2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

NATO elismerés a magyar főtisztnek

NATO elismerés a magyar főtisztnek
honvedelem.hu  |  2024. 06. 05., 13:05
NATO elismerés a magyar főtisztnek

Átalakulás kiképzés által, avagy transformation through training – ez a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ (NATO JFTC) mottója, amely többek között a védelmi szervezeten belüli közös és nemzeti kiképzéssel, a koncepciófejlesztéssel, illetve az interoperabilitás elősegítésével foglalkozik. A katonai szervezet megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Endrődi Gábor alezredes, a központ kiképzéstervező főtisztje a NATO Transzformációs Parancsnokság törzsfőnökétől elismerésben részesült a 2022 szeptember és 2023 augusztus között végzett szolgálatáért.

Ezen időszakban Endrődi alezredes kimagasló vezetői képességéről tett tanúbizonyságot, hiszen amellett, hogy helyettesítette a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ Gyakorlattervező Szekciójának vezetőjét, hozzájárult a LOYAL LEDA 22 és LOYAL LEDA 24 gyakorlatok eredményes végrehajtásához is, támogatva a parancsnokság képzési céljainak megvalósulását. Emellett előlendítette a NATO központ és a Georgia Összhaderőnemi Kiképző és Értékelő Központ közötti együttműködést is. Munkájával Endrődi Gábor alezredes tiszteletet vívott ki saját alakulata, illetve az elöljáró NATO szervezet vezetősége körében egyaránt, elismerést keltve saját maga és a Magyar Honvédség számára is.

„Mondhatjuk úgy, beugróként dolgoztam, mert Kanadából nem érkezett meg a »váltás« a gyakorlattervező szekció vezetői beosztására. Bár először komoly kihívásnak tűnt, nem számítottam arra, hogy vezetésemmel a csapat által egy év alatt elért eredményeinket elöljáróim külön elismeréssel jutalmazzák. Meglepetés és nagy megtiszteltetés a norfolki stratégiai parancsnokság elismerése, amit ráadásul az általánosan kialakult rendtől eltérően a központ évfordulós ünnepségén, korábbi parancsnokok, illetve számos katonai méltóság jelenlétében vehettem át. Egy 17 fős csoportot vezettem, szerveztem a mindennapi tevékenységet, feladatokat osztottam el, azokat visszakövettem és részt vettem a gyakorlatok végrehajtásában. Talán az is közrejátszott az elismerésben, hogy – magától értetődően – a frissen érkezett »főnökömnek« segítségére voltam abban is, hogy könnyen beilleszkedjen a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ szervezetébe, tevékenységébe” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Endrődi Gábor alezredes az elismerés átvételét követően.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 10., 14:42
Lynx harcjárművel hajtott végre éleslövészetet az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár Tatárszentgyörgyön. A szcenárió keretében nemcsak lőttek az ellenségre, hanem a visszavonulást segítő köddel is zavarták őket.
2024. 06. 07., 14:52
Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.
2024. 05. 28., 13:25
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-06-05 13:05:43
Átalakulás kiképzés által, avagy transformation through training – ez a NATO Összhaderőnemi Kiképző Központ (NATO JFTC) mottója, amely többek között a védelmi szervezeten belüli közös és nemzeti kiképzéssel, a koncepciófejlesztéssel, illetve az interoperabilitás elősegítésével foglalkozik.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
2024-05-22 12:52:38
A Japán Birodalmi Haditengerészet repülőgép-hordozói a 2. világháború kezdetén legyőzhetetlenek voltak, a fedélzetükről felszálló harci gépek uralták a Csendes-óceán égboltját.
2024-05-14 15:51:53
Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 20., 10:17
Carl Gustaf M4-es típusú páncéltörő fegyverrel tartottak éleslövészetet az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár 1. Gránátos Zászlóalj katonái a táborfalvai lőtéren.
2024. 06. 18., 11:47
A Bálna Honvédelmi Központ mellett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a börgöndi repülőtér és a Pintér Művek Haditechnikai Park is várja a haditechnika iránt érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.
2024. 06. 14., 14:19
A hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium is bekapcsolódott a Honvéd Kadét Programba.
2024. 06. 11., 13:54
Magas szintű szerb delegáció látogatása Magyarországon.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.