2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Terepszemle, egyeztetés

Art of WAR  |  2011. 04. 19., 11:50

Biztonsági főnökkel, rendőri és járási vezetőkkel is tárgyalt a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport parancsnoka és helyettese az elmúlt héten, amikor Baghlan tartomány néhány járásába látogatott el.

Terepszemle, egyeztetésOlyan járásokba jutottak el, ahol már legalább nyolc hónapja nem járt magyar katona a téli időjárási körülmények és útviszonyok, valamint a rossz biztonsági helyzet miatt. Utóbbi sokat javult az ISAF (Nemzetközi Biztonsági és Közremüködési Erők) és az ANSF (Afghan National Security Forces) által végrehajtott müveleteknek köszönhetően a magyarok felelősségi körzetében. A korábban az ellenállók kezén lévő területeken is viszonylagosan nyugalom van, de ez korántsem jelenti azt, hogy nem maradtak elszórt fegyveres csoportok a helyiek közé elvegyülve, illetve a számukra menedéket nyújtó hegyekben.

A kontingens parancsnoka tárgyalt Nahrin biztonsági főnökével és a távoli Burka rendőri és járási vezetőivel. Burka-ban a járás vezetőjének helyettese és a rendőrfőnök-helyettes elmondta a parancsnoknak, hogy nagyon örülnek, hogy a magyar PRT végre hozzájuk is eljutott. Ezt hatalmas előrelépésnek minősítik különösen annak tükrében, hogy hónapokkal ezelőtt a járás nyolcvan százaléka még az ellenállók kezében volt (a délről szomszédos Baghlan-i Jadid-i járásban folyó müveletek hatására ide menekültek a fegyveresek).

Terepszemle, egyeztetésA parancsnokhelyettes Banu járásban megtekintette az árvíz elleni védekezéshez átadott kettőszáz darab gabion - dróthálóból összeállított olyan konténer, drótkosár, amely különféle töltőanyaggal tölthető és rendszerré építhető - felhasználását, valamint a kormányzói és rendőrségi épületek védelmi megerősítéseit.

Az összekötő csoport tagjai felmérték két lehetséges jövőbeni beruházás – tervezett hidak - helyszínét, amelyek az afgán emberek és az ISAF erők mozgásszabadságát is segítik a környéken.

A látogatás alkalmat adott a járási szintü vezetőkkel történő egyeztetésre is. A tárgyaláson elsősorban a biztonsági helyzetről egyeztettek. Erről elmondható, hogy az elmúlt hónapokhoz képest pozitív változás tapasztalható, ami nagyban köszönhető a rendőrfőnök személyének is.

Terepszemle, egyeztetés

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Háború Művészetét a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 14., 15:43
Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
2024. 06. 11., 14:36
Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
2024-05-28 13:25:58
A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024-05-24 10:15:38
A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 11., 10:52
A Honvéd Vezérkar és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. között létrejött együttműködés keretében drónos meteorológiai mérések segítik a 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság szervezőit.
2024. 07. 04., 09:57
A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolások részére a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ és az egészségügyi oktatást tartalmazza.
2024. 07. 03., 11:26
Különleges, római kori szarmata telep feltárásakor kerültek elő veszélyes robbanóeszközök a földből.
2024. 07. 02., 11:49
A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  NÉPSZERŰ HÍREK