezésére és gyártására szakosodott SAFE Boats International (SBI) egyetértési és együttműködési megállapodást írt alá az elektromos meghajtású csónakokra specializálódott brit Vita Power vállalattal egy zéró kibocsátású, kisméretű járőrhajó kifejlesztéséről és gyártásáról.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:24
A Védelmi Innovációs Kutatóintézet a NATO Innovációs Alappal együttműködve új lehetőségeket teremt a védelmi technológiát fejlesztő magyar vállalkozásoknak – mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a HM védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa.
2024. 02. 28., 10:40
A Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre.
2024. 02. 27., 10:38
A horvát kormányfő alig két hónapja még kizártnak tartotta a sorkötelezettség visszaállítását. Egy újabb fordulat után kiderült: jövőre mégis indul, csak sorkatonaság helyett kötelező katonai alapképzésnek nevezik, és három hónapig tart.
2024. 02. 22., 09:38
A terv közös katonai gyakorlatokat, konferenciákat, oktatási-, képzési- és kiképzési, hadtörténeti és hadisírgondozási együttműködést, valamint hagyományőrző rendezvényeket, programokat foglal magába a 2024-es évre.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.